SFD.pl - Sportowe Forum Dyskusyjne

Wyszukiwarka

Znalezione pod frazą:

sół

  • PO 50-CE LEPIEJ COŚ NIŻ WCALE

    Post
    Po 35 roku życia

    no niestety z tym majonezem to słabo jest, bo on bardzo fajnie do daje smak poniżej bardzo fajny przepis na sałatkę z brokułów, nie ma ona wcale wyglądu, ale smakuje wyśmienici - tytko ten nieszczęsny majonez, bez którego to nie będzie to dwa brokuły, dwie cebule 2 x piersi z kurczaka ugotować na bulionie, potem pokroić w kostkę (1cmx1cm) na tym [...]

    Odpowiedzi: 349 Ilość wyświetleń: 20000 Data: 2013-03-21 12:02:29 Szacuny postu: 0 (cały temat: 0)
  • Również mam pytanie :) Od paru dni codziennie jestem spuchnięta w okolicy stóp/kostek/łydek. Twarz i reszta ciała w normie. Zastanawiam się co może wpływać na zatrzymanie wody akurat w tym rejonie i chciałabym wykluczyć parę możliwości żeby nie błądzić jak pijane dziecko we mgle :) Prowadzę siedzący tryb życia - pracuję przy komputerze, w domu. [...]

    Odpowiedzi: 379 Ilość wyświetleń: 20000 Data: 2015-06-03 20:02:05 Szacuny postu: 0 (cały temat: 0)
  • Witam. Białko o bardzo dobrej rozpuszczalności. Smak – truskawka też był bardzo dobry, choć nieco za słodki. Jak zobaczyłem te wszystkie "E" w składzie to też się zacząłem zastanawiać, co z tym białkiem jest nie tak? E466 E330 E150, kolejno: sól sodowa, kwas cytrynowy, karmel. Czyli po prawdzie do tej części nie można się [...]

    Odpowiedzi: 34 Ilość wyświetleń: 20000 Data: 2009-07-26 22:14:23 Szacuny postu: 0 (cały temat: 0)
  • Lokomotywa vs czołg

    Post
    Po 35 roku życia

    Czołgu, ale w Lisnerze a'la Matias co Cie tak przestraszyło? Benzoesan sodu? "80% filety ze śledzia atlantyckiego (Clupea harengus)* olej rzepakowy substancja konserwująca (benzoesan sodu)"

    Odpowiedzi: 1899 Ilość wyświetleń: 20000 Data: 2018-09-14 09:49:57 Szacuny postu: 0 (cały temat: 0)
  • Lokomotywa vs czołg

    Post
    Po 35 roku życia

    Czołgu, ale w Lisnerze a'la Matias co Cie tak przestraszyło? Benzoesan sodu? "80% filety ze śledzia atlantyckiego (Clupea harengus)* olej rzepakowy substancja konserwująca (benzoesan sodu)" To nie były chyba te bo skład by zdecydowanie dłuższy :-) był na pewno glutaminian monosodowy i coś jeszcze. I to były takie z wiaderka z solanki a nie z [...]

    Odpowiedzi: 1899 Ilość wyświetleń: 20000 Data: 2018-09-14 10:02:25 Szacuny postu: 2 (cały temat: 0)
  • Lokomotywa vs czołg

    Post
    Po 35 roku życia

    Ta jeest! Trzeba z wiaderka kupować z solanki, na godzinę -2 przed spożyciem wrzucić do wody z łyżką octu ( sól wypłukuje, jędrności dodaje), wyciągnąć, opłukać i zrobić jak się lubi..w oleju, śmietanie czy w czekoladzie;-) Te lisnerowskie nawet obok takich nie leżały;-) No właśnie tak robiłem... póki nie przeczytałem skłądu tej solanki :-)

    Odpowiedzi: 1899 Ilość wyświetleń: 20000 Data: 2018-09-14 10:14:26 Szacuny postu: 1 (cały temat: 0)
  • Masz Ci los! W kosmos poleciały dwa przepisy, które tu umieściłam To jeszcze raz- dwa wytrawne ciasta, które spokojnie mogą zastąpić chleb i dają możliwość improwizacji. Ciasto ciecierzycowe namoczyłam na noc 140 g ciecierzycy, rano ugotowałam. Podsmażyłam na maśle rozdrobnioną cebulę, w blenderze rozdrobniłam migdały (nie na mąkę, tylko na [...]

