No dobra ale chyba Ciezko jest dostac chleb tylko i wylacznie pieczony z jednej maki??? Dla przykładu podam skłąd chleba ,,Magnus" ktos kiedys chyba mowil ze jest dobry: -Maka przenna -Maka Zytnia -Śruta Pszenna -Śruta Żytnia -Śruta Sojowa -Płatki Pszenne -Płatki Zytnie -Gluten -Maka kukurydziana -Słonecznik -Sól -Przyprawy i regulatory [...]
Zgadza się. Niektórz producenci chleb barwią karmelem, dlatego trzeba zwracać uwagę na skład. Ja np. kupuję chleb o takim składzie: mąka żytnia, drożdże, sól i jakieś ziarno (soja, słonecznik). proteinki, proteinki... dla chłopczyka i dziewczynki
HMB w płynie Treca to żadna sól wapniowa, to czysta postać HMB bez dodatku Ca(Ca dodaje się aby otrzymać postać stałą HMB-do kapsułek). Nie widzę tu też możliwości szkodliwości dla szkliwa czy innych narządów. Wpuszcza się żądaną ilość kropli do wody i wypja. Ja nie próbowałem, także nic nie powiem. Doradca w dziale suplementacja
A teraz moze jak zorbic czysty sod (Na),sod kazy zna i jak exploduje w wodzie. Sposob jest dobry wystarczy sol kuchenna NaCl roztopic w metalowym naczyniu wymaga dluguiego grzania plomieniem. Gdy juz sie roztopi nalezy dokonac elektrolizy (mozna uzyc akumulatora) tej cieklej masy, UWAGA nalezy to wykonywac w pomieszczeniu wentylowanym poniewaz [...]
[...] warzywna (bez sosów tylko pieprz i sól) 14.00 owoc 16.00 ryż z warzywami, rzadko kawałek kurczaka, albo filet śledziowy, ostatnio często kalafior, brokuły, gotowana fasolka szparagowa, kukurydza 18.00 owoc, jogurt Trzy razy w tygodniu chodzę na aerobik, więc po 18 najczęściej już nic nie jem. Acha, na czczo przyjmuję łyżeczkę siemienia [...]
Ważę 59 kg przy wzroście 163 cm :/ I mam problem z tym ile mam spożywać białek i tłuszczy (i kcal), bo ww wiem, że mniej niż 20g. WW ZALECAMY SPOZYCIE PRZEZ PIERWSZE 2 TYGODNIE PONIZEJ 20-30G POZNIEJ JESLI DOBRZE SIE CZUJESZ TO ZOSTAJESZ NA TYM POZIOMIE, JESLI NIE DO KONCA TO ZWIEKSZASZ POWOLI, ALE GENERALNIE NIE WIECEJ NIZ 100G DZIENNIE BIALKA [...]
co do serka wiejskiego wlasnie go zjadlam i stoi na nim B 12g T 5 g W 2.4 g substancje min 0.5 g sol kuchenna <1 g to jestes serek wiejski piatnica 200 g zjadlam tez bielucha naturalnego -PYCHA- ech ten apetyt B 8.6g T 8.5 laktoza 4 g ale ja sie nie troskam o ww wyznaczyłam sobie granice max do 100 g ww/dzien ale i tak wychodzi mi ok 50 g i [...]
dzieki dzieki znaczy sol jak zatrzymuje wdoe to chyba dobrze co nie...? a bialko juz mi sie konczy jeszcze biore miesko jakies piers zkurczaka i i twarog rano po treningu jem twaroga chudego calego jogortem i ryzem i2 miarki bialka potem jakies znof miesko suworwka mopoimodory ogorki banan i na noc 2 miarki bialka rasty
dzieki dzieki znaczy sol jak zatrzymuje wdoe to chyba dobrze co nie...? /NIE ;] a bialko juz mi sie konczy jeszcze biore miesko jakies piers zkurczaka i i twarog rano po treningu jem twaroga chudego calego jogortem i ryzem i2 miarki bialka potem jakies znof miesko suworwka mopoimodory ogorki banan i na noc 2 miarki bialka /CZYLI ILE g RAZEM? I NA [...]
no dobra spróbujemy : I posiłek (kcal/białko/tłuszcz/węglowodany) Mleko 0% 500g 165 17 0 24 + Kaszka 33g 129,6 1,9 0,23 29,4 >>>> co to za kaszka? tak czy inaczej kaszka won!DODAJ: Płatki owsiane 100g chudy biały ser 100g II posiłek Chleb 150g (3 kromki) 303 8,85 2,1 79,8 + Ser biały chudy 120g 124,8 25,2 1,5 3 OK. [...]
[...] odswierzyles posta: 1. 14 dni przed startem zaczynasz pić dużo wody - dodatkowo 2-3 litry dziennie ponad normalne jej spożycie. Najlepiej wode przegotowaną, z małą ilością soli mineralnych. Odrzucasz potrawy tłuste i z węglowodanami prostymi, a zwłaszcza wszelkie słodycze. 2. 4-7 dni przed zawodami ograniczasz ilościowo całodzienne pożywienie [...]
chlorek potasu to tez sól ,mozna jej używać zamiast tradycyjnej soli NaCl oczywiście umiar jest wskazany jak we wszystkim,można stosować obydwie sole razem xxxxxl
propozycja na posiłek potreningowy ugotowany makaron+tuńczyk w sosie własnym+troszkę śmietanki+starte 2-3 ząbki czosnku+sól i pieprz do smaku wymieszać i gotowe
[...] składu produktów spożywczych, albo o próbie celowego ukrycia kluczowej roli ograniczenia mąki w DO. Dalej autorzy piszą, że „należy ograniczyć spożywanie soli – solić tylko do smaku i z czasem dążyć do zupełnego zaprzestania dodawania soli do potraw”. O ile wiem, nigdzie w książce nie jest napisane, że sól [...]