[...] dowarów... No ale jak przybrać na masie to raczej masowa :) hm płatki rano, obiad kasza +mięso(przed treningiem), po nim kasza + mięso, kolacja twaróg? No i jajka i ryby w między czasie to podstawa :) Chociaż wydaje mi sie że 70kg przy 168 to już trochę jest;] nie wiem jaka jest Twoja sylwetka i czy otłuszczona czy jak... więcej [...]
z taka alergia mozesz spokojnie cwiczyc i robic mase - to jeszcze nie tragedia... 1. mleko, ser - zamien te zrodla bialka na drob, ryby, warzywa straczkowe 2. maka pszenna - dowiedz sie czy to alergia na gluten czy tylko na pszenice. jesli to pierwsze to powinienes unikac pszenicy, zyta, owsa i jeczmienia. tak czy siak masz jeszcze ryz, kasze i [...]
[...] szukam do diety produktów w miarę mających jak najmniej węgli i tłuszczu a dużo białka. Natomiast za wędlinami nie przepadam, a białka z jajek oraz tuńczyka w wodzie już uwzględniłem w swojej diecie, ale ciągle wychodzi mi za mało białka :) Nie wiem jakie produkty moga się jeszcze nadawać. Acha a dlaczego ryby nie powinny być wędzone ?
To prawda, ALA słabo konwertuje do DHA i EPA, ale coś tam idzie. Ryby są korzystniejsze bez dwóch zdań. edit: Pytanie brzmi - ile potrzebujesz tego n-3 na dobę, że nie podoba ci się suplementacja Centralą Rybną? Zmieniony przez - Transi w dniu 2009-03-10 14:48:39
zamiast ryby wędzonej bedzie lepiej jeśli w diecie umieścisz świeżą Zostaw chleb w jednym posiłku a w drugim możesz dać inne źrodło węglowodanów np.kasza,ziemniaki Kiełbasę jednak lepiej zamienić na mięso/jaja,bo raczej ciężko stwierdzić jej skład Owoce warto uwzględnić w rozpisce bo trochę kalorii może się z nich uzbierać
I gainer generalnie Ci nie potrzebny , II PRzy tej wadze daj spokojnie 4 większe posiłki anie 6 przegryzek .... III dodaj do jadłospisu tłuste ryby jak śledź , łosoś , makrela by podbić o3 w diecie i podbij tłuszcze do 1 gram na kg/masy ciała Pozdrawiam
[...] jej okres przydatności do spożycia i działania enzymów proteolitycznych. Nie jesteśmy niestety w stanie określić ile dni wytrzyma surowa ryb, a ile czasu ta poddana obróbce. Jednym z rozwiązań bez wątpienia jest również mrożenie. Nie spotkałem się z tym aby ryby, czy mięsa traciły na walorach smakowych po zamrożeniu i późniejszym rozmrożeniu.
Ryba kupiona wczoraj wieczorem. Dzisiaj poszła pod nóż, ale zjem to na dwa razy, bo 700 g ryby na jeden posiłek z ziemniakami to przesada. Postanowiłem przyrządzić ją w folii aluminiowej, bo do panierki nie miałem jajka. Postanowiłem podzielić ją na porcje. Dałem sól, cytrynę i pieprz, choć nie wiem czy nie za mało cytryny dałem, no ale jeszcze to [...]
[...] ja a ktos ja oceni , weglowodany to głównie dla ciebie ryż brązowy, makarony pełnoziarniste pieczywo tak samo ciemne, kasze, itp. białko to mieso (kurczak, wołowina, indyk) ryby, i nabiał (sery twarogowe) a tłuszcze to orzechy i oliwy (oliwa z oliwek, olej z pestek winogron, oczywiscie na posiłków warzywa wszelkie surówki itp, i jakis owoc , [...]