    Odpowiedzi: 3000 Ilość wyświetleń: 20000 Data: 2011-09-19 18:01:33 Szacuny postu: 0 (cały temat: 0)
  • kaszmirka musisz zakwas nastawic to proste po prostu mieszasz tyle samo maki zytniej i wody cieplej i zostawiasz w cieplym miejscu, następnego dnia dodaj kopiasta łyzke , możesz więcej maki i wody i mieszaj i tak codziennie, po około trzech dniach powinno babelkowac i kwśno pachnic, jak chcesz przyspieszyć to od razu dodaj trochę drozdzy to bedzie [...]

    Odpowiedzi: 3000 Ilość wyświetleń: 20000 Data: 2011-10-20 14:33:34 Szacuny postu: 0 (cały temat: 0)
  • Hmmmm ... po odłożeniu dodałam make i wode i sol, odstawiłam na 20 min na grzejnik, potem znowu przemieszałam i do foremek... piekłam 1,5h w 180 stopniach w zwykłym piekarniku.. nie jest w sumie taki zły, dzis rano wyjelam go z foremek, ale ciezko papier bylo mi odlepić... Moze nastepny wyjdzie lepszy :-D Zmieniony przez - natasza__ w dniu [...]

    Odpowiedzi: 3000 Ilość wyświetleń: 20000 Data: 2011-12-06 12:24:19 Szacuny postu: 0 (cały temat: 0)
  • Słuchajcie, czy ktoś ma doświadczenie w kiszeniu buraków? Poszukałam w necie, przepisów jest sporo, ale niektóre zalecają "zbieranie z powierzchni płynu tworzącej się pleśni"88-O , a pleśń, z tego, co wiem, najzdrowsza nie jest...Są tacy, którzy wykorzystują suchy razowy chleb, inni tylko wodę i sól, jeśli ktoś ma porady praktyczne- będę wdzięczna.

    Odpowiedzi: 3000 Ilość wyświetleń: 20000 Data: 2011-12-08 20:40:08 Szacuny postu: 0 (cały temat: 0)
  • O, znalazłam wątek kucharski :) jeśli w jakiś sposób mogę Wam pomóc przy wypieku chleba to możecie pytać piekę chleby od kilku lat, mogę się podzielić dojrzałym zakwasem a dla chętnych zostawię przepis na mój ulubiony chleb z maki żytniej 2000, na zakwasie, nie jest trudny, wymaga tylko ciepła i czasu Chleb radzieckiego żołnierza Składniki: 375 [...]

    Odpowiedzi: 3000 Ilość wyświetleń: 20000 Data: 2011-12-10 15:07:20 Szacuny postu: 0 (cały temat: 0)
  • Mel, dodałam tylko sól, trochę pieprzu i garam masala. W przeciwieństwie do pasztetu ze strączków nie lubię tu sypać dużo przypraw, bo takie gofry przeważnie nie stanowią u mnie dania samego w sobie. Gdyby miały takim być to polecam koniecznie podawać z jakąś surówką, a do samych gofrów zrobić zaś sos/podać z kleksem śmietany/ masłem, które się na [...]

    Odpowiedzi: 3000 Ilość wyświetleń: 20000 Data: 2012-04-15 18:14:56 Szacuny postu: 0 (cały temat: 0)
  • dynia nadziewana komosa ryzowa z daktylami i pistacjami bardzo smaczne wegle do miesa pieczonego czy cos :) (dynia - chodzi mi o takie mniejsze nie wiem jak sie nazywaja po polsku, albo butternut squash) skladniki (bez proporcji bo to mozna sobie zmieniac w zaleznosci od tego co lubimy): mala dynia taka [...]

