[...] zawiera dużo, a szczególnie wapnia, potasu, magnezu, siarki i arsenu. Kapustę mogą jadać otyli, bo jest sycąca, a dostarcza mało kalorii 40 kcal (najlepiej w postaci surówki lub kiszonej). Kukurydza- zaliczana jest do warzyw o dużej wartości odżywczej. Kukurydza ma około 20 g cukrowców, dużo potasu, magnezu , fosforu, cenne białko. [...]
[...] po treningu. Przykładowe odżywianie okołotreningowe Posiłek przedtreningowy (2h przed treningiem) 100-150g ryżu 150g piersi z kurczaka 15-20 ml oliwy z oliwek 300g surówki witaminy E, C, b-komplex, wapń, selen, potas (chelaty, większe dawki) ok. 0,5L wody Przed treningiem magnez Trening Woda 0,5-1L/h Ewentualnie napój izotoniczny [...]
[...] albo 1/2 melona Obiadokolacja: 1 filet rybny (wielkości dłoni) np. sola, pstrąg, dorsz-pieczony w folii/ grillowany/gotowany, 2 małe/1 duży ziemniak pieczony, 5 łyżek surówki z białej/czerwonej kapusty z sosem na bazie oleju/oliwy/sosu Knorr lub 7 różyczek kalafiora/brokuł gotowanego (bez dodatku bułki tartej i masła) lub surówka z marchwi [...]
[...] i serem żółtym (opcja do szkoły ) można dać odrobinę masełka jak ktoś lubi żeby tylko nie margaryny!!!!!!!!! III posiłek ryż + pierś kurczaka lub indyka + surówka (dużo surówki) + oliwa z oliwek lub olej lniany(bardzo ważny składnik diety) IV posiłek makaron z chudą wołowiną lub ze stekiem lub tłusta rybka!!(wtedy bez oliwy)(dobre jest też [...]
[...] 3,2% tłuszczu, sery twarogowe pełnotłuste i półtłuste, całe jaja Owoce i warzywa Złe: Dżemy owocowe, marmolady, musy, konfitury, soki i koncentraty owocowe, Gotowe sałatki i surówki, zwłaszcza te dosładzane z dodatkami ciężkich sosów majonezowych Dobre: Owoce świeże wszelkiego typu (w miarę możliwości regionalne, sezonowe), owoce mrożone, owoce [...]
[...] pomidorowym (suszony estragon dodaje się do sosu), jajecznica na zimno z majonezem, posypywana posiekanymi listkami zioła, kura pieczona nadziewana zielonym estragonem, surówki wieloskładnikowe, jabłka nadziewane szynką, befsztyki tatarskie, ozory cielęce z pomidorami, kalafiory z korniszonami, gotowane cukinie i pory. Ciekawostki Słowo [...]
[...] na kolację, To nie takie trudne, prawda? Możesz wejść do najlepszej restauracji na świecie i powiedzieć: "Zamawiam stek, ale bez pieczonych ziemniaków, oraz dużą porcję surówki i nieco gotowanych na parze jarzyn". Nie ma problemu: białko zmiesza się surówką i jarzynami, gdyż są to produkty bogate w wodę. Mógłbyś także zamówić pieczony [...]
[...] 1 łyżeczka nasion gorczycy, sól, pieprz Zmieszać razem kapustę, paprykę, seler i cebulę. Osobno połączyć wszystkie składniki sosu. Przykryć, dobrze wstrząsnąć. Dodać do surówki i starannie wymieszać. Chłodzić w lodówce przynajmniej przez godzinę przed podaniem. 25. BENGALSKI CHUTNEY JABŁKOWY 16 dużych kwaskowatych jabłek, 50 g świeżego [...]
[...] i herbaty, nie mówiąc już o gazowanych napojach i alkoholu, powinny zająć napary ziołowe. Podstawą jadłospisu należy uczynić owoce, warzywa, grube kasze. Posiłki zaczynać od surówki. Rano wypijać powoli szklankę lekko ciepłej wody mineralnej, a po chwili łykać łyżeczkę siemienia lnianego i łyżkę oliwy z oliwek (mieszając ją ze śliną) Dwa dni [...]
