och93: smażymy na tłuszczach nasyconych lub jednonienasyconych. Najlepsze do smażenia: masło klarowane, smalec, olej kokosowy, olej rzepakowy, ewentualnie oliwa z oliwek, ale nie wiem czy warto. InkooGnito: każdy jest inny, ma inny metabolizm (również związany z wcześniejszymi "dietami", itp). W mojej ocenie najrozsądniej byłoby wyliczyć ogólnie [...]
[...] aczkolwiek nie widziałem żeby ktoś polecał boczek jako źródło tłuszczu stąd moja prośba o uzasadnienie tej propozycji. Równie dobrze jak polecamy boczek to może zacznę smalec łyżkami jeść bo to też tłuszcz? Albo margarynę? Też tłuste. Chyba teraz widzicie o co mi chodziło. to ze mało kto poleca nieznaczy ze są słabo jakościowo tłuszcze [...]
Maja, wybacz Mozg jest z tluszczu zbudowany, a ja smalec intensywnie wytapiam i braki sie pojawiaja Szkoda jedynie, ze tluszcz z mozgu ruszyl, a nie z d..y
[...] chodzi o własciwosci organoleptyczne pokarmów, to uważała iż nie ma czego porównywac, bo jak w czasie stanu wojennego, gdy był tylko ocet na pólkach udało jej się zdobyc smalec i szynkę konserwową - to wydawało się iż to największe rarytasy, i uznała iż nic jej przez wiele lat tak nie smakowało i nie cieszyło jej zmysłów jak w/w. Trudno wiec [...]
smalec, ta z avatara tez, ale mialem na mysli ta z fotka.pl a w spamie widze mloda gangsterka rosnie ja tez mam wage ale w czwartek, z tym ze ja jestem niewinny Zmieniony przez - dsdamian w dniu 2007-06-11 16:26:09