Dlaczego piersi nie na gotującą sie wode? W jednym z filmików Michała Karmowskiego na YT słyszałem, że mówił, iż zalewa piersi wrzątkiem bo wartości itd. nie uciekają wówczas do wywaru. Jak to w końcu z tym jest? Tak, jak gotujesz sama piers to oczywiscie do wrzatku. Mialem na mysli, sos/zupe.
Chyba byłbym daleki od tego, by określać cokolwiek mianem "tuczącego". Odpowiednio skomponowany sos doskonale poprawi smak potraw, a bedzie jak najbardziej fajnym dodatkiem w racjonalnym odżywianiu.
Sos to najlepiej robić samemu. Ja robię właśnie ze zmielonym mięsem z indyka. Moim zdaniem to danie idealnie pasuje na dietę na masę i do tego jest zdecydowanie jednym z moich ulubionych. Nie mniej jednak, to pytanie chyba lepiej wrzucić do działu - Kuchnia SFD.
tak 2-gi posiłek, nie wpisywałam warzyw i pieczarek oraz koncentratu pomidorowego, dodatkowo miałam sos z koncentratu, papryki i przypraw (zmiksować i podusić)
Witam po przerwie... DZIEŃ 95 MISKA Z DZIŚ I POSIŁEK Musli z rodzynkami i orzechami 80 Mleko spożywcze 2% tłuszczu 170 II POSIŁEK Śledź w sosie pomidorowym 170 Bułki grahamki 80 III POSIŁEK Mięso z piersi kurczaka bez skóry 200 sos czosnkowy z przepisu kolegi z forum (jogurt naturalny + czosnek + przyprawy) 150 Pomidor 130 Oliwa z [...]
uwielbiam cukinię, w każdej postaci - karkówka duszona z cukinią, pomidorami, czosnkiem i curry to moje danie popisowe :-) surową też uwielbiam. Albo sos do spaghetti z tartej cukinii z mięsem mielonym i pomidorami, długo duszone, mmm
[...] chyba tyle, jak liczylem to ~80% to zlozone byly a pozatym to mam chyba tak rozpedzony metabolizm ze kladac sie spac wczoraj mialem ssanie i ochote jeszcze cos wyebac%-) mam nawet jedno foto, na kurczaczku sos bolognese, pyszne :D /ObrazkiSFD/zdjeciaSFD2/7c504550161f484f8f700cc5886d55fc.jpg Zmieniony przez - shitman_xD w dniu 2013-06-01 10:39:31
nic wielkiego, lekko podmrozona baranine lub wieprzowine kroisz na bardzo cienkie kawaleczki/ Marynujesz to w czosnku, oregano, imbirze, sosie sojowym, cebuli do barana jeszcze kardamon i cynamon Partiami do woka szybko obrumieniasz. Wczesniej musisz sobie przygotowac tortille, ja robie w/g prepisu, zostawiam surowe i smarze na drugiej patelni. [...]
[...] gołąbki robiło się nie farsz w kapustę zawinęity tylko kapucha była drobniutko krojona i do środka, ryż nie był gotowany tylko suchy i wszystko w postaci takich klopsów się dusiło i sos pomidorowy do tego...bo dzieciaki jakby liść kapuchy zobaczyły to na pewno by jadły byłby tekst w stylu "pani ja tego zieluuunego nie lubię"
[...] Aż sie trzęsą na widok fasolki, ciecierzycy czy grochu. Dzisiaj czasowa jestm, więc tak przedstawia się żarło do pracy na 2 dni: *ryż basmati + pieczarki +cebula *sos pomidorowy z papryką *fasolka szparagowa + ziele które już trzeba zjeść To mi nie wystarczy na 8 h. Zazwyczaj rano wcinam owsiankę z owocami. Teraz z tą odżywką bedzie. [...]
Koniu zawsze powtarza: ten papirus to pic na wodę i zwykły chwyt marketingowy a jego skład jest tragiczny. Co do sosu to nie ma wielkich przeciwwskazań, choć moim zdaniem lepiej jest zrobić prosty sos pomidorowy z pomidorów z puszki/świeżych zblendowanych. I zdrowiej, i smaczniej. Pozdrawiam.