[...] 000 kcal(czyli na dzień 2700 kcal). W załącznikach przykładowa dieta, najwygodniej jest mi jeść 4 posiłki, trenuję zawsze rano stąd posiłek przed treningiem dosyć lekkostrawny Oczywiście mięsa/ryby zamiennie. Proszę o opinie z góry dziękuje /SFD/2019/10/31/fe6817faf54d4d119dd4b08fedf4ac4b.jpg /SFD/2019/10/31/7bfb8707062442d991a56f2fc6022b57.jpg
Przede wszystkim, w pierwszej kolejności świeże ryby, które nie pochodzą z hodowli (informacja na opakowaniu). Następnie mrożone filety i okazyjnie wędzone oraz puszkowane. Z ryb dobrych pod względem cena do jakości na pewno warto zwrócić uwagę na: mintaja, morszczuka, dorsza, makrelę, śledzie, mirunę, łupacza, pstrąga. Poza tym polecam poczytać [...]
Ryba jak ryba ( czy to z biedry czy z lidla lub innego marketu ) - w puszkowanych czy w słoikach patrz na skład a jak mrozone czy świeże to patrz na datę ważności i świeżośc ryby ( całe ryby to np kolor oczu , skrzel itp ) . Mi z biedry brakuje dzwonków łososia które lata temu były za śmieszne pieniądze :D
A skąd można się dowiedzieć w jaki sposób była wędzon makrela? U mnie jest jeden rybny sklep i wątpię ze pani która sprzedaje ryby mi odpowie a cena to 18zl/kg
Ja wolę zawsze być przygotowany na najgorsze i nigdy nie użyć niczego. Dlatego trenuję i mam kilka sprzętów Ja tak samo , gazy,noze ,maczety(tu na ryby np. jest jak znalazł do wycinania krzaków) albo czarnoprochowca można mieć 100% legalnie ,bez pozwolenia, więc niby czemu z tego nie korzystać? Poza tym ja np lubiłem chodzić na [...]
Ja wolę zawsze być przygotowany na najgorsze i nigdy nie użyć niczego. Dlatego trenuję i mam kilka sprzętów Ja tak samo , gazy,noze ,maczety(tu na ryby np. jest jak znalazł do wycinania krzaków) albo czarnoprochowca można mieć 100% legalnie ,bez pozwolenia, więc niby czemu z tego nie korzystać? Poza tym ja np lubiłem chodzić na [...]
[...] żadnego wyboru nie ma . Ryby stanowią wartościowy składnik zdrowej diety, niemniej jednak powinny być wybierane starannie i przygotowywane w odpowiedni sposób. Nie wszystkie ryby są bowiem równie wartościowe, a niektóre zawierają spore ilości zanieczyszczeń mogących stanowić zagrożenie dla naszego zdrowia. Jeżeli lubisz ryby to sobie znajdź jakiś [...]
Jak mrożoną wstawiłeś to raczej ją ugotowałeś ;-) Wstawia się ryby odmrożone, ja zawsze jak odmrażam to odsączam potem na ręcznikach pamierowych ale i tak w srodku coś wody zostanie. Chyba że masz z góry podane 5% glazury tzn ze na 100g masz 5g wody
Akurat ryby mrożone to ciężka sprawa, bo zawierają różne ilości glazury. Trzeba by rozmrozić i ważyć po rozmrożeniu przed obróbką. Co do kurczaka, ten nie powinien łapać zbyt dużej ilości wody, więc nawet zważenie go zamrożonego nie powinno generować zbyt dużych odchyleń.
Nie no bez przesady podczas wedzenia chyba makrela nie traci wszystkich składników najlepiej to iść na ryby złowić i zjeść jeszcze na kutrzee żywa %) Zacznijmy od jakiego wedzenia( naturalne czy chemiczne ) Jeśli jest podniesioną temperatura ( nie pamiętam ile stopni ) To h** z omega 3 Nawet prawidłowo żeby jeść jajko żółtko to musi być [...]
[...] również są ok, tylko nadmiar może oczywiście szkodzić. Czym innym jest jednak masło orzechowe z fissztaszków, a co innnego same nieprażone orzechy, które nie powinny być głównym źródłem tłuszczu, lepiej dać właśnie jakieś źródło omega 3 jak ryby czy JKT jak oliwa, awokado, czy olej rzepakowy Zmieniony przez - popuri w dniu 2019-10-30 08:01:24
Ryby puszkowane można zjeść okazyjnie, ale nie jako stały element diety. Takiego tuńczyka można/warto mieć w domu na czarną godzinę, gdy nic innego już nie mamy. Wtedy sprawdza się na szybko, bez konieczności smażenia, pieczenia, czy gotowania. Orzechy ziemne mocno zaburzają proporcje kwasów tłuszczowych omega 3 w stosunku do omega 6. Tak też to [...]
[...] i zmniejszasz spożycie węglowodanów i tłuszczy, to ilość spożywanego białka powinna być wyższa. Skoncentruj się na jedzeniu wysokiej jakości białka pochodzącego z dobrych źródeł. Spożywaj chude mięso, ryby, jaja, dobrej jakości produkty mleczne, strączki oraz pyszną odżywkę białkową. Produkty białkowe powinny znajdować się w każdym Twoim posiłku.
[...] a nie w wilgotnym miejscu, to jest bardzo małe prawdopodobieństwo aby cokolwiek się z nim stało. Nawet w sytuacji, gdyby był już po terminie przydatności. To nie jest mięso, ryby, czy nabiał, które mają dużą zawartość wody. Takie produkty są zdecydowanie lepszym środowiskiem do rozwoju mikroorganizmów. W sytuacji, gdy wody w składzie są śladowe [...]