[...] nie to sprubojcie;-) Składniki potrzebne to: 200g gotowanego ryzu 200g poledwiczek pucha groszku ok;15-20cm kawałek pora majonez przyprawa do kuraka (moze byc do gyrosa) pucha kukurydzy 3 jajka cale sol,pieprz Wszystko jajka gotujemy na twardo ryz odsanczamy pora w plasterki kroimy i wszystko razem mieszamy dodajemy majonezu soli i pieprzu%-)
[...] obiecany przepis na kotleciki: Potrzebujemy: 0,5kg mięsa mielonego- ja dałem zmieloną szynkę wieprzową 0,5 cebuli 1 jajko łyzka otrębów- ten składnik wyeliminowałem ;-) sol pieprz 50g orzechow włoskich sok z cytryny Cebule i orzechy drobno siekamy i mieszamy z resztą składników na gładka masę z której formujemy kotleciki. Smażymy je na złoto [...]
To może teraz trochę o szamie :D Miska dzisiaj poprzestawiana, z tego względu, że trening musiał być zrobiony wcześniej. A tak dla urozmaicenia to zarzucę jakimś przepisem, może komuś się przyda i dupy nie urwie %-) No to jedziemy: MAKARON Z TWAROGIEM I SZPINAKIEM ! Składniki: -szpinak (ze względu na sezon mrożony) ~250g -twaróg półtłusty -250g [...]
tak, dobry zamiennik innego miesa, w sumie same bialko ja robie z cebula w stosunku 1:1 czyli: 200g watrobki drobiowej oczywiscie 200g cebuli papryka ostra, czosnek pieprz, sol, ziola watrobke kroje na mniejsze kawalki najpierw podsmazam i zostawiam pod pokrywka zeby troche zmiekla, pozniej cebule w kostke i wrzucam do watrobki. zostawiam pod [...]
Sery zółte jako dodatek tak. Ale nie traktowałbym go jako źródło białka w dużej ilości. Najlepsze sery to gouda - holender. Powinien mieć kształt niskiego cylindra. Edamski, podlaski, salami. Jak kupujesz ser to pierwsze co to skład - najlepiej, by było w nim wyłącznie mleko, bakterie kwasu mlekowe podpuszczka i sól. Jeśli kupujesz ser na wagę, [...]
[...] w paski. Brokuła rozdrabniamy na małe różyczki, cukinia i pomidor w plastry. I teraz do formy (ja użyłam od chleba, podłużnej) wykładamy selerem i oprószamy słodka papryką i solą. Na to ziemniaki i znów słodka papryka, sól, majerank i pieprz. Na to układamy mięcho posypujemy lekko solą i pieprzem i znowu seler, ziemniaki na to sól, papryka słodka [...]
Ciocia, ja nawet nie na bulionie,tylko na wodzie gotuje z dwoma - trzema ząbkami czosnku, sól i pieprz. Wody wg uznania i zmiksować,ja wole na gęsto. Jeden brokul i jedna cukinia to jakies 3 gorące kubki mam :-D
[...] nie zaluj kilkudziesieciu groszy roznicy. Nigdy, pod zadnym pozorem nie kupuj siekanki - tylko cale liscie. Cala historia to maslo, liscie szpinaku, czosnek i odrobinka soli morskiej, nic wiecej, bo zepsujesz smak. Jak tego nie spieprzyc ? Konieniecznie liscie rozmrozic przed obrobka, nigdy nie dawaj zmarznietych na gorace maselko. [...]
[...] w sumie dobry, w poprzedniej diecie przez pół roku po 400ml/dziennie więc dało się rade go polubić, no w sumie mógłbym raz na czas dodać, co do koncentratu pomidorowego i soli to raczej złe komentarze zbierają?, bo sól to jakąś tak pamiętam że niezbyt zdrowa, a koncentrat jest zbyt dobry żeby był zdrowy;) Oj, mi chyba nic nie "ulepszy" [...]
kupuję i jadam łososia z puszki, skład to 100% łososia poddanego sterylizacji (obróbka termiczna pow. 100*C) i sól, smakuje świetnie, żadnych konserwantów - czy taka forma łososia nadaje się w codziennej diecie, czy za wszelką cenę sięgać po świeżego?
Sałatka z wędzonego łososia i wiejskiego serka -20 dag wędzonego łososia -30 dag wiejskiego serka -3 jajka -10 dag kiszonego ogórka -1 ząbek czosnku -sól morska -pieprz ziołowy -rzeżucha Łososia pokroić w kostkę. Jajka ugotować na twardo, ostudzić i pokroić w kostkę. Kiszony ogórek pokroić w kostkę i odcisnąć z soku. Czosnek obrać i pokroić w [...]
Rozgrzałem dosyć sporo oliwy, wrzuciłem mięso, potem cebulę, pomidor, paprykę, sól i pieprz, zioła prowansalskie, majeranek i dusiłem z 2h. Na koniec gotowania dodałem trochę pikantnego keczupu %-). Bardzo mięciutkie mięsko, aczkolwiek ten smród podczas duszenia gulaszu - masakra.
Ło k***a, ale kopyto ! Zazdroszczę tych nóg. Ile razy w tyg robisz nogi ? Z moją gór wyglądam jak baletnica,heh. A tą sól glauberską też na bank wypróbuję. Zmieniony przez - aptekarz10 w dniu 2013-02-19 17:28:45