Ja powaznie mimo tego ze x5 ma w sobie izolat serw. kazeine , egg protein , koncntra serw. i ta soja ... to jednak nie ma co porównywać cena/jakość ostrowia prowadzi na rynku wg mnie i dla tych z chudszym portfelem to x5 pokazało swoją zawartością iż faktycznie jest tam duża ilość białka sojowego Zmieniony przez - strefab4 w dniu 2008-02-14 [...]
W najnowszym PB jest też mały kamyczek do ogródka ActivLaba. Protein Shake - 50% białek to bata-laktoglobilina(to źle?), 35% soja(spoko- jest na etykiecie), 4% to jakiaś bydlęca albumina surowicza. W komentarzu piszą że mocno zubożony profil, warość jakościowa jest obniżona...
[...] i gainerow takich firm "pro" polskich, taki przykład dałem. oczywiscie w składzie polskich białek nie ma praktycznie wałkow (aminogram). Chodzi mi o skład np. w serwatce soja itd. Tu tak z grubsza przejechalem białka i 2 ładne znalazlem, ktorych bym unikał chyba.... Fitmax - Whey Protein 81Plus 4,5 grama glicyny plus 2 tauryny na 100g [...]
nie iweim na ile to wiarygodne zrodlo : Wysoka podaż soi, obecnej dziś w wielu pokarmach, dodawanej niemal do wszystkiego – to kolejne niebezpieczeństwo. Tak długo lobbowano na rzecz tego nieprzyswajalnego odpadu przemysłowego, że dziś powszechnie uważa się soję za bardzo zdrowy pokarm. Niektórzy ludzie świadomie po nią sięgają w przekonaniu, że [...]
[...] Olimpu, albo chudy twaróg. Co do supli. Podczas diety redukcyjnej najpierw należy zadbać o źródła pełnowartościowego białka (czyli o pełnym składzie aminokwasowym, czyli np.soja nim nie jest). Dlatego na pierwszym miejscu będzie odrzywka wysoko białkowa, potem witaminy i minerały, głównie magnez, cynk, potas.Teraz czas na niezbędne kwasy [...]
Witam wszystkich , chciałbym prosić o ocenę diety i ewentualne jej poprawki . Z góry dziękuję za pomoc ;) Wiek - 24 lata Waga - 85 kg Cel - 93 kg Wzrost - 193 cm Typ budowy - Ektomorfik 8:30 - ŚNIADANIE Płatki owsiane górskie Kupiec - 100g - 378kcal, 12g białko, 7g tłuszcze, 63g węglowodany Migdały całe - 50g - 288kcal, 11g białko, 25g [...]
[...] od razu zaznaczam że nie załatwiam tego). Wszystkie białka supro można kupic w dużych workach (20-25kg). Są one tanie i jak na soję dobre. Ale to w dalszym ciągu soja. A jako ciekawostkę podam fakt, że w początkach swojej kariery stosował supro także znany wszystkim Cyber. (myślę, że wybaczy mi tą niedyskrecję). SONBATY
Serwatka to też proteiny. Różnice między serwatką, soją, kazeiną, białkiem jaja to różnice w aminogramie czyli stosunku zawartości konkretnych aminokwasów. Na poziomie amatorskim dużego znaczenia to nie ma dlatego na okolice około treningowe warto WPC (koncentrat) lub WPI (Izolat) serwatki, koncentrat jest tańszy, a różnic między WPC a WPI nie [...]
[...] jest jednocześnie wspierana odżywianiem ubogim w argininę (ryby, kurczaki, wołowina, mleko, sery i fasola). Niewskazane są tu orzechy, fistaszki i orzechy kokosowe oraz soja. Czekolada jest czystą trucizną dla chorych na herpes. L-Metionina – organiczny związek chemiczny, aminokwas kodowany, obojętny [...]
[...] i nawet gdybym nie był modem tego forum, to afery bym nie robił. Napisałbym w temacie, że kpina i wał i tyle. Jadłem już preparaty zanieczyszczone gorszymi "świństwami" niż soja. Jadłem też białko "sports one" w którym protein było o 50% mniej niż na etykiecie, białko fitmaxa w którym jest więcej soi niż serwatki - a nie było o tym wspomniane na [...]
Jeśli procentowy udział białek jest tajemnicą, to wiedz, że coś się dzieje. Niektóre firmy podają skład np. Hitec (Anabolic Protein) Czyli w Pure American pewnie znaczna ilość to Soja i czuć to w smaku. Jadłem truskawkę - smaczna, ale widać, że od czystego WPC - stało daleko.
[...] z Hi-teca juz przyszła i własnie otrzymałem informację że peak do mnie jedzie :D szkda troche ze logistycznie tak niedograne bo mogli by wysylac wszytko z jednego magazynu ale coz najwidoczniej taka polityka firmy. Zakupy udane będę pierwszy raz szamał Hi-anabol protein więc na pewno zdam relacje i zobacze jak soja się u mnie sprawdzi :D Pzdr
[...] Drugi sposób, znacznie bardziej preferowany to kiełkowanie. Kiełkowanie niszczy inhibitory enzymów, a zarazem zwiększa wielokrotnie zawartość enzymów. Niektóre artukuły np. soja muszą być szczególnie dobrze obrobione termicznie, aby zniszczyć ww. inhibitory enzymowe. Dodam, że wiele produktów sojowych t.j. mąka sojowa i innego rodzaju proszki [...]
[...] 1. Macie oddzielne linie produkcyjne do produkcji suplementów i odzywek ?! - to dlaczego piszecie na np na Muscule Up protein "Produkt zawiera pochodne mleka, jajek, soja, pszenica, może zawierać śladowe ilości orzechów" ? Dlatego że dodajcie soji i pszenicy do tego białka ? czy dlatego że na tej linii było produkowane co innego co [...]