nadyjka sosu sojowego uzywam sporadycznie jak mam smaka na ,,cos,, po chinsku... wole dodac to do mieszanki warzyw i miesa, zrobic sama w domu niz sie ,,take away,, nawpi..... swoja droga jak zrobic samemu sos sojowy:-?
Musi koniecznie być sojowy ? Ja robie sos do miecha tak, że smażę przez chwilę na maśle klarowanym, a póxniej zatrzepuję np. łyżką mąki pełnoziarnistej. :) Też dobry
Odkryłem w TK MAXXie jakiś sos karmelowy 0 kcal za 25 zł. Zobaczymy jak to będzie wyglądało w smaku, jest dużo innych smaków, więc będzie co testować :) /SFD/Images/2015/12/30/8d0647a9596546b89fb928afab449b90.jpg /SFD/Images/2015/12/30/934cf4c5d8324e5b9b1aa3f0bfe08dc7.jpg /SFD/Images/2015/12/30/9a73e8786739492b97b9e0453a43f912.jpg
[...] przed treningiem 15g Bcaa w trakcie 10g krety mono Foto miski do pracy, dziś troszkę więcej węgli ze względu warzyw, które wliczyłem ;) To białe na wierzchu to własny sos, zapomniałem wliczyć w blinas 50g jogurtu naturalnego :D /SFD/Images/2016/1/20/ad97aa001e2243b487f0ac9b6ff5dafe.jpg [...]
Ad. 1. - ogórek zielony, kalafior, ogórek kiszony, kiełki, papryki różne, awokado - do tego dobry sos np (musztarda + sok z cytryn + olej lniany + pieprz - wszystko wymieszane) i masz super sałatkę. Oczywiście razem Twoimi warzywami :) Ad 2. kurkuma, papryka ostra, słodka, wędzona, oregano, bazylia, itp - wszytko tak naprawdę co nie jest mixem. [...]
[...] nie napchasz się kilogramem marchewki, czy pomidora :) A co do diety nie rób przegryzek przed kolacją - tych orzechów lepiej wrzucić je do posiłku. Węgli na kolację się nie bój, sos wywal zrób sam z jogurty naturalnego i np. bazylii, oregano czy coś takiego jak kto lubi :) Teraz patrzę, czy do low carb chcesz się przymierzać, czy mi się wydaje ?
No to ja też polecam meksykański z biedronki. Nie przesadzajmy z tymi sosami, myślę, że ten sos ma w miarę ogarnięte makro. @Edit Proponuję w słoikach, ale tak jak wyżej kolega napisał, samemu najlepiej zrobić, jest dużo przepisów w internecie. Zmieniony przez - ObitoPlay w dniu 2016-03-30 15:50:24 Zmieniony przez - ObitoPlay w dniu 2016-03-30 [...]
Ja w zwykłym mięsnym i na rynku :-) Mięcho pieczone ze smalcen gęsim jako nośnikiem smaku wychodzi przepyszne, później taki sos co zostaje z pieczenia - najlepszy :-) Zmieniony przez - Malinowa w dniu 2016-03-31 09:54:39
[...] nie jest zbilansowana, opierałam się głównie na tym, żeby nie jeść słodyczy i fastfoodow, rano wychodząc na uczelnie/do pracy pakowałam sobie jeden woreczek ryżu+warzywa+sos i w sumie to jadłam aż do końca dnia, wracałam wieczorem i jadłam kotlety sojowe z surówką i pieczarkami. Mniej więcej własnie tak wyglądała moja 'dieta'. Nie mam [...]
[...] nie zmieniając tak radykalnie swoich nawyków. Jestem już na końcówce redukcji jakieś 3 kg do końca. Powoli będę wychodzić i raczej często mam jakieś zupy w domu na obiad czy sos. Jeśli chodzi o ten biały chleb czy bułki, parówki itd. To wiem ze nie bardzo zdrowe ale to jednak na cale życie a ja nie chce cale życie jechać na chlebie zytnim, [...]
[...] i odżywką białkową o smaku karmelowym, do tego wkrajam banana smakuje tak, że mógłbym jeść tylko to. Jest multum sposobów na to, aby kurczak smakował, zamarynuj go w sosie teryaki wystarczy tylko trochę a smakuje o niebo lepiej albo zakup sobie sos słodko-kwaśny i dodaj 150g do kuraka. Nikt nie każe Ci jeść tego 7dni w tygodniu [...]
[...] wody dodać, żeby nie było zbyt suche jedzenie - pokrywka ma tendencje do "puszczania" pary przez te 8h co powoduje wysuszenie. Ja robię tak, że przygotowuję taki pseudo sos na bazie mąki ziemniaczanej, wody, przypraw, koncentratu pomidorowego itd. Tak jak wspomniałem, można szczelnie zabezpieczyć misę jakąś folią aluminiową czy silikonową [...]
Smakowało to? Ja tej wody również używam, tylko zamiast skrobi dodaję przecieru pomidorowego, soli, pieprzu, tymianku i sos -kosa, czasem zagęszczę mąką ryżową, ale raczej rzadko. 3g tej mąki to pi razy drzwi 10-15kcal więc to już Twoja decyzja, jak to zdarza sie czesto, to ja wliczam, po u mnie z takich "niewliczonych" dodatków wielokrotnie było [...]
[...] rosół tyle ze bez tłuszczu :). Ja przed ugotowaniem piersi przyprawiam, więc woda wchłania dużo smaku i nie muszę jej już dodatkowo przyprawiać . Natomiast od czasu do czasu robię na tym sos chiński dodając po łyżce sosów sojowych http://sklep.slodkokwasny.com/skrobia-kukurydziana.html Zmieniony przez - Kriso1987 w dniu 20.09.2017 22:58:03