[...] których węglowodany uwalniają się zdecydowanie wolniej niż rafinowany cukier, mowa tutaj o produktach takich jak brązowy ryż, ciemne pieczywo, makaron gotowany al dente, warzywa, owoce o niskiej zawartości fruktozy. Z powodu dużej emulgacji składników i lekko strawności, osobiście wrzuciłabym lody do tego samego "worka" co słodzone napoje [...]
[...] 130 kg - od poniedziałku do soboty wraz z bieganiem. I jak zjedzeniem bo jem tak żeby się nie najadać za bardzo ale jem zdrowe rzeczy, systematycznie 4-5 razy w ciągu dnia.( warzywa, owoce, różnego rodzaju mięso głównie duszone, gotowane, ryż, makaron, pieczywo ciemne, jogurty, twarogi itd ) Zmieniony przez - jooker500 w dniu 2021-01-06 14:52:07
Cześć! Jesteś młody, także wymiarami nie musisz się przejmować, bo jeszcze nie skończyłeś rosnąć i jeszcze wiele zmian w wyglądzie przed Tobą. Jedną z rzeczy, która pomoże Ci w utrzymaniu niskiego poziomu tkanki tłuszczowej jest to w jaki sposób będziesz jadł. Aby wiedzieć ile powinieneś jeść zachęcam byś zerknął na kalkulator poniżej. Jedną z [...]
Cześć! Po redukcji warto by było wskoczyć na swoje zero kaloryczne na tydzień dwa. Tutaj znajdziesz wzór który pomoże Ci to obliczyć -> http://www.sfd.pl/-t276436.html .
Cześć! Na samym początku powinieneś sprawdzić jakie jest Twoje "0 kaloryczne", czyli ilość kalorii jakiej potrzebujesz by funkcjonować i nie zyskiwać ani nie przybierać na masie biorąc pod uwagę całą Twoją aktywność. Możesz obliczyć, to na kalkulatorze tutaj:
Cześć! Przede wszystkim fajnie by było jakbyś obliczył ile kalorii potrzebujesz w zależności od swojej aktywności. Tutaj znajdziesz wzór który pomoże Ci to obliczyć -> http://www.sfd.pl/-t276436.html . Następnie podział na makro jest również ważny. Białko powinno być na poziomie 2-2,5g na kg masy ciała. Źródłami białka są: [...]
Cześć! To dobrze, że stosujesz odpowiedni system żywienia, ale nie powiedziałeś nic więcej. Może jesz za mało. Jak potrzebujesz urosnąć to zacznij od obliczenia kalorii jakie Ci są potrzebne do wzrostu. http://www.sfd.pl/-t276436.html - Wzór na zapotrzebowanie kaloryczne znajdzie w linku. Gdy wyliczysz zapotrzebowanie warto zadbać o odpowiedni [...]
[...] gospodarki hormonalnej. 1g tłuszczu to 9kcal. Źródłami tłuszczu są: mięsa/ryby/jaja/podroby/orzechy/nasiona/pestki/nabiał/oleje(oliwa/kokosowy/awokado) Węglowodany powinny stanowić resztę z kalorii, które pozostały po obliczeniu. 1g węglowodanów to 4kcal. Żródłami węglowodanów są warzywa/owoce/bulwy(ziemniaki)/pseudozboża(ryże/kasze)/zboża.
[...] mówicie? Powiedzmy jeżeli chodzi np o... brokuł? O dostępności potwornej w nim chemii z oprysków, które robią np Hiszpanie czy inni? Osobiście widziałem jak traktują te warzywa i jak widzę na brokułach metkę Hiszpania to czym prędzej odchodzę. Nie inaczej jest z innymi, ogólnie dostępnymi warzywami czy owocami. Co mi po takich "naturalnych" [...]