[...] warzywa o małej zawartości włókna roślinnego. Są to pomidory bez skórki i pestek, zielona sałata, świeży ogórek, młoda dynia, szpinak, rabarbar. Z warzyw tych sporzadza się surówki oraz potrawy gotowane i duszone bez dodatku tłuszczu, natomiast z pozostałych warzyw wyciska się soki. Zabronione są warzywa o dużej zawartości włókna roślinnego jak: [...]
[...] jego płeć, wiek, wzrost, wykonywaną pracę, a przede wszystkim stan zdrowia. Na przykład dla osób z zaburzeniami pracy żołądka ważny jest sposób przygotowania potraw: surówki trzeba będzie zastępować warzywami gotowanymi. Jeśli jesteś zdrowy, wykonujesz lekką pracę i pragniesz się pozbyć trzech do pięciu kg nadwagi, możesz zastosować dietę [...]
[...] kilka dni, to przede wszystkim dużo pijemy - wodę, herbaty owocowe, wodę z miodem. Jako pokarm w chorobie najlepsze są soki owocowe i warzywne, owoce, zwłaszcza cytrusowe, surówki warzywne, sok z ogórków czy pomidorów, "rosołki" jarzynowe. Jak najwięcej cytrusów (wit. C) oraz herbata z dzikiej róży. W żadnym wypadku pokarmy zwierzęce (mięso, [...]
[...] nie mam. Jem 3 posiłki dziennie o tych samych godzinach czyli śniadanie ok 8 (głównie kanapki i jakaś ryba z puszki), obiad o 17:30 (składający się przeważnie z zieminiaków, surówki i mięsa (raz pierś z kurczaka, raz schabowy, raz mięso z indyka) w piątki prawie zawsze mięso zastępuję rybą na parze) i kolacja ok 21 (głownie kanapki + [...]
[...] 1 owoc 2x15kcal = 30kcal obiad: 200g ziemniaków lub 100g ryżu, kaszy np. gryczana 336kcal mięso bardzo często pieczone dwa kawałki 2x267=534 jeśli są ziemniaki to ok 150g surówki ok 160kcal łyżeczka tłuszczu do polania ziemniaków, kaszy, ryżu ile jest go w łyżeczce?? ok 88,4kca podwieczorek: 2 owoce np. banan,brzoskwinia lub 2 banany itp [...]
[...] lub inne formy aktywności: trening na bieżni 4 razy w tygodniu Odżywianie: pieczywo ciemne na śniadanie,chrupkie żytnie za dnia,chude wędliny,jabłka,maślanka naturalna,surówki,obiad nie zawsze,ostatni posiłek ok.godz.17-18 Cel: szybka redukcja Ograniczenia żywieniowe: brak Stan zdrowia: stan zdrowia bardzo dobry,lekkie nadciśnienie [...]
[...] z grilla m.in. lub pierś na parze czy gotowane udka kuraka, do tego zawsze mogę wziąć ryż. Nie jest on biały, ale nie jest też całkiem brązowy, nie wiem co to za odmiana + surówki do wyboru do koloru. P: największy problem, bo po powrocie z pracy zielonego pojęcia nie mam co jeść..... Szybko, bez gotowania i TANIO? K: serek wiejski? [...]
[...] będe jadł. Dodam tylko że nie bedzie w niej monotoni bo żona przygotowuje zamiennie ryz na kasze itp i mięso dziennie w innej formie wiec jest smacznie. Dodam że warzywa wklejone są przykładowe, bo raz surówki, raz na patelnie raz duszone, śniadania też różnie raz placek a raz szejk zmiksowany. /SFD/2017/12/4/d4e2b7e33897481a8f970aa83da92f12.jpg
[...] i uczuciu ciężkości. 3. Jedz dużo błonnika i pij. Być może odczuwasz przykre dolegliwości jelitowe po zjedzeniu bogatego w błonnik pełnoziarnistego razowego pieczywa lub surówki i dziwisz się, dlaczego dietetycy zalecają ich spożywanie. To jednak nie jest pomyłka! Jedząc dużo błonnika, znajdującego się zarówno w produktach [...]
[...] z kurczaka, ryby, chuda cielęcina, indyk itp., do tego naprawdę niewielka porcja ww złożonych w postaci np. kaszy, ryżu, czy warzyw strączkowych, i dużą porcję surówki z warzyw o niskiej zawartości skrobi. Żadnych sosów, panierek, zasmażek. -PODWIECZOREK do 100 kcal ok. 16.00 to czas na małą przyjemność, ale naprawdę małą. Prawda [...]