[...] proste Źródło Glukoza cukier we krwi Fruktoza cukier w owocach i miodzie Galaktoza cukier w mleku Meltoza sód i kiełkujące ziarna zbóż Sacharoza cukier spożywczy, syrop, miód Laktoza cukier w mleku Węglowodany złożone Źródło Glikogen tkanki zwierzęce Skrobia ziemniaki, kukurydza, nasiona Błonnik rośliny Celuloza warzywa, [...]
[...] mięśni poprzez przenoszenie do wątroby resztek węglowych, które zużyte są do syntezy glukozy prolina - aminokwas endogenny występujący w białkach; pochdna jest hydroksyropina, oba aminokwasy występuje w białkach tkanki łącznej (kolagen); może stanowić zbiornik energii dla mięśni Aminokwasy zasadowe pHi > 7 histydyna - aminokwas [...]
[...] węglowodanów przy udziale bakterii Xantomononas campestris. Zgodnie z Zarządzeniem MZiOS z roku 1993 stosowany podobnie jak E410, E412, E413 i E414. E420 Sorbitol lub syrop sorbitolowy. Występuje w wielu jagodach, śliwkach, jabłkach i w algach. Otrzymywany przemysłowo z glukozy lub dekstrozy. Stosowany w przemyśle spożywczym do produkcji [...]
Po pierwsze dziękuję za konstruktywną krytykę, ale to tylko przykładowe menu, nie planuję jeść tego samego codzień, więc raz będzie lepiej, raz gorzej, ale będę próbowała uwzględniać otrzymane rady w jadłospisie no i oczywiście bilans BTW Posiłek 1 wiórki kokosowe 10g /HE? PO CO? DO SMAKU? LEPIEJ ORZECHOW, SLONECZNIKA >> do smaku, bo ja [...]
PO PIERWSZE TLUSZCZ NA MASIE TO RZECZ NORMALNA I POWSZEDNIA %BF I TAK CI SIE ZWIEKSZY. Moje zapotrzebowanie: 2500 + 500 kcal = 3000 kcal - tyle kalorii bede spozywal w dni nietreningowe 3300 kcal - tyle bede spozywal w dni treningowe // RADZE CI USTALIC JEDNO ZAPOTRZEBOWANIE I W DNI NIETRENINGOWE NIE SPOZYWAC TYLKO POSILKU ZARAZ PO TRENINGU(CZYLI [...]
[...] mu smakować. A jeśli już koniecznie chcemy coś dosłodzić - użyjmy o połowę mniej cukru, niż gdybyśmy robili to dla siebie. A może zamiast cukru lepiej używać miodu, syropu klonowego, zagęszczonych przecierów owocowych? Naszym zadaniem jest pilnować, żeby dziecko nie jadło za dużo węglowodanów prostych. I tak naprawdę nie ma znaczenia, [...]
[...] kwasy tłuszczowe NNKT). Wartość energetyczna w 100 g: 1732 kJ/ 414 kcal Skład: białko serwatki, białko roślinne, miazga kakaowa, tłuszcz kakaowy, cukier, orzechy arachidowe, syrop glukozowy, aromat naturalny. Sposób użycia sugerowany przez producenta: Spożywać od 1-3 batonów dziennie pomiędzy posiłkami Zmieniony przez - Leksykon w dniu 2010-10-31 [...]
[...] proste Źródło Glukoza cukier we krwi Fruktoza cukier w owocach i miodzie Galaktoza cukier w mleku Meltoza sód i kiełkujące ziarna zbóż Sacharoza cukier spożywczy, syrop, miód Laktoza cukier w mleku Węglowodany złożone Źródło Glikogen tkanki zwierzęce Skrobia ziemniaki, kukurydza, nasiona Błonnik rośliny Celuloza warzywa, owoce, [...]