[...] Jeśli chodzi o "szkielet" diety to proponowałbym przestrzeganie następujących punktów: * w KAŻDYM posiłku PEŁNOWARTOSCIOWE białko (jaja, drób, wołowina, cielęcina, ryby, owoce morza, twaróg- ten radze tylko na noc wraz z łyzką oliwy- kazeina zawarta w twarogu jest wolnowchłaniana i idealnie nadaje sie na te kilka godzin głodówki w nocy) [...]
[...] wykazu wartości kalorycznych, zawartości białka, tłuszczy i węglowodanów w 100 g produktu. Oto przykładowe źródła: Źródła białka: mięso drobiowe, chude mięso czerwone, jaja, ryby Źródła węglowodanów: (dodatkowo wspomagam się wykazem IG czyli indeksem glikemicznym produktów, który można podzielić w zależności od poziomu) -niski: IG<35 zielone [...]
[...] czy pobawić się w dania. Ja czasem jak mam wenę to zrobię na prawdę przesmaczny posiłek, a czasem na szybko sucha kura z ryżem. Poza tym może wymieniać kurczaka na różne mięsa/ryby, ryż na makaron, kasze, ziemniaki, oliwę na lniany, orzechy, ryby. Kombinacji jest mnóstwo, wcale nie musi być monotonne jeśli ktoś ma dryg w kuchni
Ryby, z których pozyskiwany jest olej do Omega 3 i Gold Omega 3, Gold Omega 3 Sport Edition to łosoś, makrela, sardela, sardynka, pochodzą z okolic Peru, Maroco, Chile, Oceanu Atlantyckiego i Pacyfiku. Ile % stanowią ryby hodowlane (w tym morskie hodowlane), ile % morskie, ile % oceaniczne?
2700-2800 i obserwuj co się dzieje. b-2.0 t-1.0-1.2 w-reszta duzo wody mało(zero?)alko b-kurak,indyk,ryby,wołowina,wieprzowina,jaja t-jaja,oliwa z oliwek,lniany,ryby,o-3,orzechy włoskie w-ryż,kasza,makaron durum,chleb pełnoziarnisty +warzywa oczywiście
[...] unikaj warzyw oraz tłuszczu. Ryby jedz tłuste - makrela, łosoś, śledź... Poszukaj na internecie jakie są i pokaż mamie. Unikaj ryb puszkowanych, głównie w oleju, mrożonych. Staraj się wybierać ryby świeże. W Twojej diecie brakuje tłuszczu - w postach podwieszonych poczytaj jakich i dlaczego. Zmieniony przez - Skalar. w dniu 2011-11-12 23:50:37
Junior SFD - pierwsze kroki na siłowni i w sporcie
[...] i pare odpowiednich nawykow zywieniowych typu czeste regualrne ale mniejsze posilki, odpowiednio skomponowane posilki, na noc bez ww, odpowiednie zrodla bialka (kurczak, ryby, jajka, twarog) ww (ryz, kasza,makaron ciemnY) czy tluszczy (oliwa z oliwek, orzechy, ryby) pilnowanie ogolnego bilansu kalorii rowerek stacjonarny jak najbardziej do [...]
[...] + warzywa w kazdym posilku. Jedz produkty jak najmniej przetworzone:ryz,kasza,makaron durum,platki owsiane,owoce. Glownym zrodlem bialka powinno byc mieso,jaja,twarog,ryby. Tłuszcze to oliwa,olej lniany,tluste ryby,orzechy. pamietj ze dieta to nie jest jedzenie codziennie tego samego. Liczy sie bilans. Posilki staraj sie spozywac co 3 [...]
Dieta w większości do zmiany. Białka: drób, wołowina, wieprzowina, ryby, jajka, twaróg, tłuszcze: oliwa, tłuste ryby, olej lniany, żółtka jaj, orzechy włoskie, laskowe, pestki dyni, migdały, węgle: ryż, kasza, makaron durum, owies. Do tych produktów warzywa, po treningu np. owoce. Oblicz zapotrzebowanie, masz wszystko w podwieszonych i rozłóż na [...]
[...] wypic, dłuzej będziesz czul się najedzony po takim shake'u niz gainerze 9:00 80g ryżu, 100g twarogu, warzywa, oliwa 12:00 chleb razowy, mięso/pasta z twarogu i jaj/ryby, warzywa, orzechy do przegryzania 15:00 80g ryżu, 100g ryby (łosos, morszczuk, miruna, dorsz etc, byle nie panga i tilapia), warzywa, oliwa/lniany 17:30 [...]
białko do 2.5g/kg i węgle do 6g/kg, będzie ok ? mam jeszcze pytanie co do ryby, w jakich cenach wahają się te ryby jak zamienić zamiast tuńczyków ? co do tych placków owsianych najlepiej białkiem je wzbogacać (a jak nie będę miał białka )?
Ostatnio w lidlu jest miruna bez glazury - 10zl/500g. Cena w miare ok. Ryba dobra w smaku. Glazura nie jest po to zeby zwiekszyc mase ryby i sprzedac wode, ale po to zeby chronic mieso przed roznymi niekorzystnymi procesami. Niestety duza czesc sprzedawcow odmraza te ryby zabrazajac je ponownie z wieksza iloscia glazury nie wspominajac juz o [...]
[...] A co mam szamać? %-) Najbardziej lubię z mięs kuraka... Postaram się wprowadzić chude czerwone mięsko. Rybę wczoraj robiłam i mi nie smakowała #-P Trudno się nauczyć do innej ryby niż pieczonej, z panierką. Może to wina ryby albo sposobu przyrządzania... Myślę nad tym indykiem ale trochę drogo wychodzi :-P A wątróbka jest okej? Bo nawet lubię.
ok 15ł za kg A jakiej ryby? Co polecasz? Próbowałem tych od zółtych panga i mintaj chyba. W smaku nie najgorsze ale z 0.5kg ryby zostaje może 200g. Dodatkowo poczytałem też jak toto hodują i jaka u nich jest woda.