    Odpowiedzi: 3000 Ilość wyświetleń: 20000 Data: 2012-11-08 18:24:31 Szacuny postu: 0 (cały temat: 0)
  • Bułeczki orkiszowe na zakwasie • około 0,5 szklanki zakwasu żytniego obudzonego 12 godzin wcześniej • 0,75 szklanki letniej wody • 2 łyżki oliwy • 1 łyżeczka soli morskiej • 1 łyżeczka miodu • 150 g mąki żytniej jasnej • 150 g mąki żytniej razowej • 100 g mąki orkiszowej Zakwas mieszamy z wodą, dolewamy oliwę oraz miód. Dosypujemy również [...]

    Odpowiedzi: 3000 Ilość wyświetleń: 20000 Data: 2012-11-20 17:02:36 Szacuny postu: 0 (cały temat: 0)
  • Kurde ale skąd wyczaić czy to pasteryzowane jak na opakowaniu nie ma info o tym :/ W składzie tylko "kapusta i sól".

    Odpowiedzi: 3000 Ilość wyświetleń: 20000 Data: 2012-11-29 09:16:40 Szacuny postu: 0 (cały temat: 0)
  • Tak se myślę, o tych warzywach w puszkach, owocach też, bo już któryś raz z rzędu trafiam na wypowiedź, że należy unikać - w kwestii cukru sprawa jasna, ale tak ja u mnie np. mam porobione przetwory, i zamiast puszek, mam w słoikach, a technologia przygotowania sądzę ta sama , woda, sól, wekowanie, pasteryzacja, piwnica i do lata:) No i wędzona [...]

    Odpowiedzi: 3000 Ilość wyświetleń: 20000 Data: 2012-12-10 17:16:40 Szacuny postu: 0 (cały temat: 0)
  • a o tym to nie pomyslalam %-) - u nas to spokojnie do dostania w orientalnych sklepach @-) (tajskie, chinskie i w supermartketach na polkach z sosami swiata) to wtedy dodaj sol do przepisu bo fish sauce jest fermentowany z sola

    Odpowiedzi: 3000 Ilość wyświetleń: 20000 Data: 2012-12-11 14:02:03 Szacuny postu: 0 (cały temat: 0)
  • Mali do rozkładu wliczasz to co zjesz i jednocześnie co powinno być wliczone. Czyli przykładowo robisz zupę z kaczych nuków i marchewki, pietruchy, selera i kaszy. Selera nie chcesz jeść bo w zupie jest dla smaku/aromatu to wliczasz kaczkę, marchew, pietruchę i kaszę :-) Do zupy dodaj to co lubisz - ja lubię np. kasze pęczak w zupach no i [...]

    Odpowiedzi: 3000 Ilość wyświetleń: 20000 Data: 2012-12-12 13:18:38 Szacuny postu: 0 (cały temat: 0)
  • Wygrys: ja szukałam u mnie i brak...nawet w Szwecji rozglądałam się!@-| jak znalazłam matjasy to i tak były z dodatkiem cukru...:-> ja mam na myśli takie śledzie z beczki:-) Zmieniony przez - Mali w dniu 2012-12-17 19:14:10 one są trochę podobne do tych z beczki, tylko trzeba je wymoczyć ale nie wiem czy myślimy o tym samym - ja mam na myśli [...]

    Odpowiedzi: 3000 Ilość wyświetleń: 20000 Data: 2012-12-17 23:06:24 Szacuny postu: 0 (cały temat: 0)
  • deja vu- ja jem często w formie zblendowanej : awokado + daktyle + kakao ciemne + cynamon + migdały i wiórki kokosowe albo też guacamole- awokado + czosnek + pomidor + papryczka chilli + sól, pieprz, kilka kropel soku z cytryny ;-) bez przypraw też mi przez gardło nie przechodzi %-)

    Odpowiedzi: 3000 Ilość wyświetleń: 20000 Data: 2013-03-16 19:59:59 Szacuny postu: 0 (cały temat: 0)