[...] opieram głównie na piersi z kurczaka, do tego dochodzi raz na jakiś czas wołowina(2x miesiącu), ryba(2-4x miesiącu), indyk, wątróbka z kurczaka (max 3 w miesiącu), wieprzowina-szynkę (4-6 w miesiącu). Wszystko zależy czy są też jakieś promocje itd, ale głównie rządzą piersi z kuraka. Do tego dochodzi jakiś twaróg praktycznie ed czy [...]
Mnie przerażało skrzypienie w kolanach. Jakieś trzaski, przeskakiwania itp. Bałem się robić przysiady. Dopiero wieprzowina + prawdziwy tłuszcz nasmarowała mi gnaty. Zbieg okoliczności? Nie sądzę :-)
Liczenie kalorii i operowanie makrosami to taki Windows z całym tym swoim interfejsem. Łatwy, zrozumiały, przejrzysty (nawet dla kobiet-dietetyków) i zazwyczaj działa. Dostępny dla każdego. Pytanie o mechanizmy działania, to już grubsza sprawa. Dlaczego: - tyjemy - chudniemy - budujemy mięśnie - popadamy w przemęczenie Odpowiedź jest jedna: [...]
[...] Wartości kcal i BTW: B - 35,4 g W - 65,3 g T - 25,9 g kcal - 635,5 Kotlety mielone z mozzarella Składniki: - ser mozzarella 125 g - wieprzowina, szynka 500 g - cebula - przyprawy według uznania (ja dałem paprykę ostrą i przyprawę do kurczaka) [...]
Gęsty jesienny gulasz z karkówki Dzisiaj chciałam Wam pokazać sposób na przepyszny ,gęsty gulasz ,idealny na zimne i deszczowe dni. Możecie do tego orzepisu użyć innego mięsa np.schabu wieprzowego,rostbedu wołowego lub udźca z indyka. Składniki: -1kg. karkówki wieprzowej -1kg.ziemniaków -4-5marchwii -3 [...]
[...] lubisz jeść na śniadanie: owsianka, jajecznica, omlet, kanapki (tylko jeśli mam dostęp do własnego chleba, w akademiku to nie takie proste) Co lubisz jeść na obiad : indyk, wieprzowina, ryba, rzadziej kurak, ziemniaki, wszelkie rodzaje kasz, ryż naturalny czy brązowy, makarony pełnoziarniste Co jako przekąskę : raczej nic Co jako deser : [...]
ŻO jest zaprojektowane dla ludzi nieaktywnych. Ćwicząc zapotrzebowanie na białko jest wyższe. Kwaśniewski zaleca w niektórych miejscach max 30g białka dobowo, co jest ilością stanowczo za niską. Ale też dla osób z nadwagą zaleca na początek proporcje BTW 1:1:0.5, i te będą dla ciebie odpowiednie. Jak już pisałem wielokrotnie - węgli unikaj przed [...]
[...] miski, na szczęście podwyższasz kaloryczność ale zamiast bardziej wartościowych źródeł białka jak mięso (różne rodzaje, nie tylko chude ale np podroby, udka, wołowina, wieprzowina) widzę dużo nabiału. Nie obrażaj się, tutaj mamy takie zasady że w miarę możliwości staramy się działać samodzielnie więc warto rozejrzeć się po dziennikach [...]
[...] w treningach i w obawie, ze będę za dużo jadła w dniach nt będę raczej nabierać tkankitlusczowej niż mięśni.. Jem głownie chude mięsa- wiem, błąd. Wszystko dlatego, ze np wieprzowina ma w sobie więcej tłuszczu a tłuszcz zwierzęcy jest niezdrowy podobno i się odkłada (?) wiec ciagle mecze kurczaka, jajka, nabiał chudy. Staram się poświęcac [...]
ja tylko na dwa słowa... piszesz, że wieprzowina jest tłusta.. wg kalkulatora z PoTreningu różnica między 100g schabu bez kości a mięsem z piersi z kurczaka wynosi raptem 3g.... a bądź świadoma ile chemii znajduje się w tym uwielbianym przez ciebie kurczęciu (o ile nie kupujesz mięsa od rolnika hodującego kurki dla siebie). Tłuszcze również są [...]