[...] Gainer o proporcjach podobnych do Devil Mass (20g B / 70g ww w 100 g produktu), zawierający 2 różne źródła węglowodanów (hydrolizowana skrobia kukurydziana i dekstroza) oraz jedno źródło białka - koncentrat białka serwatkowego, ale co istotne bez domieszek białek roślinnych i mający nawet o 2 gramy mniej [...]
[...] między innymi: mieszankę białkową (izolat białka serwatkowego, koncentrat białka serwatkowego, hydrolizat białka serwatkowego), kompleks węglowodanów 26% (mąka owsiana, skrobia ziemniaczana, skrobia z grochu), maltodekstryny, niskokaloryczne kakao w proszku. Dlatego jeśli już szukasz wysokiej jakości gainera, pójdź w kierunku produktu, [...]
[...] przypraw masz 118 kalorii. Daje to 5,7 gramów tłuszczów, 10,6 gramów węglowodanów i 5,6 gramów białka (tabela od lewej). Zwróć też uwagę na skład. Jest to praktycznie sama skrobia kukurydziana i ziemniaczana. W sytuacji, gdy masz użyć 42 gramy produktu, dzielisz to na około połowę. Aż takim dokładnym nie trzeba być. Jeżeli jednak chcesz, to [...]
[...] procent węglowodanów. Odnośnie do jakości węglowodanów, to warto zwrócić uwagę na to, aby było jak najmniej cukrów prostych i maltodekstryny, a jeżeli już to hydrolizowana skrobia kukurydziana, Vitargo, węglowodany z owsa, batata). Np. coś takiego: https://sklep.sfd.pl/SFD_NUTRITION_Mass_Activator-opis26680.html#wartosci [...]
[...] jęczmieniu jarym, ryżu (białym, brązowym), płatkach owsianych (muesli), mące (także ziemniaczanej), a nawet w niedojrzałych (zielonkawych) bananach. A czym jest oporna skrobia? Co warto zapamiętać? W badaniach naukowych wykazano, iż np. chłodzenie ugotowanego białego ryżu zwiększyło zawartość skrobi opornej. Gotowany biały ryż schłodzony [...]
[...] do kanapek, ale także do warzyw pokrojonych w słupki. Skład Woda, tofu 21% (nasiona soi 57%, woda), okara (woda, nasiona soi), olej rzepakowy, suszone drożdże, modyfikowana skrobia kukurydziana, cebula, płatki czerwonej i zielonej papryki 1,3%, sól, mieszanka przypraw, chilli 0,3%. Wartości odżywcze Wartość energetyczna (na 100 g): 160 kcal [...]
[...] pełnowartościowego żarcia jak na polgotowca Indyk ze śliwką Wolno Gotowany SKŁADNIKI: 100 g mięsa wolno gotowanego uzyskano ze 120 g uda z indyka. Sos mięsny ze śliwką (skrobia kukurydziana, przyprawy. sól, ekstrakty przypraw, aromaty, glukoza, błonniki roślinne), suszona śliwka 5%. Śliwki są drylowane maszynowo i pomimo dołożenia z naszej [...]
W XXI wieku wiele osób próbuje się odchudzać, a mimo to otyłych ludzi jest coraz więcej. Prawdopodobnie ważnym źródłem dezinformacji są serwisy społecznościowe, gdzie bardzo szybko powiela się nieprawdziwe lub tylko częściowo prawdziwe informacje. Autorytetami stają się osoby, które mają dużo wyświetleń filmów, „polubień” i brylują w mediach [...]
Weganie mają obecnie bardzo duży wybór różnych produktów. W wielu sklepach są już nawet oddzielne półki z dedykowaną żywnością, czy nawet specjalne akcje nazwane np. "Tydzień wegański". Skuszona jedną z takich akcji, ruszyłam na polowanie i sięgałam po produkty, które wydawały się ciekawe. Tytułowa lasagne skusiła mnie bardzo apetycznym [...]
[...] w proszku, majonez (olej słonecznikowy, ocet spirytusowy, żółtko jaja, gorczyca, sól jodowana, cukier), ocet spirytusowy, cebula w proszku, błonnik z owoców cytrusowych, skrobia kukurydziana, sól, czosnek w proszku, pieprz czarny. Wartości odżywcze Wartość energetyczna (na 100 g): 226 kcal Tłuszcz: 11 g (w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 1,1 [...]
[...] gładki ze względu na dodany czosnek, ale to akurat jest jego zaletą. Nie jest też zbyt intensywny w smaku. Skład Woda, olej rzepakowy, czosnek (5,5%), cukier, cebula, skrobia modyfikowana kukurydziana, ocet spirytusowy, sól, gorczyca, substancja zagęszczająca: guma ksantanowa, sok cytrynowy z zagęszczonego soku cytrynowego, syrop palonego [...]
Lepsza w smaku ta Mąka kukurydziana niż ta ryżowa? Bo ryżowa szału nie robi Kukurydzianej nie próbowałem, ale polecam ze skrobia ziemniaczana:D wg mnie Top of the Top chociaż nie jest taka „sticky” jak z ryżowa że skrobi fajne jest to że ze 100g masz tyle żarcia ze hoooy :-P
Lepsza w smaku ta Mąka kukurydziana niż ta ryżowa? Bo ryżowa szału nie robi Kukurydzianej nie próbowałem, ale polecam ze skrobia ziemniaczana:D wg mnie Top of the Top chociaż nie jest taka „sticky” jak z ryżowa
[...] ziarna soi 25% (bez GMO), substancje wiążące: chlorek wapnia, chlorek magnezu), marynata 12% (bezglutenowy sos sojowy (woda, ziarna soi, pszenica, sól), olej rzepakowy, skrobia kukurydziana, tymianek 1%). Wartości odżywcze Wartość energetyczna (na 100 g): 122 kcal Tłuszcz: 7 g (w tym kwasy tłuszczowe nasycone 1 g) Węglowodany: 1 g (w tym [...]
Odświeżam. Czy pisana na gainerach naprzemiennie nazwa skrobia kukurydziana i hydrolizowana skrobia kukurydziana to to samo? Drugie pytanie jak woskowana skrobia Kukurydziana, która składa się z łatwo strawnej amylopektyny może mieć niski indeks glikemiczny niższy Od skrobi kukurydzianej, która ma w składzie amyloze trudniej strawną?