Czyli dobrze robisz - nic mnie tak nie rozbraja, jak sytuacja gdy ktoś np. kupuje drogie piersi z kurczaka, olej kokosowy, WPC, a na warzywa i owoce "już mu nie wystarcza, bo drogie" i dojada witaminowymi suplami. Pozdrawiam :-). Zmieniony przez - M-ka w dniu 2017-02-20 15:08:18
[...] gospodarki hormonalnej. 1g tłuszczu to 9kcal. Źródłami tłuszczu są: mięsa/ryby/jaja/podroby/orzechy/nasiona/pestki/nabiał/oleje(oliwa/kokosowy/awokado) Węglowodany powinny stanowić resztę z kalorii, które pozostały po obliczeniu. 1g węglowodanów to 4kcal. Żródłami węglowodanów są warzywa/owoce/bulwy(ziemniaki)/pseudozboża(ryże/kasze)/zboża.
[...] gospodarki hormonalnej. 1g tłuszczu to 9kcal. Źródłami tłuszczu są: mięsa/ryby/jaja/podroby/orzechy/nasiona/pestki/nabiał/oleje(oliwa/kokosowy/awokado) Węglowodany powinny stanowić resztę z kalorii, które pozostały po obliczeniu. 1g węglowodanów to 4kcal. Żródłami węglowodanów są warzywa/owoce/bulwy(ziemniaki)/pseudozboża(ryże/kasze)/zboża.
[...] wydaje nam się, że jemy sporo, gdyż jemy często i w miarę zdrowo, ale w rzeczywistości kaloryczność wysoko objętościowych posiłków nie jest wysoka. Przecież to głównie warzywa i owoce sprawiają, że nasze posiłki wyglądają na duże, a w rzeczywistości nie transportują one dużej dawki energii. Dlatego warto choć raz na jakiś czas kontrolować [...]
[...] pod kątem spożywania mięsa. Osobiście na diecie low carb przebywam bardzo rzadko ale jeśli już jestem to spokojnie więcej tego mięsa zjadam, ale dieta wówczas jest bogata w warzywa przede wszystkim i zdrowe tłuszcze, a wszystko kontroluję też badaniami co jakiś czas więc musisz na to spojrzeć szerzej. Zmieniony przez - rion10 w dniu 2022-03-13 [...]
[...] Węglowodany powinny stanowić resztę z kalorii, które pozostały po obliczeniu. 1g węglowodanów to 4kcal. Żródłami węglowodanów są warzywa/owoce/bulwy(ziemniaki)/pseudozboża(ryże/kasze)/zboża. Gdy będzie Ci brakowało pomysłów na posiłki możesz dorzucić odżywki typu gainer, polecam te: - [...]
Cześć! Obecnie powinieneś rozpocząć redukcję. Aby to zrobić zacznij od obliczenia zapotrzebowania kalorycznego, wzór znajdziesz tutaj -> http://www.sfd.pl/-t276436.html Gdy wyliczysz zapotrzebowanie warto zadbać o odpowiedni podział makroskładników: Białko powinno być na poziomie 2-2,5g na kg masy ciała. 1g białka to 4 kcal. Źródłami białka są: [...]
Cześć! Jest to sylwetka, która wskazuje bardzo dobry potencjał na rozbudowę. Jeżeli będziesz sumienny i dobrze ułożysz sobie żywienie, to możesz naprawdę fajną sylwetkę zbudować. Żeby wiedzieć ile powinieneś spożywać kalorii zapraszam do artykułu poniżej: Gdy odżywianie usystematyzujesz, to warto zadbać o dobry trening. Poniżej masz kilka [...]
[...] Węglowodany powinny stanowić resztę z kalorii, które pozostały po obliczeniu. 1g węglowodanów to 4kcal. Żródłami węglowodanów są warzywa/owoce/bulwy(ziemniaki)/pseudozboża(ryże/kasze)/zboża. Suplementy, które możesz brać na poprawę skóry to - Omega 3 - [...]
[...] Węglowodany powinny stanowić resztę z kalorii, które pozostały po obliczeniu. 1g węglowodanów to 4kcal. Źródłami węglowodanów są warzywa/owoce/bulwy(ziemniaki)/pseudozboża(ryże/kasze)/zboża. Rozbij to makro na każdy posiłek i powinno być lepiej utrzymać głód w ryzach.