[...] żeberek 400 g wędzonego boczku 50 g smalcu 100 g cebuli 1 l wywaru z kości Przyprawy: 2 liście laurowe, pieprz, ziele angielskie, sól . Głowę ugotować do miękka w lekko osolonej wodzie. Obrać mięso i skórę, pokroić w drobną kostkę. W oddzielnym garnku ugotować żeberka, tak aby mięso odchodziło od kości. 2. Wodę z gotowania żeberek [...]
sol sodowa trypsyny trawi bialko fasolowe po ktorym jak wiadomo ida straszne wiatry ..... wlasnie ovopol z racji tego ze ma bardzo mocny profil aminokwasow siarkowych metionina cysteina sa trudno trawione chociaz ich profile aminokwasowe tzn aminogramy bilka sa najlepsze chlopaki jak tak dalej pojdzie to jeszcze biochemie pokonczycie :) a moze [...]
Dziewczyny jeśli chcece zeby wam sie szybko wygoil pempek to wbijajcie w sól fizjologiczną, spirytus czy wode utlenioną!! Ja od wczoraj używam kwasu borowego i jest super :):) jeszcze wczoraj rano miałam czerwony a dzisiaj juz nie widac ani sladu :) naprawde warto :) moze akurat u Was tez podziala :) anuskaaaa bardzo dziekuje za polecenie tego [...]
oki mam przepisik:) mmmm a wiec skladniki: (na 2 duze blachy-takie jakie sa w piekarniku) 1 kg maki szklanka mleka 6 dkg drozdzy sol 2 jajka pol szklanki mleka drozdze rozpuscic w cieplym (ale nie goracym) mleku, nastepnie przelac je do garnuszka pollitrowego i poczekac az wyrosna pozostale skladniki wymieszac ze soba kiedy drozdze wyrosna w [...]
Nie sól wody jak gotujesz kukurydze.A jak nie solisz to wystarczy ok 7-10min i jest git, no chyba że przerosnieta itd. Zmieniony przez - giecik w dniu 2005-08-02 19:12:55
[...] sodu i uzależnionego od potasu systemu transportowego, umozliwiającego akumulację tych jonów w obrębie komórki. Woda napływa do niej, aby rozcieńczyć nadmierne stężenie soli. Glukagon oraz kilka innych hormonów powoduje kurczenie się komórek, ponieważ otwiera kanaliki, przez które z komórki ucieka potas. ZNACZENIE AMINOKWASÓW W NAWODNIENIU [...]
[...] 1.Puszka tuńczyka....x1 2.Sok pomidorowy.....100-200ml 3.Oliwa z oliwek.....wg uznania(ja daje 2-3 łyżki stołowe) 4.Przyprawy..........j/w(ja daje: sol, pieprz, papryka ostra) ----------------------------------------------------------- wszystko razem należy wymieszać i gotowe dodam że po przyrządzeniu potrawa jest dość [...]
Kapitalna stronka. Z paru przepisów skorzystałem. Ale zeby nie być tylko biorcą, rzucę i ja coś prostego :) Np.: Mielone mięso wołowo-wieprzowe 200 g podlać paroma łyzkami wody i dusić ok. 20 min. od czasu do czasu mieszając. Pod koniec duszenia dodać posiekany czosnek 1-2 zabki, przyprawy (sól, pieprz, zioła)chwilę pomieszać na ogniu i na sam [...]
kurde powiedzcie mi z czym szamiecie ten tawrog przyzadzilem sobie poltlusty (nie mialem innego - nie krzyczcie q;) ze swierzym ogorkiem i salata + przyprawy (sol pieprz) i tak srednio to wchodzilo... a z tego co slyszalem to twarog chudy jest jeszcze gorszy - bardziej wiorowaty
Sol i kofeina (czyli np kawa, cola itp). Wyrugowalem tylko te dwie zmienne z rownania mojego zycia i cisnienie spadlo mi z 140/90 na 125/75. EDIT: > lol prawie 100% ćwiczących ma nadcisnienie Co masz na mysli? Cwicze 6 razy/tydzien (wiekszosc to treningi wytrzymalosciowe/kardio) i uwazam, ze jest dokladnie odwrotnie, duzo ruchu obniza cisnienie [...]
hie hie qaz, bo Ty pewnie na tluszczowej jestes, to sobie mozesz charon.. napisales, aby unikac tanich soli (magnezowych) -np.? patrzylam na sklad kompleksu z Naturell'a i widze, ze jest tam tylko(?) 180mg magnezu i 100mg wapnia.. wydaje mi sie, ze to troche malo? a co powiesz na MAGNEZ 500mG +WIT.B6 (Polski Lek, 45tabl., cena 7zl) -w opisie: [...]
[...] cukier, bialy ryz =biala smierc hehe Ile płynów dziennie?duzo, min.2litry wody, do tego moga byc herbaty nieslodzone np. zielona (polecam z opuncja figowa, pycha) Kwestia soli (sód), ostrych przypraw? Zawsze lubiłem dużo soli, wszystko ostro i pikantne, pieprz etc. Co z tym a tam, moze zostac, kwestia to sol, nie przesadzac z ciekawosci- [...]
Ciasto można zrobić w następujący sposób:mąkę(w przepisie była pszenna)mieszamy z wodą i dodajemy oliwę z oliwek oraz sól.Zagniatamy ciasto.Jak się klei to podsypujemy mąką.Dzielimy na porcje,podsypujemy mąką i wałkujemy(można odciąć od talerza).Pieczemy na rozgrzanej teflonowej patelni(bez tłuszczu).Nie próbowałam jeszcze więc nie wiem czy to [...]
Dla mnie jedną z najbardziej istotnych cech jakie powinny charakteryzować dobrą dietę jest to, żeby nam w miarę smakowało. W innym wypadku nie wyobrażam sobie w miarę solidnie jej przestrzegać. Ujmij sobie Zawodny trochę oliwy z któregoś posiłku, a daj zamiast tego łyżkę majonezu do tych jaj. Ugotuj je nie całkiem na twardo, a tak żeby żółtko [...]
[...] Zalety mrożenia Mrożenie jest najbardziej racjonalną metodą utrwalania żywności. - Pozwala w większym stopniu niż np. cukrzenie, solenie czy marynowanie zachować najbardziej zbliżoną do produktów świeżych wartość odżywczą, i to bez wprowadzania dodatkowych substancji konserwujących (sól, ocet i inne [...]
ja wychodzę z założenia, że jak mam się nawalić to lepiej solidnie raz na 2-3 miechy jak jest okazja, po jednym chlaniu takim nic nie zejdzie a po browarze codzień lub co weekend lipa. Nie żałuję sobie jak chlam to grubo ostatnio piliśmy do 6 rano po litrze wódki na głowę ponad poszło, jak się zapojka skończyła to ziomy pod sól piły (sic!) jak się [...]