JEDZENIE BEZ MIĘSA)o95%MNIEJSZE RYZYKO RAKA,o 99%CHORÓB SERCA,o90%-PRZEDWCZESNEJ ŚMIERCI Wśród wegetarian aż o 95%. mniejsze jest ryzyko zachorowania na raka, o 99% ryzyko choroby wieńcowej serca, wreszcie o 90% - przedwczesnej śmierci - to dane z najszacowniejszego pisma medycznego "British Medical Journal"=wyniki z 13 lat badań stanu zdrowia 11 [...]
[...] DNA, tym samym powodując zaburzenia immunosupresji, czyli hamowania procesu wytwarzania przeciwciał i komórek odpornościowych. Jest jednak niemal pewne, że dieta bogata w ryby i owoce morza bezpośrednio nie stanowi zagrożenia – dowodzą tego badania z Japonii, gdzie przy tego typu odżywianiu poziom występowania raka prostaty, zwłaszcza jego [...]
[...] Ilość kreatyny w organizmie człowieka jest uzupełniana spożywaniem pokarmów mięsnych, a także dzięki syntezie we własnym organizmie. Głównym źródłem pokarmowym kreatyny są ryby, drób oraz mięso wołowe i wieprzowe. Przyjmuje się, że kilogram tych produktów zawiera średnio około 4-5 gramów kreatyny. Pula ogólnej kreatyny mięśniowej u osób w [...]
TUNCZYK A-BIEDRONKA-2.45 B-24,WW-0,TL-O.5 130 GR.SAMEJ RYBY-KAWALKI TUNCZYK B-M&K-2.43 B-20,WW-1,TL-0 120 GR SAMEJ RYBY-KAWALKI TUNCZYK C-SALATKOWY-CAREFUR-2.29 B-24,WW-1,TL-1 120 GR SAMEJ RYBY-ROZDROBNIONY TUNCZYK C-SALATKOWY-CAAN FOOD-1.64 B-20,WW-1,TL-2 130GR SAMEJ RYBY-ROZDROBNIONY Prosze o opinie i sugestie.Dzieki
[...] oraz wszelkie choroby układu nerwowego jak też schorzenia układu krążenia. Jednak omega 3 możemy pobierać nie tylko z ryb. W roślinach mamy kwas alfa-linolenowy, natomiast ryby mają kwas eikozapentaenowy. My ludzie mamy natomiast enzym które kwas alfa-linolenowy przekształca w eikozapentaenowy. Dlaczego więc natura nie stworzyła kwasu [...]
[...] budowac czysta mase miesniowa.Dietke mam wiec wam ja przedstawiem: 8.00: -Owsiane 30 gr na wodzie -15gr orzechow wloskich -4 bialka jaj -lyzka oliwy 11.00 -150 gr kuraka/ryby -200 gr warzyw z patelni -oliwa 14.00 trening: -150 gr kuraka/ryby -50gr ryzu brazowego 17.00 -150 gr kuraka/ryby -50gr ryzu brazowego 20.00 -150 gr kuraka/ryby -200 [...]
[...] też bezpośrednio powoduje przyrost mięśni. Nacisk na fazę negatywną to prosta technika przeciążenia mięsni i ułatwienia radykalnego przyrostu ich masy. RADA 2: Jedz ryby. Tłuste ryby - jak naprzykład łosoś dostarczają tak zwanych omega-3 kwasów tłuszczowych. Dzięki nim mięśnie stają się bardziej wrażliwe na działanie insuliny. Zatem - [...]
[...] też bezpośrednio powoduje przyrost mięśni. Nacisk na fazę negatywną to prosta technika przeciążenia mięsni i ułatwienia radykalnego przyrostu ich masy. RADA 2: Jedz ryby. Tłuste ryby - jak naprzykład łosoś dostarczają tak zwanych omega-3 kwasów tłuszczowych. Dzięki nim mięśnie stają się bardziej wrażliwe na działanie insuliny. Zatem - [...]
[...] też bezpośrednio powoduje przyrost mięśni. Nacisk na fazę negatywną to prosta technika przeciążenia mięsni i ułatwienia radykalnego przyrostu ich masy. RADA 2: Jedz ryby. Tłuste ryby - jak naprzykład łosoś dostarczają tak zwanego omega-3 kwasów tłuszczowych. Dzięki nim mięśnie stają się bardziej wrażliwe na działanie insuliny. Zatem - [...]
