Witam !!! Panowie zaczynam od ankiety : 1. WIEK:42 2. WAGA:84 3. WZROST:173 4. WYMIARY: -biceps:44 -klatka:118 -udo: -talia: 5. STAŻ NA SIŁOWNI:13 6. DIETA: -białko: -węglowodany: -tłuszcz: 7. ILE I JAKIE PRZEBYTE CYKLE STERYDOWE:7 8. TRENING: 9. CEL CYKLU: 10. OSTATNI CYKL I ODSTĘP CZASOWY OD JEGO ZAKOŃCZENIA: 6 tygodni 11. POZIOM BF%: 12. [...]
Część ludzi uważa, iż największym zagrożeniem dla estetyki sylwetki są pokarmy z popularnych restauracji, serwujących dania wysokoprzetworzone, fast food. Inni uważają, że „to co domowe, to zdrowe”. Słyszałem też wiele teorii dotyczących rzekomego tycia wywoływanego przez nieokreślone „toksyny”, gluten, mleko, „produkty zbożowe”, „metale ciężkie”, [...]
WIEK:20 2. WAGA:82 3. WZROST:178 4. WYMIARY: -biceps:40 -klatka: -udo: -talia: 5. STAŻ NA SIŁOWNI:3lata 6. DIETA:uzupełnię jak będę w domu -białko: -węglowodany: -tłuszcz: 7. ILE I JAKIE PRZEBYTE CYKLE STERYDOWE:brak 8. TRENING:split 5 razy w tyg 9. CEL CYKLU:zwiększenie masy miesniowej 10. OSTATNI CYKL I ODSTĘP CZASOWY OD JEGO ZAKOŃCZENIA:brak [...]
1. WIEK:25 2. WAGA:75 3. WZROST:185 4. WYMIARY: -biceps:nie mam obecnie miary -klatka: -udo: -talia: 5. STAŻ NA SIŁOWNI:4 lata 6. DIETA: -białko:150g -węglowodany:100 -tłuszcz:różnie to bywa 7. ILE I JAKIE PRZEBYTE CYKLE STERYDOWE:brak 8. TRENING:obecnie fbw 9. CEL CYKLU:budowa masy miesniowej 10. OSTATNI CYKL I ODSTĘP CZASOWY OD JEGO [...]
[...] mogę domniemywać, że niestety ale diety wysoko tłuszczowe nie są dla Ciebie. Bynajmniej takie jakie stosowałeś. Natomiast nie jest powiedziane, że gdyby dobrze zaaplikować węglowodany, mogło by to pomóc. Coś co ma niedużo węglowodanów, a dużą objętość - ziemniaki/bataty/niektóre owowce. Tak jak napisałem wcześniej zacząłbym od białka. 2,2g/kg [...]
Cukier = węglowodany proste Przetworzony cukier rafinowany to jeden z najgorszych produktów dostępnych na półkach sklepowych .Cukier powoduje wiele różnych chorób i dolegliwości – choroby serca i krążenia, miażdżyca, otyłość, próchnica, endometrioza, astma, padaczka, choroby oczu krótkowzroczność, katarakta, zwyrodnienie plamki żółtej, hemoroidy, [...]
Piwo , białe pieczywo itp Należy pamiętać, iż węglowodany znaleźć można w wielu produktach żywnościowych i zwłaszcza bazując na wysoko przetworzonej żywności można doprowadzić do nadmiernej ich konsumpcji. Nie tylko słodycze, nie tylko wyroby z białej mąki, ale także produkty śniadaniowe, produkty zbożowe pełnoziarniste, rozmaite napoje, warzywa [...]
Wbrew pozorom to ważne pytanie. Od odpowiedzi na nie zależy powodzenie lub porażka w redukcji tkanki tłuszczowej. Z moich obserwacji wynika, iż ludzie w większości nie mają dużego pojęcia o bilansie energetycznym, wydatku związanym z treningiem, źródłach energii i odpowiedniej dobowej podaży kcal. Trudno nie uznać tego za lenistwo. Podsumowanie [...]
Unikać należy produkty przetworzone, bez względu na to, czy zawierają cukry proste czy węglowodany złożone. Owoce nie są produktem przetworzonym, więc jak najbardziej mogą stanowić element diety. Nie ma tutaj ilości, które określają ile można zjeść, a ile już nie. Przetworzone owoce to np. dżem. Tego typu produkty nie powinny być spożywane stałe. [...]
