Podczas redukcji nalezy znacznie zwiekszyc podaz bialka zeby oslonic miesnie.. jesli chcesz sie masowac zwieksz ilosc weglowodanych bo to one sa na mase ... no i zdrowe tluszcze oczywiscie zarzuc ...
[...] temat. Np.: http://potreningu.pl/articles/4567/maslo-orzechowe-utrudnia-odchudzanie Generalnie jest to produkt zupełnie zbędny w zdrowej diecie i tak samo podczas redukcji. Najzdrowsze są świeże, surowe orzechy, inne niż arachidowe. Masło migdałowe czy z nerkowców jest zdrowsze, o ile nie ma szkodliwych dodatków (tłuszcze utwardzone, cukier).
Ok, ale lepsze efekty da Ci zbilansowana dieta , niż dieta wysokobiałkowa. Oczywiście że przy redukcji, zwiększamy podaż białka, ale patrzymy również na tłuszcze i węglowodany. Wszystko jest w tematach podwieszonych. Dodam jeszcze że warto przejrzeć dzienniki treningowe forumowiczek Życzę miłej lekturki Zmieniony przez - Szrank w dniu 2010-04-09 [...]
Schemat układania diety: 1. ustalasz swoje zapotrzebowanie kaloryczne - chociażby korzystając z kalkulatora zapotrzebowania: https://www.sfd.pl/art/Kalkulatory/Kalkulator_kalorii_BMR-a3734.html - w zależności od celu dodajesz kcal (na masę) lub odejmujesz (przy redukcji) 2. przeliczasz ilość białka jak i węglowodany z tłuszczami 3. komponujesz [...]
tylko ta czysta masa bedzie isc w stopniu znikomym Do sily i masy potrzebne sa bialka i weglowodany oraz tluszcze. W zaleznosci od typu budowy w odpowiednich proporcjach. Diety low-carb sa dobre na redukcje i wycinke. Mase powinno sie robic po redukcji
Wyżej podane wartości na 1 kg masy ciała (tj. 2g/1 kg, przypuszczając, że ważysz 80 kg to ok. 160 g białka etc.) W przypadku redukcji bym dawał kcal głównie z B i T. Czyli priorytetowo białka>tłuszcze>węgle Zmieniony przez - Cezary0Negative w dniu 2015-01-09 14:28:16
Witam/ Polecam regularne odżywianie tj. Co 3godz +- 1. Jedzenie w ilościach 30g ww + 30g Białka Tłuszcze ogranicz do minimum w czasie redukcji. Picie wody !! a raczej jej regularne popijanie w malych ilościach Resztyszukaj na forum wszystko jest.
Jak na LC to za duzo węgli (max 100g w DT - bo cel to redukcja rozumiem?) Znam ludzi co maja po 200g-180 przez caly okres redukcji i nie schodza z tej wartosci i im waga leci, ja bym dal 2gB/na1kg wystarczy tluszcze podbil do 1g
cwicze na silce 8 miesiecy. moze i racja bo i tak jakbym przymasowal po redukcji to zawsze sie jakies tluszcze z wegli zrobią i znow trzebabybylo rzezbe. a na pryszcze bede sie leczyl od poniedzialku.
Jak dobierać produkty sprzyjające odchudzaniu ? co warto jeść często a czego unikać ? czy takie produkty jak np pieczywo z biedronki są dobre? czy różne wędliny z supermarketów pakowane próżniowo można jeść podczas redukcji ? Hej. Jeśli chodzi o prodtukty to tutaj nie dzieliłabym na sprzyjające odchudzaniu, i te niesprzyjające. Ale bardziej [...]
cos więcej? Nie za mało węgli około treningowo? tj. 16:00 i 19:00..? Dlaczego zejście o 50% nie jest polecane? I na jakim poziopmie otrzymać węgle, białka i tłuszcze w pierwszym tyg. redukcji? Zmieniony przez - ViTi w dniu 2013-07-12 16:19:17
Junior SFD - pierwsze kroki na siłowni i w sporcie
Zatrzymuje wodę fakt. Ale spadasz na wadze i podkręca metabolizm. Rybki rzecz wiadomo, a tłuszcze ma we wszystkim. Omega 3 lepiej przy masie brać, niż przy redukcji. Ale przyznaje Ci rację, rybki jak najbardziej nie zaszkodzą ;) Ale jakieś odwodnione, bo przewałki są w sklepach masakryczne. Jedz co 2 godz. to nic trudnego, serek wiejski, jogurt [...]
[...] który przygotujesz szybko i wygodnie. Jak piszesz, że nie chcesz aby Cie zalało to lepiej z tym gainerem nie przesadzaj i na noc go nie pij, bo brzuch urośnie. A jeśli o tłuszcze chodzi to nie ograniczaj tylko wprowadź do diety np. tłuszcz rybi. Możesz w postaci suplementu Omega3. Taki tłuszcz pomoże Ci w budowie masy mięśniowej i redukcji [...]
Słabo to wygląda. Na podstawie czego ułożyłeś taką rozpiskę? Dlaczego ograniczyłeś tak bardzo tłuszcze? Chciałem wnieść do diety dużą ilość białka, średnią ilość węglowodanów i jak najmniej tłuszczy. ( słyszałem, że przy redukcji najlepiej jeść dużo białka mało węglo. Moja wiedza jeżeli chodzi o dietę jest znikoma, dlatego że nigdy jej nie [...]
[...] to odejmujesz ok 300kcal, http://www.sfd.pl/-t1135440.html - Źródła białka w diecie. http://www.sfd.pl/-t1135648.html - Źródła tłuszczu w diecie. http://www.sfd.pl/-t1135388.html - Źródła węglowodanów w diecie. W rozkładzie makroskładników na początek przyjmujesz białko 2 g , tłuszcze 1-1,5 g na kg masy i reszta kalorii z węglowodanów
[...] się odchudzać bo waży 66 kilo i nie ma ambicji ani przybierania masy ani redukcji zbalansowana dieta z procentowym wyliczeniem mikroskładników (np węgle 50%, białka 35%, tłuszcze 15%) ? On równie dobrze może jeść same jajka - no i on ma takie podejście codziennie prawie same jajka je same lub z ziemniakami, czasem kurczak z ryżem, a na [...]
wiesz, to sa preparaty bialkowe, niemniej jednak praktycznie kazdy tego typu produkt ma troche tluszczy, ale sa to ilosci zazwyczaj nieznaczne. te tluszcze nie powinny miec wiekszego wplywu na rezultaty redukcji. ale jesli chcesz sie upewnic ile tam tego tluszczu jest to sprawdz odzywe w odpowiednim dziale. pzdr
[...] Ci powiedzmy zapotrzebowanie na zachowanie wagi 3000 kcal. Odejmujesz od tego kilkaset kcal, dostarczając co najmniej 2,5gbialka/kg wagi ciała, ucinasz węglowodany i tłuszcze, dokładasz wysiłku w postaci aerobów, cardio. Czytasz arty o tym, co jeść i jakie to jedzonko. No i w 4 posiłkach z palcem w dupie możesz zmieścić. Czytasz posty [...]
[...] redukcji, w 90% przypadków najczęsciej ucina się węgle aż do niskiego pułapu z przebłyskami low carbu/ketozy itp. W dietach redukcyjnych zbilansowanych też tniesz węgle/tłuszcze i masz ich dość niski pułap. Pijąc Carbo po treningu odbierasz sobie możliwość zjedzenia czegoś innego np. ryżu , albo nawet głupiej bułki/loda bo wyjdziesz po za [...]