[...] kcal. Źródło: http://www.sfd.pl/Zapotrzebowanie_kaloryczne_przyblizenie-t95962.html nie mogę przyjąć innego współczynnika niż 1.2, bo obecnie sporo siedzę. Poprzednie zapotrzebowanie czyli 1235 obliczałam dla poprzedniej wagi, kiedy ważyłam 51 kg. Tłuszcz dostarczam zazwyczaj podczas posiłku nr 3 (olej lniany, orzechy, zapomniałam dodać)
[...] w miarce - 8 płaskich łyżek - 4 czubate łyżki - 10 czubatych łyżeczek Czyli skoro 70g to 125ml w miarce to 100g moge wyliczyć z proporcjii? wychodzi mi jakies 180ml(około) i moge wtedy tymi miarkami co dostalem odmierzać okolo 180ml tego gainera , czy te miarki są złe? bo na razie jeszcze nie mam wagi i nie moge ważyć :/ Prosiłbym o pomoc.
dokladnie jest tutaj sporo chaosu moim zdaniem trzeba jeszcze raz skonsultowac to jeszcze raz z dietetykiem lub popatrzec w te wszystkie zapisy... bo chyba to 1-2% to nie wspolczynnik tkanki a moze tyle tluszczy ile powinienes pozywac na kg wagi ciala w gramach
Nidgy nie planuje wagi startowej,także nie wiem jaka będzie na zawodach. Tak wygląda moja aktualna dieta i suplementacja: na czczo 10g Pure Glutamin 10g Bcaa Fuel 1 kaps.Yohimbe Burner 1 Posiłek 150g płatków owsianych 50 g rodzynek banan 60g Isolat Pur 2-3 jajka na miękko 40min.na rowerze stacjonarnym 2 Posiłek 100g ryżu 300g piersi z kurczaka [...]
W talii nie mam tak mało bo teraz ok. 90cm,ale jak na 181cm wzrostu i grubo ponad 120kg wagi to nie jest najgorzej. Jeżeli chodzi o końcówkę przygotowan to nie robie ketozy i ładowania węgli.Nie robie nic szczególnego ale formę staram się przygotowac już na ok.2 tyg przed docelowym startem. Takim postępowaniem wiem,że nic nie popsuje w koncówce a [...]
[...] technika, a pełne przysiady są zalecane przez wszystkich znanych mi dobrych fizjoterapeutów i ortopedów. Jeśli chodzi o twardość łóżka to musi być ona dostosowana do wagi oraz pozycji w której śpimy. Zaczynałem treningi kulturystyczne na pomostach ciężarowców i widziałem ich siady,niestety większość ma problemy z dolnym grzbietem. [...]
No właśnie co ja się tam znam, nie mam 50cm w łapie. Mam tylko ledwo 70cm w udzie i rekord 200kg w siadzie ATG przy 87kg wagi. I takie pytanie, a kulturysta to jakiś inny gatunek człowieka? A trójboista inny? Hmm chyba trzeba odświeżyć wiedze z biologi bo coś pominąłem. Zmieniony przez - Cobraf w dniu 2014-01-26 15:14:18
Spadek wagi 1kg tygodniowo podczas redukcji to jeszcze bezpieczny poziom chociaż ja osobiście wolałbym 0,5kg.Każdy człowiek ma nieco inaczej umiejscowione komórki tłuszczowe na ciele i mogą być miejsca gdzie jest ich dużo a w innych znacznie mniej. W tych "bogatszych"miejscach zarysy i definicja mięsni wychodzi najpóźniej. Ja np. mam zawsze [...]
[...] 25-30min.Dolny zakres tętna podany przez ciebie wydaje się w porządku przez 1min.Co do 1 intensywnej minuty to wydaje mi się że jest za niski chociaż ja nie przywiązuje wagi do tętna tylko do intensywności ćwiczen,czyli np. interwał 1min. marsz i 1 min.szybki bieg, Dzisiaj trening nóg prostowanie 3 serie 15-30powt wyciskanie na suwnicy 1 [...]