Czy wraz ze spadkiem temperatury rośnie Twój apetyt? Wiele osób je więcej podczas zimnych, zimowych miesięcy. Nie jest to zaskakująca informacja. W czasie zimowych miesięcy mamy mniej okazji do wyjścia na zewnątrz i podjęcia dodatkowej aktywności fizycznej. Częściej wieczory spędzamy w domu, a to sprzyja spożywaniu dodatkowych kalorii. Bądź [...]
Powiem tak soli mam malo w diecie jedynie do jakiegos miesa trochę to wiadomo ze będzie pozatym 0. Weglowodany to juz inna sprawa bo do pracy przewaznie biore chleb 3sztuki po 2kromki to wychodzi ze dziennie zjem 6kromek plus moze jakąś w domu i tak od pon do pt może to będzie powodem retencji? A na szybko mógłby mi ktos jeszcze powiedzieć co sie [...]
[...] mogę domniemywać, że niestety ale diety wysoko tłuszczowe nie są dla Ciebie. Bynajmniej takie jakie stosowałeś. Natomiast nie jest powiedziane, że gdyby dobrze zaaplikować węglowodany, mogło by to pomóc. Coś co ma niedużo węglowodanów, a dużą objętość - ziemniaki/bataty/niektóre owowce. Tak jak napisałem wcześniej zacząłbym od białka. 2,2g/kg [...]
Sa 2 szkoly. MOzna wejsc z p********ieciem, albo stopniowo. WYbralem wejscie od razu, moim zdaniem lepiej wywolac szok i sie przestawic i troche przecierpiec, jest szybciej oczywiscie jezeli ma sie rodzinnego pod ręką ktory zasugeruje l4 na adaptacje, to jak najbardziej :P A tak przy okazji . Jezeli np bede chcial masowac , ale to za jakis czas, [...]
Trening interwałowy polega na zmiennej intensywności wysiłku. Wbrew mylnym opiniom powielanym w sieci, nie każdy trening interwałowy musi charakteryzować się wysoką intensywnością. Na zakończenie Drugi opisany w artykule interwał B: „30 sekund umiarkowana praca, 20 sekund szybka, 10 sekund maksymalna, powtarzasz sekwencję” wcale nie musi być [...]
tym samym mam tez sptawe do Ciebie , chcialbym Cie prosic o to zebys w miare mozliwosci przypilotowal moje naprawianie profilu lipidowego wszystkie produkty i to co jem bede wrzucal w dziale zdjecia naszej szamy i nic poza to co wrzuce nie bedzie jedzone i chcialbym zebys tylko okreslal czy ide w dobrym kierunku i czy jest cos do poprawy Dziękuję [...]
gdzies na poczatku ksiazki dr kwasniewskiego dieta optymalna , ostrzega o tym zeby nie zjadac duzych ilosci bialka ( aczkolwiek nie jest napisane ile to jest duzych) bo organizm przerobi z tego oK50% na weglowodany Nie wiem czym podpiera swoje poglądy, także cięzko mi odnięść się do tego.
gdzies na poczatku ksiazki dr kwasniewskiego dieta optymalna , ostrzega o tym zeby nie zjadac duzych ilosci bialka ( aczkolwiek nie jest napisane ile to jest duzych) bo organizm przerobi z tego oK50% na weglowodany
czyli nie trzeba sie martwic ze dostarczajac te 2g bialka to w wiekszosci zostanie zagospodarowane jako weglowodany , no chyba ze faktycznie jest problem przy wrjsciu w ketoze i wtedy moznaby to wziac pod uwage ? Aby organizm skorzystał z białka do wytworzenia cukru nie jest tak łatwo spowodować.
czyli nie trzeba sie martwic ze dostarczajac te 2g bialka to w wiekszosci zostanie zagospodarowane jako weglowodany , no chyba ze faktycznie jest problem przy wrjsciu w ketoze i wtedy moznaby to wziac pod uwage ?
a ja mam taka rozkmine : kiedy , w jakiej okolicznosci organizm zaczyna przerabiac sobie bialko na weglowodany nie pamietam procesu ale chyba glukoneogeneza lecz nie jestem pewny. Czy to sie dzieje juz w czasie adaptacji czy jest to jakas forma systemu obronnego przed wejsciem w ketoze ? To się dzieje cały czas, ale w bardzo małym stopniu. Nie [...]