Nie daliście żadnego rozsądnego przepisu na schab to poszedł zwyczajny, sól, pieprz, czosnek staropolski ;-) http://lh5.googleusercontent.com/-cKPCuBqNpvg/UvzoerQqzQI/AAAAAAAAPLY/qbbUV8coM24/s1152/2012-09-05-972.jpg http://lh3.googleusercontent.com/-T930Ulx4oog/UvzofW5JodI/AAAAAAAAPLg/f0SWVsMaHdo/s1152/2012-09-05-974.jpg
Lodzianinie, a ja moge dostac podpis tez?? %-) "Mr. Salad Man" %-)? Malina: Tortille na drozdzach?? Pierwsze slysze! Ja robie prosto: woda+maka+sol+smalec/olej :-)) i na patelnie HOP!
Dzień 61, 07-11-2017, Wtorek Rano bieżnia 4x 4'biegu i 2'marszu . Myślałem, że będzie gorzej ale jakoś poszło. Kadencja biegu w granicach 175 więc chyba nieźle :-) Wieczorem krótki ale nie lekki trening siłowy. Trochę już mnie męczyło zwiększanie objętości więc wróciłem sobie w siadach i WL do 5x5 delikatnie podnosząc ciężar. Dieta trzymana, [...]
Zgrilluj cycka a na talerzu polej go takim sosem: delikatna oliwa / olej rzepakowy z pierwszego tłoczenia + łyżka musztardy sarepskiej + 2x ząbki czosnku + 1x łyżka miodu + sól i pieprz + garść świeżej bazylii i garść świeżej mięty. Zmiksuj wszystko ręcznym blenderem na kremowy sos bazyliowo-miętowy. BAJKA! :-)) o to mi sie spodobało dzieki:-)
powiem wam że są kozackie, ja czesto marynuje kuraka w miodzie musztardzie sosie sojowym + pieprz sól i podlewam lekko wodą na patelni i też jest gitara do ryzu
Postęp widoczny, szczególnie w pozie bicepsy przodem. Moje gratulacje. Nogi cały czas chude, ale z czasem powinna być poprawa. Porady kulinarne: - wołowina z patelni to tylko polędwica (około 60 zł/kg) więc co dzień mało kto ma fundusze na jej zakup. Ja osobiście robię od czasu do czasu i wtedy jedną z podstawowych zasad jest nie solenie jej przed [...]
Marynata na 24h przed przyrządzeniem - może być miodowa, ewentualnie sól rozmiękczająca mięso(ale tam różne sztuczne badziewia są, więc lepiej pierwsza opcja). Jeśli mowa ciągle o tym antrykocie z sokołowa, to nie trzeba rozmiękczać: po przygotowaniu wg przepisu z tyłu pudełka mięso jest tak miękkie, że widelcem pokroisz.