Maksym pione zawsze można przybic ;) Dideek - ja wrzucam z warzywami na patelnie i duszę. Nie mam czasu żeby osobno to robić, ale polecam tak jak mówisz. Najpierw podsmażyć wątróbka z cebulką na patelni na.koniec sól i pieprz a później jeśli lubisz to dorzucić jabłka pokrojone w kostkę i dusić aż zmiekna ;)
kult krwotok jest spowodowany wysuszeniem sie w nosie sluzy do tego sol morska chyba nie wie dokladnie jeszcze ale bede wiedzial.:) ps tamten artykuł bardzio mnei zaciekawił. nie wiedzialem ze umiarkowany tradzik mozna wylecz przy tak duzy % osob to nie bedzie nawet pełne 120% raczej polowa bo 20mg bierze sie jakos 11 miesiecy a nie 6. ale przy [...]
[...] i cieplej wody codziennie tak samo dodajac i mieszając i zakwas sie zrobi, dla niecierpliwych dodanie bakterii probiotycznych przyspieszy proces a dalej juz idzie zakwas karmimi i dolewamy wody i tak codzinnie. Chleb tez banał, maka+ ok 1/3 ilosci maki zakwasu, woda i sol robimy chleb wkladamy w formę i czekamy nawet cały dzień az urośnie. AMEN
Wlasnie znalazlam dzis zrobie cos takiego z niego. * jarmuż * czosnek - kilka ząbków * cebula * kawałek ostrej papryki, pieprz, sól * oliwa z oliwek extra virgin * opcjonalnie: łyżka śmietany i przyprawy (np: ocet balsamiczn y, oregano, curry) Na rozgrzaną patelnię z oliwą wrzucamy czosnek i drobno pokrojoną ostrą paprykę z [...]
Kiedyś obiecałam przepis na pietruszki, w końcu daję: Pietrszuki w parmezanowej skorupce: pietruszki obrać, pokroić wzdłuż na 3-4 kawałki, gotować na parze tylko 4 min. obtoczyć w mieszance 3/4parmezan + 1/4mąka(u mnie okriszowa 3000) + sól, pieprz włożyć na nałuszczoną blachę do gorącego piekarnika. piec jak frytki do zrumienienia i schrupienia [...]
Smak jest kwestią przyzwyczajenia. Sama bez cukru mogę żyć. Zarówno kawy i herbaty nie słodzie. Nie mówię, że nie lubię czasem coś słodkiego zjeść. Ale herbaty słodkiej już nie wypije. Właśnie wypiłam pierwszą w swoim w życiu odżywkę białkową o smaku waniliowym. Słodkie to to. W połowie zaczęłam się zastanawiać czy wypije do końca. Słodkie to że [...]
ja robię tak: dzielę serduszka na pół, odkrawam górę, oczyszczam ze skrzepów. wrzucam na patelnię z masłem klarowanym, pieczarkami i cebulą. smażę kilka minut na dużym ogniu, dolewam wodę, zmniejszam ogień i przelewam wszystko do rondelka. dolewam jeszcze trochę wody, przyprawiam (sól, pieprz, dużo majeranku) i duszę z 10-15 minut. później dolewam [...]
Ja z zoladkow zawsze robie ''flaki'' :-) Zoladki kroje w paski, dodaje posiekana cebule, czosnek, marchew i korzen pietruszki starte na tarce, zalewam woda i zazwyczaj mam jakis wywar z miesa ktore wczesniej pieklam, to dodaje. Sol, pieprz, papryka, majeranek lub jalowiec, troche imbiru i to chyba tyle. Gotuje sie dosc dlugo, ale pyszne wychodzi. [...]
ja robię tak: dzielę serduszka na pół, odkrawam górę, oczyszczam ze skrzepów. wrzucam na patelnię z masłem klarowanym, pieczarkami i cebulą. smażę kilka minut na dużym ogniu, dolewam wodę, zmniejszam ogień i przelewam wszystko do rondelka. dolewam jeszcze trochę wody, przyprawiam (sól, pieprz, dużo majeranku) i duszę z 10-15 minut. później dolewam [...]
No, przeczytałam cały ;) Od poniedziałku zaczynam jeść jak Obliques przykazała, pół tego tygodnia starałam się ogarnąć rozpustne ilości ww, ale chyba doszłam jak to umieścic w misce. Zrobiłam pasztet z przepisu Oveji (Ovei?) w konstelacji: jaś/zielona soczewica/cieciorka - z duszoną cebulą, papryką i pieczarkami + 1 jajco,koncentrat i przyprawy. [...]
z wlasnego doswiadczenia wiem, ze maka zytnia razowa nadaje sie tylko do pieczenia chleba, wszelkie ciasta robilam z maki pszennej razowej. na pierogi wystarczy tylko mąka, woda, sól i odrobina masła..
[...] twierdzić, że to najlepszy tatar jakiego jadłam, a jadłam ich sporo. Grunt to dobre mięso i mocne doprawienie (próbuj surowe mięso przed podaniem, będziesz zdziwiona ile soli i pieprzu przyjmie). Musztarda również robi tutaj wiele. Mięso: najlepiej polędwica wołowa, ale może być też ligawa Przyprawy: woda, oliwa, musztarda, sól, pieprz, [...]
no a co? dumni mieszkańcy Turynu (chyba o ile mnie pamięć nei myli) jak na sól podatek małozyli to sie wypieli i chleb bez soli piekli :-) i w dodatku sławny jest :-D Czyli babeczki z przepisu Krewetki tez maja szansę stac sie sławne %-)
[...] zacytować Pamiętać o liście zakazanych produktów, a te produkty to: : - gotowe posiłki w restauracji, barze, fast-foodzie - żywność w puszkach lub słoikach z dodatkiem soli i cukru - gotowe produkty w paczkach typu pierogi, kluski, paszteciki, naleśniki - przyprawy do potraw zawierające glutaminian sodu (Vegeta, Kucharek itp.) - produkty [...]
Mali, to przepis na śledzie z octu. Takie zasalane, co je odmakam, żeby tą sól wyciągnąć? To mi chodzi o świeże. Mam zamrożone i nie wiem co dalej. Normalnie na masło, na patelnię i już? Może Martę zgwałcę o przepis. Ona pewnie ma jakiś fajny zdobyty od Wikingów :-D
W biedronce były:-) Ja je moczyłam z pół godziny w soku z cytryny, ale to nie jest konieczne chyba. I samo masło + na koniec sól. Były takie smaczne, że jakoś mi ta cebula nie pasowała:-)
[...] Dodać czosnek i przyprawy. Gotować. Gdy już uznamy, że mięsko jest dostatecznie miękkie dodajemy Mąkę, śmietanę i wodę z ogórków (rozrobione razem). Dodajemy majeranek i gotujemy jeszcze 5 min. Super patent i nie do odróżnienia od prawdziwego żurku. Tylko tak do końca nie wiem, czy ten przepis tu przejdzie, bo jest w nim kupę soli...chyba