[...] stała w miejscu, obetnę trochę węgli zarówno w DT jak i DNT. Na początek 200B/300W/90T w DT i 200B/200W/90T w DNT. Główne źródła białka to mięso drobiowe i wieprzowe, podroby drobiowe, ryby, twaróg półtłusty, jaja. Źródła węgli to ryż brązowy, płatki owsiane i kasza gryczana. Tłuszcze - olej rzepakowy, jaja, ryby i to co z mięsa wpadnie.
[...] w stanie wyeliminować go całkowicie z codziennych posiłków). 3. Od dawna jedyny rodzaj mięsa, który jadłem to piersi z kurczaka. Ostatnio zdecydowałem się dodać do tego ryby. 4. Nie ruszam żadnych fast-foodów typu hamburgery, hotdogi, pizze itp. 5. Ograniczyłem do minimum słodycze - stwierdziłem, że ciasto raz na jakiś czas i cząstka [...]
[...] przygotowane menu. Szczególnie duże pole do popisu mamy podczas przyrządzania dań rybnych. Śledzie w śmietanie możemy zastąpić śledziami pod pierzynką jogurtową, a ryby smażone - pieczonymi w folii. Godne polecenia są także ryby w galarecie, bo są lekkostrawne. Podobnie faszerowane. Warto je gotować w wywarach, np. winnym, warzywnym, [...]
[...] w ilości do 300g/dzień. W zasadzie jem normalne rzeczy, mając na uwadze kilka warunków: - co najmniej 6 małych posiłków - mięso i wędliny: drób (kurczak, indyk) i chude ryby - brak dodawania tłuszczów do: kanapek, ziemniaków, mięsa (czyli nie smarujemy kanapek, nie smażymy). Istnieje możliwość jedynie dodawania do posiłków małej ilości oliwy [...]
[...] stosuj olej lniany w postaci suplementu. * Zjadaj co najmniej 2,2g białka na kilogram wagi ciała. * Niech to będzie białko pochodzące z chudych źródeł ( ryby, soja, chuda wołowina, piersi z kurczaka lub indyka, chudy twaróg, chudy jogurt i chude mleko). * Jedz głównie węglowodany złożone ( fasola, brązowy ryż, [...]
[...] 75 g ryżu brązowego / makaronu razowego / makaronu durum / kaszy gryczanej / kaszy kus kus + 175 g wołowiny / cielęciny / piersi z kurczaka / piersi z indyka / 200 g chudej ryby + warzywa ok. 100 g + 15 g oliwy z oliwek POSIŁEK 3 (ok. 13,30-14,00): 75 g ryżu brązowego / makaronu razowego / makaronu durum / kaszy gryczanej / kaszy kus kus + 175 [...]
[...] -marchew ok.100g Posiłek 5 (ok. 3 godzin po poprzednim) -150g piersi z kurczaka -6białek jaj -100-200g brokuł -omega 3 -lyżka oliwy z oliwek Posiłek 6 (ok. godziny 21) -300g ryby (np.mintaj,sola) -łyżka oliwy z oliwek -100-200g brokuł WARTOŚCI ODŻYWCZE CAŁEGO DNIA ok. 285g białka,300g węglowodanów, 30+g tłuszczu(nie wiem ile dokładnie) , kcal - [...]
[...] Ograniczam o ile mogę (ale nie unikam) spożycie ziemniaków , przetworów mącznych , tłustych wędlin i mięs , napojów alkoholowych . Zaczynam preferować w codziennym menu : ryby , kurczaka , wołowinę , białe chude sery i mleko , chude wędliny , owsiankę , ryż , makaron pełnoziarnisty , jaja i dużo warzyw . Trzymam się zasady , że jem w ciągu [...]
[...] gazowanych mleko pijemy tylko, jeżeli nie mamy problemu z tłuszczem oraz z trawieniem laktozy Teraz jeszcze coś równie ważnego: Źródła białka: piersi z kurczaka, wołowina, ryby (makrela, filety mintaja, morszczuka, tuńczyk), jaja, twaróg chudy Źródła węglowodanów: ryż, płatki owsiane, makaron, ziemniaki, kasza gryczana, chleb pełnoziarnisty [...]