[...] ujęć podziemnych zlokalizowanych na terenach górzystych, charakteryzuje się ona doskonałym, orzeźwiającym smakiem a delikatny stopień mineralizacji pozwala na jej codzienne spożywanie bez ograniczeń. Obecna pozycja Żywiec Zdrój, który jest niekwestionowanych liderem rynkowym świadczy o zaufaniu, którym obdarzają ją konsumenci, gwarantuje [...]
[...] organizmu, nie zawiera dodatkowych kalorii, dlatego znaczenie mato, jaki rodzaj napoju pijemy. Organizm potrafi wykorzystać wodę spożywaną w formie różnych napojów. Jednak spożywanie niektórych z nich powoduje negatywne skutki w organizmie. Wiele napojów zawiera substancje wymagające trawienia w przewodzie pokarmowym i dostarczające dodatkowych [...]
[...] spadek masy ciała, osłabienie) zakłócenia w funkcjonowaniu układu nerwowego (bezsenność, zawroty głowy, bóle głowy, zapalenie nerwów, zaburzenia pamięci ). Nadmierne spożywanie cukru, słodyczy lub napojów słodzonych prowadzi do utraty niacyny. Nadmiar Stosowanie przez dłuższy czas dużych dawek może powodować uszkodzenie wątroby, [...]
[...] na temat ilości spożywanych tłuszczy na diecie redukcyjnej ja osobiście uważam że całkowite unikanie ich jest niewskazane ! ..między innymi ponieważ jak dowiodły badania spożywanie bardzo małej ilości tłuszczy miało ścisły związek z poziomem testosteronu - hormonu niezbędnego do wytwarzania czystej tkanki mięsniowej i procesów metabolicznych [...]
[...] jakie przyjmowane są przez wielu kulturystów. W celu uniknięcia szkodliwych następstw zaleca się przynajmniej czterogodzinną przerwę pomiędzy zażywaniem tych leków a spożywanie grejpfrutów czy soku grejpfrutowego. Na funkcjonowanie cytochromu P-450 wpływ mogą mieć także niektóre warzywa z rodziny krzyżowych (brokuły, kapusta, kalafior, [...]
[...] spożywania coraz większych ilości mleka. Nie twierdzę tutaj, że czynią to aby zaszkodzić zdrowiu swoich pociech. Po prostu są one nieświadome zagrożenia jakie niesie ze sobą spożywanie mleka innego niż ludzkie, gdyż w dzieciństwie były ofiarami takiej samej polityki. Mleko ludzkie i krowie jest przystosowane do specyfiki rozwoju młodych jednego [...]
[...] spożywania coraz większych ilości mleka. Nie twierdzę tutaj, że czynią to aby zaszkodzić zdrowiu swoich pociech. Po prostu są one nieświadome zagrożenia jakie niesie ze sobą spożywanie mleka innego niż ludzkie, gdyż w dzieciństwie były ofiarami takiej samej polityki. Mleko ludzkie i krowie jest przystosowane do specyfiki rozwoju młodych jednego [...]
[...] przypadkach takich np. Jak wszelakiego rodzaju treningi sportowe(szczególnie wysoko intensywne), dużej aktywności fizyczne(ciężka praca fizyczna), około treningowe spożywanie węglowodanów jest wskazane i nawet spożycie pewnej ilości prostych węglowodanów jak glukoza i jej polimery(maltodekstryny) jest usprawiedliwione i wręcz korzystne, [...]
[...] i kręgach dietetyków. Podstawowym zarzutem dla diety kulturystycznej jest zbyt duże spożycie białka zwierzęcego, swego rodzaju monotonia dietetyczna, - czyli nieurozmaicone spożywanie każdego dnia takich samych posiłków, oraz całkowita eliminacja z diety niektórych bogatych w składniki odżywcze produktów spożywczych, niewskazanych w diecie [...]
[...] wapnia i fosforu w organizmie ludzkim. Jeżeli równowaga ta zostanie zachwiana, w ustach pojawia się kwaśny smak. Bakterie szczególnie lubią środowisko kwaśne, dlatego spożywanie mleka sprzyja rozwojowi próchnicy. Człowiek wchłania więcej wapnia z mleka matki, mimo mniejszej jego zawartości, gdyż ważna jest nie tylko ilość wapnia, ale [...]
[...] tkanek i produkcji enzymów. Wszelkie instrukcje zakodowane w DNA dotyczą replikacji białek. Po to istnieje DNA. Organizm potrzebuje białka jako budulca, ale nie wierzę w spożywanie większej jego ilości, niż jest konieczne do budowy, napraw i utrzymania organizmu w należytym stanie. Sądzę, iż nie powinno się traktować białka jako głównego [...]
[...] do naprawy organizmu i produkcji enzymów. Wszelkie instrukcje zakodowane w DNA dotyczą białek. Po to koduje DNA. Organizm potrzebuje białka jako budulca, ale nie wierzę w spożywanie większej jego ilości, niż jest konieczna do budowy, napraw i utrzymania organizmu w należytym stanie. Sądzę, iż nie powinno się traktować białka jako głównego [...]
[...] do naprawy organizmu i produkcji enzymów. Wszelkie instrukcje zakodowane w DNA dotyczą białek. Po to koduje DNA. Organizm potrzebuje białka jako budulca, ale nie wierzę w spożywanie większej jego ilości, niż jest konieczna do budowy, napraw i utrzymania organizmu w należytym stanie. Sądzę, iż nie powinno się traktować białka jako głównego [...]
[...] po 3-5 dniach. k więc, aby nasz organizm mógł prawidłowo funkcjonować, nie wystarczy tylko przyjmować pokarm. Jednym z najważniejszych warunków zachowania zdrowia jest spożywanie żywności naturalnej o wysokiej jakości, a nie jej „podróbek”, czyli po prostu „anty-żywności” (obecnie powszechnie [...]
[...] Cukier - w odróżnieniu od produktów roślinnych bogatych w skrobię* lub błonnik - może grać rolę niekorzystną, tym bardziej że większość ludzi preferuje słodki smak. Jego spożywanie po-woduje często (podobnie jak spożywanie lipidów) przyrost wagi i złą kontrolę dostaw kalorii, zważywszy, że przeważnie jest on połączony z lipidami w produktach [...]
[...] mleko czy jogurty. Głównym mankamentem produktów zawierających nasycone kwasy tłuszczowe jest fakt, iż zwiększają one poziom cholesterolu we krwi w związku z czym ich spożywanie nie jest wskazane. Drugi rodzaj – zawierające kwasy tłuszczowe nienasycone, z punktu widzenia organizmu człowieka są o wiele zdrowsze a występują one w [...]
[...] na infekcje i choroby. Niedobór miedzi powoduje także ograniczenia wzrostu i płodności, zaburzenia sytemu nerwowego (migreny), a także osteoporozę. Nadmiar Długotrwałe spożywanie żywności o podwyższonej zawartości miedzi wiąże się z ryzykiem zatruć, na co są szczególnie narażone dzieci i niemowlęta. Nadmiar miedzi w diecie człowieka [...]
[...] do kilku dni. Dlatego częstość wydalania stolca może być różna u poszczególnych ludzi, należy do tej czynności podchodzić raczej indywidualnie. Wydalaniu stolca sprzyja spożywanie dużych ilości potraw bogatych w błonnik (chore jelita wykazują mniejszą tolerancję na tego typu pokarmy). Często popełniamy zasadniczy błąd wymuszając codziennie [...]