Nie jest źle, ale poszukaj lepszego kalkulatora bo ten może przekłamywać co pokazał przy twarogu 0% ;) Warto włączyć w dietę tłuste ryby ze względu na o3, orzechy i różne pestki. Kurę też pewno przygotujesz na łyżce oliwy, albo jakimś smarowidle więc tu Ci się bilans może zmienić jak dojdzie po cichu 30g tłuszczu. Trzymaj delikatnie na plusie [...]
Wszyscy doskonale zdajemy sobie sprawę z tego, że witaminy i składniki mineralne są niezbędne dla naszego organizmu przede wszystkim do życia i prawidłowego funkcjonowania organizmu. Z tego też względu tak istotne jest to, aby wraz z dietą dostarczy ich odpowiednią ilość. W ostatnich latach bardzo popularna stała się suplementacja witaminą D3 i K2 [...]
[...] przyrostem masy ciała powinny zrezygnować z tzw. modelowej diety sportowej, opartej na chudym mięsie i suchym ryżu, wzbogacając dietę o bardziej kaloryczne pokarmy takie jak tluste mięsa, nabiał i ryby zawierające pewną ilość tłuszczu, całe jaja, orzechy, migdały, tłuszcze roślinne i zwierzęce. Oleje stosuj do sałatek. Do dań przygotowywanych na [...]
To bardzo nietypowa sytuacja, gdyż zwiększenie ilości spożywanego jedzenia, praktycznie zawsze wiąże się ze wzrostem wagi. W takiej sytuacji warto zasięgnąć o porady endokrynologa, gdyż może się okazać, że będą to zaburzenia hormonalne. Jednak ze swojej strony polecam też kontrolować faktyczną ilość spożywanych kalorii, gdyż większa ilość masy [...]
Co w tym dziwnego-tłuszcz jedynie poprawia smak potraw-nikt Ci nie każe wciągać jej z łyżki. Polewaj gotowe posiłki a na pewno będą smaczniejsze Poza tym-nie tylko oliwa,ale również tłuste ryby,orzechy
Bardzo chętnie, ale od dwóch lat mam niestety problemy z układem trawiennym, których nadal nie udało mi się wyleczyć. Teraz mogę jeść tylko małe porcje i do tego niezbyt tłuste, więc jem częściej, ale i tak mimo wielu, prób nie jestem w stanie zjeść więcej niż 1900 kcal "dobrego jedzenia". Spowodowało to, że z czasem zacząłem wyglądać jak szkielet [...]
IG jeżeli już to brałbym pod uwagę w posiłkach przed/po treningowych lub problemami z cukrem, chociaż to też takie pół na pół bo dorzucisz trochę tłuszczy i ładunek glikemiczny posiłku już całkiem inny. Lecz tutaj wchodzi mieszanie np. tłuszczy nasyconych z węglami. Ogólnie jeżeli zaczynasz przygodę ze zdrowym odżywianiem to aż tak bardzo nie [...]
Cześć! Jeżeli chodzi o rekompozycję (zmianę proporcji mięsni do tkanki tłuszczowej), to wszystko zależy od tego jak będziesz ćwiczyć i się odżywiać. Niestety jedzenie na oko jest często problemem, gdyż nie umiemy umiejętnie ocenić jak dużo lub jak mało spożywamy jedzenia. Mięso nie jest problemem, problemem będzie jeżeli będzie to tłuste mięso i [...]
Dlaczego zdecydowałeś się na śniadanie białkowo-tłuszczowe? o ile jaja stanowią zdrowy składnik diety, to smażenie ich na boczku już nie. Jak wygląda kwestia spożycia warzyw? oprócz kaszy jaglanej i ryżu warto wybierać inne źródła węgli jak ziemniaki, bataty, inne rodzaje kaszy, owoce. W diecie występuje kiepski stosunek kwasów tłuszczowych, warto [...]