[...] Smitha: wspiecia na palce jednonoz z malym podwyzszeniem pod palce( w ten sposob nie obciazam tak mocno kregoslupa) Uzywam ciezarow 110-165kg NA JEDNA NOGE. Po doliczeniu wagi ciala wychodzi oczywiscie wiecej...) BEZ PRZERWYNA STALYM CIEZARZE: lewa: 1p prawa: 1p lewa: 2p prawa: 2p lewa: 3p prawa: 3p lewa: 4p prawa: 4p lewa: 5p prawa: 5p [...]
wiem ze pisales ale zapomnialem ile dokladnie, no to ładnie kurde ostatnio kolega sie mnie spytał czy jak ma 18%BF to przy zerowym stazu oplaca mu sie redukowac do 8%BF, niby to nie jest zle ale dla mnie bezsensu, co o tym myslicie takie redukowanie wagi dla poczatkujacych by sie nie zalac fatem ma sens?
[...] Na koniec kilka Brzuszkow @mellow - Co do mass activatora wlasnie go sobie robie, po treningu. Jest dobrym uzupelnieniem diety, zawsze te 400kcal gratisowe wpadnie. Co do wagi to dopiero sie zwaze jak sie skonczy i zobacze czy cos wskoczylo. Smak zaj**isty malina , rozpuszczalnosc tez nie narzekam. Troszke piany jest wiadomo ale ja ta piane [...]
[...] w kategorii średniej, jak i półśredniej i w obu tych dywizjach jest klasyfikowany w ścisłej czołówce wśród bałkańskich zawodników. Walka wieczoru: Walka o tymczasowy pas wagi piórkowej 65,8 kg/145 lb: Roman Szymański (11-4) vs. Salahdine Parnasse (12-0-1) Karta główna: 93 kg/205 lb: Łukasz Jurkowski (16-11) vs. Stjepan Bekavac (19-9) 70,3 [...]
[...] tytuł RXF. Barbu znany jest przede wszystkim z siły, która drzemie w jego dłoniach. Rumun w trwającej 6 lat karierze posyłał na deski aż 8 rywali. Walka o tymczasowy pas wagi piórkowej 65,8 kg/145 lb: Roman Szymański (11-4) vs. Salahdine Parnasse (12-0-1) Karta główna: 93 kg/205 lb: Łukasz Jurkowski (16-11) vs. Stjepan Bekavac (19-9) 70,3 [...]
[...] rundy piekielnie mocnym ciosem, który wyłączył mu światło. Na KSW 48 w Lublinie Michalski będzie chciał zanotować pierwszą wygraną w okrągłej klatce. Walka o tymczasowy pas wagi piórkowej 65,8 kg/145 lb: Roman Szymański (11-4) vs. Salahdine Parnasse (12-0-1) Karta główna 93 kg/205 lb: Łukasz Jurkowski (16-11) vs. Stjepan Bekavac (19-9) 70,3 [...]
[...] odbędzie się jutro w Lublinie na hali Globus. Oficjalna ceremonia ważenia odbędzie się dzisiaj o godzinie 18:00 w Centrum Spotkania Kultur w Lublinie. Walka o tymczasowy pas wagi piórkowej 65,8 kg: Roman Szymański (65,7) vs. Salahdine Parnasse (65,8) Karta główna 93 kg: Łukasz Jurkowski (93,5) vs. Stjepan Bekavac (93,2) 70,3 kg: Gracjan [...]
[...] indyka zawsze surowe (tzn na paragonie jest ile waży ), piekę/duszę, zjadam np na 4 posiłki, jeśli jest z kośćmi to ważę kości które zostają po każdym posiłku, odejmuję od wagi tego surowego i to co mi zostaje dzielę na 4 i wpisuję do bilansów tych 4 posiłków. Wychodzę z założenia żeby się bilans kilkudniowy zgadzał, bo organizm to przecież nie [...]
Kaszmirka - z kalorycznością żaden problem - musisz tylko dokładnie ponotować rzeczy, które dodajesz - posumować kaloryczność, zważyć upieczony pasztet i wyliczać proporcją z wagi jedzonej do całkowitej upieczonego. Jakbyś potrzebowała pomocy wal na priv albo gg. Ja piekłam pasztet z wielu strączków - nie z samego grochu. Tak jak w przepisie - wal [...]