[...] i suple płatki mogą być z mlekiem jogurty tylko naturalne szynka to słabe źródło białka zamień na mięso przed treningiem ww o niskim ig więc ten ryż ma być brązowy co to za sos? sosy z reguły są złe łatwo się zatłuszczasz to zrezygnuj z carbo więcej ryżu po treningu, tutaj ww o wyższym ig więc biały ryż się nada daj 100 g min, powinno być ok 70 [...]
[...] więcej tak wygląda moja dzienna miska, w dni treningowe po treningu zarzucę jeszcze 100g płatków kukurdzianych z 30g wpc. No i ogólnie do ryżu czasami lubię zarzucić jakiś sos/keczup dlatego pisałem o tych 1800kcal /SFD/2019/7/16/4c936c067aaa4b558f4ae09187a1ef97.jpg /SFD/2019/7/16/fc4d284a92e245879011d23d277beb02.jpg [...]
Junior SFD - pierwsze kroki na siłowni i w sporcie
[...] tam jest jeden wielki syf po prostu, sniadanie kolacja chleb + kilka plastrów szynki + na kolacje jakis naleśnik czasem a na obiad to jakaś zupka z ziemniakami/makaronem/ryżem a na 2 jakieś ziemniaki + sos bądź kasz lub makaron lub ryż z jakimiś sosami i taki syf dają. Mooże 30g białka w tym wszystkim jest, 2000 kcal i 50g tłuszczy + 200g węgli
Junior SFD - pierwsze kroki na siłowni i w sporcie
[...] 2000kcal ? To ze stołówki ? Ja to tak napisałem pobieżnie bardzo. Wyjdzie 2000kcal, ale nie 2400kcal jak kucharki piszą. Zawsze są jakieś ziemniaki lub makaron do tego jakis sos i mięso. W zupie też zawsze makaron jest + jakiś makaron ryż. Na śniadanie jest 100g sera białego/ czasem jajecznica czasem jakaś sałatka a na kolacje też chleb szynka [...]
[...] Obiad godz. 14-15 Kasza gryczana/ryż/makaron + gotowana lub pieczona w piekarniku pierś, bądź 2 jajka ewentualnie czasami jeszcze bądź kotlety sojowe jeśli będzie makaron to sos do spagetti niskokaloryczny (znalazłem najmniej 65kcal/100g) + do tego z reguły ogórek kwaszony lub z octu bądź surówka zrobiona samemu Podwieczorek godz. 17.30-18 Owoc [...]
[...] powinno byc ok. a przeglądam diety i modzi (nie zwykli użytkownicy tylko MODZI) piszą: ooo herbetniki to wyrzuć, peczywo nie biale tylko razowe, ryz też zamien na brązowy, sos słodko-kwaśny wyrzuć.... ??? tutaj pozwole sobie taki przykładowy temacik wkleic: http://www.sfd.pl/Redukcja__waga_stoi_w_miejscu-t948616.html ponadto wyglądaja własnie [...]
Junior SFD - pierwsze kroki na siłowni i w sporcie
[...] tortilli : Przed zwinięciem: http://img21.imageshack.us/img21/8036/20120330421.jpg Po zwinięciu: http://img85.imageshack.us/img85/3879/20120330422.jpg Zrobiłem do tego sos czosnkowy z czosnku i kefiru ale jak polałem i podniosłem to prawei wszystko wypłyneło i tylko przyprawy zostały więc nie wliczam}:-( Trening: Zestaw 2: Nogi: Prostowanie [...]
Junior SFD - pierwsze kroki na siłowni i w sporcie
[...] To jest tuńczyk z koncentratem i przyprawami (2 porcje na dziś i jutro na uczelnię }:-(), do tego doszło po 100g makaronu i sos podzieliłem na 2 równe porcje :-). Posiłek 3: http://img94.imageshack.us/img94/3701/20120416454.jpg Jak widać omlety takie jak wczoraj tylko że jako był to posiłek po [...]
[...] kurczaka 15g oliwy z oliwek Jak ktoś chce to moze sobie zamiast kurczaka dać rybe, wołowine, indyka,+ do tego do kazdego posilku filiżankę warzyw Ja dodaje do ryżu naturalny sos ze smiksowanych pomidorów Dieta powinna trwać 5 dni i po pięciu dniach ładowanie W POSIŁKACH: Węglowodany zwiększamy o 50% W tym do 250g owoców najlepiej suszonych np [...]
[...] to wygląda bardzo dobrze. 95g odżywki - za dużo "prochu" na raz... Lepiej dostarczać białko z produktów spożywczych, a odżywką tylko uzupełniać. Majonez - generalnie to nie jest najlepsze źródło tłuszczu, ale czasami może być dla urozmaicenia. Lepszy byłby jakiś sos własnej roboty na bazie oliwy, jogurtu, zmiksowanego z przyprawami awokado itp.
[...] z produktów spożywczych, a odżywką tylko uzupełniać. Majonez - generalnie to nie jest najlepsze źródło tłuszczu, ale czasami może być dla urozmaicenia. Lepszy byłby jakiś sos własnej roboty na bazie oliwy, jogurtu, zmiksowanego z przyprawami awokado itp. Tak się trochę obawiałem że tego białka z proszku może być za dużo ale nie miałem pomysłu [...]
[...] i pieprz, dziurawisz widelcem a nastepnie podsmazasz na patelni po okolo 4 min na kazdej stronie (tak zeby przez wczesniej zrobione dziurki wyszla krew). W garnku rozrabiasz sos pieczeniowy ciemny, do ktorego wrzucasz usmazone poledwiczki. I tak dusisz na malym ogniu przez 40 min. Ja wpierdzielam zawsze z kasza i ogorkiem kiszonym <mniam>