Nie ma niestety pod tym kątem ustalonych jakichś specjalnych zaleceń suplementacji. Istotne jest przede wszystkim to, czy i jak często jadasz tłuste ryby morskie? Myślę, że stosując regularnie, przez cały rok nawet tę jedną kapsułkę kwasów tłuszczowych omega 3 o wysokim stężeniu, będzie to wystarczające pod kątem prozdrowotnym. Optymalnie 1 gram [...]
Nie jest źle. Brakuje warzyw w drugim posiłku, po treningu możesz je odpuścić, przyspieszy to wchłanianie białka i węglowodanów. Ten posiłek nie powinien być też tym z dużą ilością tłuszczy. Dekstrozę skutecznie zastąpisz bananem, Największym mankamentem tej diety według mnie jest fakt że nie koniecznie ona będzie sprzyjała budowaniu masy ze [...]
Dieta to sposób naszego odżywiania i tak należy podejść do tego pojęcia. Nie jest to z pewnością cudowny przepis na uzyskanie rewelacyjnej sylwetki w tydzień polegający na jedzeniu jednego produktu, bardzo niskiej liczby kalorii czy też stosowanie innych sztuczek. Dieta zbilansowana to sposób naszego odżywiania, który prowadzimy latami dbając o to [...]
Ja polecę Ci kapsacyinę + kofeinę produkcji Matka Natura Lab. Czyli mówiąc po ludzku syp do jedzenia tyle chili i innych pieprzów ile dasz radę zjeść. Kuchnia indyjska (ładnych kilka tysięcy lat tradycji) uznaje też za jedną z najsilniejszych przypraw poprawiających przemianę materii kurkumę. Ten niepozorny żółty proszek podobno potężnie działa [...]
Niestety nie rozumiem dlaczego bazuejsz na chudym mięsie? Jaki jest tego powód? Zrozumieć można fakt małej ilości tłuszczów w diecie i bazowaniu na węglowodanach, ale nawet mając te minimum 0,7 grama na kilogram masy ciała spokojnie możesz włączyć do diety mięsa o niewielkiej ilości tłuszczów lub nawet tej większej jak wieprzowina. Kwestia tylko i [...]
Bardzo chętnie, ale od dwóch lat mam niestety problemy z układem trawiennym, których nadal nie udało mi się wyleczyć. Teraz mogę jeść tylko małe porcje i do tego niezbyt tłuste, więc jem częściej, ale i tak mimo wielu, prób nie jestem w stanie zjeść więcej niż 1900 kcal "dobrego jedzenia". Spowodowało to, że z czasem zacząłem wyglądać jak szkielet [...]
Nie mam żadnej ukierunkowanej diety. Od zawsze jadłem wszystko. Cola, pepsi, fastfoody, tłuste jedzenie. Jedyne co jadłem w małych ilościach to słodycze bo średnio przepadam. Spać niby śpie, ale budzę sie zmęczony rano.
najlepiej zacząć od ogarnięcia diety, tłuste nie oznacza że coś jest złe, jakby tak było to osoby na low carb gdzie spozycie tłuszczy jest wysokie nie redukowali by, odpowiednie źródła tłuszczy nie powodują odkładania się tkanki tłuszczowej, można nawet powiedzieć ze ograniczenie tłuszczy spowoduję spustoszenie w Twojej gospodarce hormonalnej.
Masło orzechowe do wywalenia. Za dużo oleju lnianego. Daj jakieś tłuste mięsa, jak ma to być low carb a nie chude źródło białka plus tłuszcz. Kcal można zmniejszyć do 120g z węglowodanów plus tłuszcze.
Wygląda to jakby osoba, która nie chce diety low carb była zmuszona do zmiany diety zbilansowanej tylko po to, żeby ilości makroskładników odpowiadały założeniom low carb. Masz tłuste mięsa, ryby, jaja a Ty dajesz chude mięso, chudy twaróg.