[...] formie, razem z jajkami jako omlet/ciasto i o dziwo póki co zero kluchy, zero uczucia przejedzenia... no nie możliwe też, żę jabłko ma na to wpływ...do tej pory jadłem surowe, pokrojone, dzisiaj uprażylem sobie z cynamonem.. Te cholerne kolano...kurde martwi mnie bo nawet ciężko klęknąć na nie... Dzisiejszy trening: Skull Crusher: 35x9 x9 [...]
[...] nabiału, z czasem można do niego powrócić – Każdy produkt nabiałowy sugeruje wprowadzić powoli i obserwować reakcje negatywne, które mogą wystąpić po 3-5dniach – Poleca surowe mleko krowie lub kozie – W mleku pasteryzowanym łatwiej o bakterie patogenne i infekcje – Kwas mlekowy łagodzi stany zapalne i wzmacnia ściany jelit, zmniejsza [...]
[...] jest teraz? Widze ze badałeś dheaso4, ale jak ja miałem libido ogromne to dhea miałem ponad norme a prolaktyne tez lekko ponad norme i ponad normę progesteron . A jajko surowe kogel mogel 2, 3 razy dziennie z trzech żółtek z cukrem jadłem od dzieciństwa. Tu jak ktoś pisalał czytałem wysokie estrogeny wysokie libido . Dwóch Andrologów [...]
IGF-1 jest kluczową molekułą sygnałową, związaną z hormonem wzrostu, zwiększającą syntezę białek w mięśniach. Niedobór witaminy H ( Biotyny ) zmniejsza syntezę kwasów tłuszczowych oraz białek ustrojowych. Może wywoływać łojotok, łupież, zanik brodawek języka, znużenie, bóle mięśniowe, brak łaknienia, depresję, niedokrwistość czy zwiększone [...]
Białko surowe wypiłem (mam nadzieję, że bez salmonelli), a żółtko Kliford zjadł. Wczoraj po piątkowym treningu było ciężko, ledwo chodziłem, ale dzisiaj był dobry cały dzień. Troskliwa żona pomogła mi w treningu na dworze, spacer rodzinny prze okazji. Niektóre urządzenia z parku chciałbym mieć w domu, szczególnie narciarza. Fajnie biodra na tej [...]
[...] na których można się wzorować. Przykładem idealnym może być tutaj Sylwester Stallone grający w filmie Rocky postać boksera, który w czasie przygotowań do swojej walki wypija surowe jajka. Wydawałoby się, że jest to szybki i prosty sposób na dostarczenie dużej ilości białka o bardzo dobrej jakości. Czy rzeczywiście jest to dobre rozwiązanie? [...]
[...] zawiera więcej białka w tej samej masie... Wyrzucanie białka jest tak samo głupie jak teorie OP. Chyba, że mamy alergię na albuminę. Gotowane jajko ma tyle samo białko co surowe, bo w jaki sposób miałoby się to zmieniać? Białko gotowanego jajka jest też tak ze 2x lepiej strawne, czyli jedno gotowane jajko to ekwiwalent 2 surowych pod względem [...]
[...] morza, gdyż według Japończyków surowa ryba o wiele gustowniej prezentuje się na talerzu i tym samym doznania smakowe są zdecydowanie bardziej atrakcyjne. Ponadto według nich surowe ryby, które są przeznaczone na sushi, są o wiele lepsze jakościowo. Do surowego sushi wybierać powinno się ryby z oceanu, gdyż ryby słodkowodne są dużo bardziej [...]
Przeplanowuję sobie odrobinę dietę, i na tą okazję naskrobałem taką prymitywną ściągawkę wartości odżywczych wybranych produktów, bo nie lubię korzystać z często wątpliwej jakości suplementów witaminowo-minerałowych, skoro można z diety. Kolorkami się nie sugerujcie, bo to jedynie info dla mnie w tej konkretnej sytuacji. Może komuś się przyda [...]
jak byłem mały to lubiłem ten deser, dopóki nie dowiedziałem się, że jest z surowych żółtek, bo na surowe rzeczy mam psychiczną alergię, choć teraz lubię przy gotowanym lejące się żółtko, ale to trochę inna rzecz :) chyba sprawdzę czy mi podejdzie :)
Uwielbiam chorizo :-) ale krwisteka steka bym nie zjadła, mam jakąś blokadę mam coś podobnego, tylko ja mam uraz do wszystkiego co "surowe", aczkolwiek na steka się czaję już dłuższy czas, ale np tatara czy metki jak u mnie rodzina się zajada to niestety po spróbowaniu tatara, choć smakowo wydawało mi się ok to psychika nie pozwalała żeby [...]
popatrz na etyiecie albo napisz do producenta. surowe bialko jaja jest praktycznie niepszyswajalne. przeliczyles dobrze? czesto bylo liczone i zawsze wychodzilo taniej nawet przy wyrzucaniu zoltek. a ogolnie czemu chcesz jesc saame bialka? low fat? zoltko to samo zdrowie i najlepsze zrodlo bialka inozytolu choliny i szeregu witamin. jak [...]
[...] dobre danie (z chowu przemysłowego). Często przewija się motyw spożywania surowych żółtek (w sumie, w jajku na miękko, czy w takiej "prawidłowej" jajecznicy to żółtko jest surowe niemalże. Lekko podgrzane) - 3 żółtka + owoce + woda kokosowa ---> zmiksować i wypić. Albo z wątróbką surową.. Minimalizowanie obróbki termicznej (wara od smażenia, a [...]
[...] na bok, tak, aby się nie rozlały i nie ścięły, a białka dajesz na cieplejszą część i mieszając ścinasz. Pod koniec zdejmujesz z ognia, rozbijasz żółtka, mieszasz i masz ścięte białko i w większości surowe żółtko. Trochę techniki... Pozdrawiam. Zmieniony przez - M-ka w dniu 2016-09-27 23:45:09 Zmieniony przez - M-ka w dniu 2016-09-28 08:50:02
[...] są karmione rybami, czy olejem sojowym/lnianym). Gotując jajka na twardo ryzykujemy utlenieniem wielonienasyconych kw. tł., a gotując je na miękko - tak czy owak spożywamy surowe/w pół surowe żółtko. Smażąc jajecznicę możemy pożegnać się z WNNKT, a robiąc jajko sadzone wciąż ryzykujemy utlenieniem, tudzież tak czy siak jemy żółtko surowe. W [...]