[...] przyjemna. Dziś też zapomniałam przed biegiem ventolinu ale nie czułam by był mi potrzebny gdy biegłam. Czułam że mogłabym biec i biec jeszcze 8-) miska na dziś warzywa: pomidory, seler naciowy, brokuły, por, fasolka szparagowa przyprawy: kakao, sól, pieprz, czosnek, majeranek /ObrazkiSFD/ZdjeciaSFD3_large/7953b871342244678bf98e442f31d224.png
Terefere, to u mnie było pierwsze podejście do dziczyzny, wiec też dość eksperymentalnie. Zamarynowałam kilkanaście godzin w czerwonym winie z przyprawami (jałowiec, tymianek, cząber), potem obsmażyłam na patelni i wrzuciłam do naczynia żaroodpornego razem z tym winem i ząbkiem czosnku. A, i sól jeszcze. Piekłam 2 godziny w 160 stopni. Mięciutkie [...]
powiem wam że są kozackie, ja czesto marynuje kuraka w miodzie musztardzie sosie sojowym + pieprz sól i podlewam lekko wodą na patelni i też jest gitara do ryzu
Cebula i kapusta, dla jasności :-) Z przypraw no to sól a z oryginalniejszych papryka ostra i imbir, jak pisałem. Małe demo przed zdjęciem konkursowym: /ObrazkiSFD/ZdjeciaSFD3_large/f4e724b06fa24769a2372a4457a260e3.jpg
podaj przepisa :-) Eeee... Ale ja to robiłam na wyczucie %-) Królika pokawałkowałam (fajnie pękał kręgosłup %-) ), sól, pieprz, do lodówki na noc. Na dużym ogniu obsmażyłam z obu stron na maśle klarowanym, podlałam wodą i dusiłam na małym ogniu. Jak się ugotował to dodałam gęstą śmietanę 18% (jakieś 300g) i 2-3 łyżki musztardy (miałam taką fajną [...]
do jogurtu grackiego dodałam czosnek granulowany, sól, oregano, pieprz - w normalnej wersji mam w przepisie jeszcze troszkę majonezu ale teraz nie dodaje
co tam tłustego masz? 3 jajka, mąka przenna, pomidor,ogórek, 5 plasterków sera żółtego takiego w chvj cienkiego, troche ketchupu, sol,pieprz,bazylia,papryka ostra ,wędlina z wieprza ,mleko .. Nie takie tłuste :)
ja tne burak plus 4 marchewy plus cytryna i caly dzien chodze nafutrowana :D uwielbiam surowizne:D Polecam surowe buraki i ogór kiszony. Wszystko w kosteczkę i do tego sos majinezowy, sól i pieprz. Pycha, zwłaszcza z razowymi grzankami... oo moze byc dobre,oby zjadliwe bez sosa bylo:D
O kurcze %-) To ja wklejam dla Malinowej bo sie pytała o dzieła piekrnicze starymi technikami, więc na razie pstryknęłam tylko croissant`y skład :maka, woda, sól i masło ;-) /ObrazkiSFD/ZdjeciaSFD3_large/b1ef6903eb65409fbb9fd3b0367ee171.jpg
O kurcze %-) To ja wklejam dla Malinowej bo sie pytała o dzieła piekrnicze starymi technikami, więc na razie pstryknęłam tylko croissant`y skład :maka, woda, sól i masło ;-) /ObrazkiSFD/ZdjeciaSFD3_large/b1ef6903eb65409fbb9fd3b0367ee171.jpg Obli, poprosze o przepis ! Ja robiłam kilka razy, z pszennej białej wychodzą mi super, ale z orkiszowej już [...]
Wątróbka drobiowa uparowana/ugotowana, pokrojona, rozgnieciona widelcem (ma fajniejszą teksturę niż zblendowana), do tego jogurt naturalny, pieczarki (w grubszą kostkę, żeby było je czuć), cebula, trochę majonezu, sól, pieprz. Wychodzi Ci coś na kształt pasztetu. Mega smaczne z chlebem i ogórami :) W moim dzienniku znajdziesz odpowiednie proporcje [...]
no wkłądasz do wody z solą mięso już przyprawione (ale nie solone, sól w wodzie) i wszystko zagotowywujesz, od zagotowania gotujesz 5-6 minut i wyłączasz, odstawiasz do ostygnięcia ok.10 godzin po tym czasie ponownie zagotowywujesz i gotujesz 5 minut, stygnięcie 10h i można jeść Nie znam tego sposobu, ale wypróbuję. Dzięki !