[...] że każdy mój posiłek jest robiony na spontanie i dlatego np. do kolacji dobieram sobie bułkę bo widzę że niczym innym kalorii nie będę w stanie dobić, bułka przeważnie z jakimś plastrem szynki, czasami z plastrem sera, wszystko robię tak żeby nie przekroczyć przez cały dzień 2500kcal a nawet czasami dobić tego nie potrafię i kończy się na 2200
[...] odbiegająca od tematu, o który pytasz, ale rzeczywiście robiąc kotlety, czy cokolwiek z mięsa mielonego, np. do spaghetti, zdecydowanie warto kupić cały kawałek, np. szynki wieprzowej, czy wołowy i dać w sklepie do zmielenia lub zmielić samemu jak masz maszynkę do mielenia lub blender o wysokiej mocy. Mi bez problemu mieli. Nawiązując [...]
Jak wliczyć szynkę do Fitatu, którą kupiłam w sklepie mięsnym ale nie mam etykietki z kalorycznością i makro? :-) Poszukaj podobnego rodzaju tej szynki w spisie fitatu.
trochę słabo te posiłki wyglądają, w niektórych posiłkach brak białka, w innych źródło to 50g szynki czy to co w gainerze popatrz na sugerowane źródła http://www.sfd.pl/-t1135388.html - Źródła węglowodanów w diecie. http://www.sfd.pl/-t1135440.html- Źródła białka w diecie. http://www.sfd.pl/-t1135648.html - Źródła tłuszczu w diecie.
[...] jak przyjąłem, czyli według informacji na forum? 3. Chcę jeść zdrowo pod względem ćwiczeń, ale jednocześnie pod względem zdrowia. Chodzi o to, że nie chcę jeść przykładowo szynki czy parówki, w której jest sama chemia, czy podobnych produktów, które wydają się na pierwszy rzut oka zdrowe (bo szynka/, czy jakieś mielone mięso to białko), ale [...]
[...] - zapotrzebowanie policz wzorem, nie kalkulatorem. 3. Co jeść znajdziesz między innymi w tych tematach. Niemniej zaskoczę Cię, ale parówki, czy szynki to nie "sama chemia" (choć są wyjątki, które zapewne można takim mianem określić) - wystarczy czytać etykiety, by przekonać się, że nie jest tak źle. ;-) [...]
[...] szynka jeśli chodzi o wędliny to dobrej jakoscim bo szynka to tez mieso jest normalny kawał szynki kupujesz surowej i sobie sam coś robisz z niej 4 mozliwe, zdjecie 2 jest z napinką i po treningu, odpowiednie ustawienie już sporo Ci daje, obiektyw łatwo oszukać
[...] a przy kilku jajkach dziennie może różnica się spora zrobić, dbaj o to żeby w każdym lub chociaż większości posiłków były warzywa/owoce, w posiłku 3 źródło białka masz z szynki wysokoprzetworoznej – nie jest to zbyt pożądany produkt, jak na takich kanapkach chcesz opierać dietę, to lepiej byłoby wrzucić np. pierś z kurczaka w pergamin i [...]
zdrowe produkty wcale nie są droższe od innych, kilogram wedliny szynki ok 20 zeta, w tej cenie kuraqka się kupi a jak promocja to i po 10 zeta, pieczywo w górę ale ryże makarony nie podskoczyły jakos wysoko to samo ziemniaki. tutaj są wrzucane promocje gdzie co można taniej kupić [...]
Jak wyżej, przede wszystkim za mało białka. W dwóch pierwszych posiłkach nie masz go prawie wcale (mowa o pełnowartościowych źródłach). W pierwszym posiłku możesz dodać odżywkę białkowa, w drugim choćby tej szynki ze 100g. Ogólnie daj białka jakieś 2g na kg masy ciała, kosztem najlepiej węglowodanów.
Jeżeli chodzi o jak najszybsze przygotowanie posiłków, to zawsze można robić to na kilka dni, np. posiłek obiadowy na trzy dni, upiec sobie 1-2kg schabu, czy szynki wieprzowej, ugotować 500 gramów ryżu/kaszy/makaronu, itp. Będzie trochę więcej pracy jednorazowo, ale zaoszczędzisz go późnej. Poza tym, zawsze warto mieć odżywkę białkową, czy lepszej [...]
[...] nawet: oto to ;) Tortellini w sosie cytrynowym Trudność *, Koszt * Czas 1 h Potrzebujemy na 4 osób: 30dg pierożków torteli (takie małe jak na wigilii są:) 10 dag gotowanej szynki 200 ml śmietany kremówki (chudej) 1 żółtko, 1 cytryna 1 szklanka mleka 2 łyżki utartego sera żółtego Trochę oleju 1 dag mąki A więc tak: W garnku rozgrzać olej, [...]
[...] i 25min Składniki dla 4 osób: 25 dag ryżu 1 pęczek włoszczyzny 20 dag marchwii 3 dag margaryny 650 ml wywaru mięsnego (najlepszy) lub inny 3 dag tłuszczu do smażenia 15 dag szynki 2 łyżki curry 20 dag sera topionego 2 łyżki posiekanego koperku i szczypiorku 2 łyżki posiekanej natki pietruszki przyprawy 1) W naczyniu rozgrzać margarynę, na której [...]