No ten smalec to masakra %-). Ja w dni LC tez wale ser żółty na grilowanej piersi (robione na oliwie z oliwek). Ser 50-100g na pierś i dosmazyc. Ta oliwa tez na talerz :-)). Tłusto jest grubo wtedy. Powodzenia w diecie
no tak, na pierwszy rzut oka to wydaje się być celowe pomieszanie nowomodnej diety tłuszczowej (smalec, karkówka) z typową dietą kulturystyczną (ilość białka, węgle), które to pewnie ma na celu zbudowanie masy jakościowej zobaczymy albo i nie zobaczymy co z tego wyjdzie bo miesiąc czy dwa pewnie wiosny nie uczyni, a za chwilę zapowiadana redukcja [...]
przepraszam ale ja uzywam tylko naturalnych skladnikow %-) zwiekszylem wegle, wczoraj nazarlem sie w maku %-) i cos ruszylo ( cos czytaj. smalec ) %-) zaraz Twoj dziennik przestanie byc dziennikiem %-) sorry za spam ;-) Zmieniony przez - Lasix w dniu 2014-04-24 11:00:34
Hehehehe %-) Chcę tą dietę zoptymalizować, żeby i mięso szło do góry i fat leciał w dół (wg. autora diety to możliwe). A to różnie z tym bywa, raz wejdzie smalec, raz trochę zejdzie. A możliwości zmian jest ogrom - mogę trzymać kcal na +, 0, - w DT, w DNT tak samo, mogę dorzucić IF np. 1 dzień w tygodniu post itd. Więcej kcal z tłuszczy po [...]
To do limitu bliziutko. Ja na 2 dni przed debiutami miałem po 4-5 kg nadwagi i nie wiedziałem czy to woda czy smalec:p pozniej w noc zeszlo 5 kg rowne :p
[...] dasz sobie raz na jakiś czas do smaku tego masła orzechowego to luz, chodzi o to żebyś nie bazowała na nim jako źródle tłuszczu, no bo nie jest ono dobre ;-) A ser żółty to raczej jaki lubisz. Tylko uważaj na seropodobne podróbki. Ładne miski. Dobrze, że nie smażysz na oliwie. Do dłuższego smażenia idealny jest smalec albo olej kokosowy :-)
[...] jagodowych, oprócz jednego tygodnia w którym spadków nie odnotowałam Z czego: żródła białka: wszelakie mięsiwo, ryby, jaja źródła tłuszczy: oliwa, olej kokosowy, masło, smalec, etc. węgle z awokado,orzechów + warzywa zielone bez liczenie min 750g dziennie Miskę udało mi się utrzymać krystalicznie czystą i zgodną z narzuconymi ograniczeniami- [...]
[...] g mąka pszenna 170 g 10 g 3,3 g mąka żytnia 136 g 8 g 2,7 g mąka ziemniaczana 180 g 11 g 3,7 g miód 360 g 22 g 7 g mleko tłuste 255 g 15,5 g 5,2 g mleko zagęszczone 320 g 17,2 g 6,4 g olej 235 g 14 g 4,7 g proszek do pieczenia - 15 g 5 g smalec 225 g 14 g 4,7 g sól 300 g 18 g 6 g śmietana 18 proc. 230 g 14 g 4,7 g żelatyna w proszku - 15 g 5
[...] serca będą odpowiadały miękkości (próbować czy odpowiadają) 11.Pięć minut przed końcem gotowania wcisnąć 3-4 ząbki czosnku Pod koniec Zasmażka 12.Na patelni robimy zasmażkę- smalec(2 płaskie łyżki) wrzucamy na patelnie czekamy aż się rozpuści i dodajemy 2 płaskie łyżki stołowe mąki (Na 1 kg serc ilość węgli nie wielkie) 13."Smażymy" mąką do [...]
[...] bo masz formę wcześniej i końcówka jest spokojna i kontrolowana, bez nerwowych ruchów. A tak kombinują na różne sposoby bo "woda siedzi" później się okazjue że to nie woda a smalec %-) Super jest, śledzę i trzymam kciuki! Do zoba na debiutach, ja wychodzę w klasyku +180cm. Od wczoraj prowadzę w dziale dziennik, więc zapraszam ;-) Pozdro Zmieniony [...]
a co myslisz ze zdales czy nie bardzo? jak mama dawala jajka i smalec to pewnie zdales jak nie to ciezko moze byc Zmieniony przez - jaruss w dniu 2008-07-26 06:02:31
[...] na powstawanie blaszek miażdżycowych w naczyniach krwionośnych. Kolejność jest taka: surowe->gotowane na parze->gotowane w wodzie-> grilowane->pieczone -> smażone. A smalec to już w ogóle powinno się wykluczyć z diety, nawet jeśli osoba nie trenuje. Tłuszcze zwierzęce są źródlem cholesterolu, co wpływa na rozwój chorób cywilizacyjnych [...]