[...] za mało kcal jak na tą aktywność/wymiary. Odnośnie Low Carba to ja jak na niego przechodziłem to dałem do 150 g węgli reszta w tłuszcz a białko bez zmian i waga ładnie poleciała.. Zmieniaj produkty daj tłuste ryby łosoś, śledź, makrela, tłustsze mięsa schab, karkówka, mięso z ud kurczaka, wątróbka, żołądki, orzechy zamiast oliwy ewentualnie tran
Zmniejsz ilość białka do powiedzmy 140-160 gram , zmieniłbym w diecie rodzaj mięsa zamiast piersi daj tłustsze mięsa(udka,podroby,szynka/schab wieprzowy , wołowina) by już oliwy nie odmierzać wagowo. Oleje dodawaj do warzyw dla smaku , brakuje ryb dodaj tłustsze ryby (śledź,makrela,łosoś) a także chudsze jak (mintaj, morszczuk, dorsz). Słoneczki [...]
[...] będę większe objętościowo a nie tak porozrzucane. Do diety dodaj tłuste ryby jak śledź , makrela czy łosoś , różnicuj źródła białka np. udka , podroby , szynka wieprzowa schab zresztą doczytaj w tym poradniku : http://www.sfd.pl/Mały_portfel_a_dieta__Poradnik-t1057692.html . Możesz kupic WPC lub gainera z SFD lub Allnutrition i wkomponować [...]
Dziękuje za odpowiedz. W skrócie moja dieta składa się z ryżu/makaronu/płatki owsiane/ rzadziej ziemniaki, źródła białek to głownie kurczak/schab/wołowina/jajka. Jestem ektomorfikiem, wiec nie liczę aż tak mocno kalorii, ale nie schodzę poniżej 4000 (b: 2g+/kg / t: 1.5-1.7g / kg/ wegle 6g+/kg). Do prawie każdego posiłku ogórki/pomidory/ mix sałat [...]
Nie musisz jeść non stop kurczaka jest to bardzo złe wyjście. Masz do wyboru całą gamę różnych produktów np. udko kurczaka, podroby, wołowina, schab, karkówka, łosoś świeży/wędzony, makrela, śledź, mięso mielone na kotlety/gulasz, orzechy włoskie, migdały, tran. Z produktów, które podałeś tuńczyk z puchy od czasu do czasu, serek wiejski na noc też [...]
[...] zdecydowanie podbij przy Twoich wymiarach IMO poziom kcal z jakiego powinieneś startować to około 2700-2800. Słonecznik wywal zastąp go orzechami włoskimi, migdałami. Używaj różnych produktów karkówka, schab, udka z kurczaka, kaczka, łosoś, makrela, śledź, tran, wołowina no warzywa ale ich nie wliczaj w bilans tylko strączkowe i ziemniaki