[...] 1,2 – 3.0 gkg masy ciała), w zależności od stopnia niedożywienia Niedobory białka występują u 25-80% chorych na chorych na wzjg. Produktami bogatymi w białko są: mięso, ryby, jaja, i jego przetwory ewentualnie produkty z soji. Przy braku przeciwwskazań, ze względów omówionych warto dodawać do posiłków patrz oleje rybne, olive z oliwek i olej [...]
Rybe tlusta aobie daruj po treningu , napisalem tak bo sadzil3m ze to nie jest posilek potreningowy , jezeli jest to posilek potreningowy niw wrzucaj tej ryby w posilek, pozdrawiam
Pomidor ma w sobie wiele wartościowych składników, błonnik. Jest nawet zalecany przy diecie z zaparciami więc może mieć wpływ częściowy na trawienie, choć mnie warzywa np. "zapychają" czuje sytość dłużej. Ryby lepiej wybierać te świeże, mrożone to już produkt przetworzony, z braku laku podobnie jak puche można wrzucić czasem, ale to nie jest [...]
Warto się nauczyć jeść ryby - ości są w określonych miejscach, szczególnie przy płetwach. Jedząc rybę metodycznie, kawałek po kawałku, tak jak idą mięśnie i przełamując go w poprzek we właściwym miejscu, łatwiej się je wybiera. Leszcze polecam duże i kupowane jesienią, zimą (tłustsze), bo małe i chude są mniej smaczne i trudniejsze w jedzeniu z [...]
[...] serca. Źródła witaminy B12 w diecie Najlepszym źródłem witaminy B12 są produkty pochodzenia zwierzęcego. Przede wszystkim podroby, wołowina, wieprzowina, dziczyzna, drób, ryby, skorupiaki, jajka, produkty mleczne (sery), przetwory zawierające kwas mlekowy np. kiszona kapusta. Najwięcej witaminy B12 znajdziemy w takich produktach jak wątróbka, [...]
wyliczalem wlasnie wedlug tego wzoru i wyszlo mi ~2500kcal przy odpowiedniej ilosci treningow. Jesli chodzi o monotonie, to nie przeszkadza mi to, bardzo lubie mieso drobiowe, ale bede zmienial na ryby, wolowine, indyka, oraz ryz na kasze, makarony wyliczajac porcje o zblizonych wartosciach w/b/t.
[...] sie jak mlody jastrzab;-) Apropo cisnienia to tez sie obnizylo odkad stosuje diete czyli 3dni. Zmiany sa diametralne i blyskawiczne. Wlasnie wracam z zakupow z torba pelna ryby i zieleniny, nie zamierzam rezygnowac. Przechodzac obok sklepu z suplami tez mialem ochote zajsc ale nie bede sie chemia faszerowal;-) Zmieniony przez - marianzulek w [...]
Nie musisz jechac ciagle na kurczaku, wolowinie i lososiu, mozesz dac ryby rluste , makrele wedzona , losos cY miso tluste , karlowka , wiwprzowe z lopatki, sledzie.ale nie w oleju np matijasy wlasnorecznie.robione super sprawa, udko z kurczaka, czy np chude jak watrobka drobiowa, serca drobiowe , indyk , kura itd
[...] z toksyn %-) Od czasu do czasu jem łososia, po prostu żle na niego reaguje jak mam zaostrzenia, napisałem tylko że lubię dorsza, mi akurat podchodzi i pomyśleć za za komuny ryby były tańsze niż parówki. Komuno wróć. :-D Nawiązując to tematu toksyczności saa nie jest nowością że test i nandrolon to dwa najbezpieczniejsze sterydy. Mi się wydaje że [...]
To mass racje ze ryby byly tanie, nikt tego nie chcial nawet zrec a dzis zeby kupic prawdziwa rybe, dzika zlowiona u mnie to trzeba miec naprawde dobre dochody bo jest ryba i ryba.
Micz? Czemu konwersja? Ryby, owocem morza i algi, wszędzie tak samo EPA i DHA są w wolnej postaci. Np. skład supla który ja kupuję: 500mg | Omega-3 275mg DHA:EPA 200mg z mikroalg Schizochytrium, glicerol, skrobia kukurydziana, karagen, oleje roślinne (słonecznikowy, kukurydziany), węglan sodu. Zmieniony przez - comeback w dniu 2016-12-14 21:28:20
Micz? Czemu konwersja? Ryby, owocem morza i algi, wszędzie tak samo EPA i DHA są w wolnej postaci. Np. skład supla który ja kupuję: 500mg | Omega-3 275mg DHA:EPA 200mg z mikroalg Schizochytrium, glicerol, skrobia kukurydziana, karagen, oleje roślinne (słonecznikowy, kukurydziany), węglan sodu. a to co innego, skoro te algi produkuja DHA i EPA to [...]
[...] pewność, że wiemy co zjadamy. Produkty nieprzetworzone mają także więcej wartości odżywczych. Źródła białka – mięso (chude i tłuste, drób, wieprzowina, wołowina itp.), ryby, jaja, nabiał, strączki (jeśli dobrze tolerujemy) Źródła węglowodanów – ryż i kasze (różne rodzaje), płatki owsiane, ziemniaki, bataty, warzywa, owoce Źródła tłuszczu – [...]
To mass racje ze ryby byly tanie, nikt tego nie chcial nawet zrec a dzis zeby kupic prawdziwa rybe, dzika zlowiona u mnie to trzeba miec naprawde dobre dochody bo jest ryba i ryba. Pamiętam za gnoja jak żule jakąś wóde czy bimber zagryzali wedzonym halibutem bo nic tańszego nie było
To mass racje ze ryby byly tanie, nikt tego nie chcial nawet zrec a dzis zeby kupic prawdziwa rybe, dzika zlowiona u mnie to trzeba miec naprawde dobre dochody bo jest ryba i ryba. Pamiętam za gnoja jak żule jakąś wóde czy bimber zagryzali wedzonym halibutem bo nic tańszego nie było Ja halibut jadlem tylko raz w zyciu, u mnie on swiezy zlowiony [...]
[...] mięsem w diecie, ale dobrze by było gdyby zawierała solidne źródła białka - czyli właśnie RÓŻNE mięsa, też wieprzowe, czerwone, nieco tłustsze (karkówka, schab, łopatka), ryby, jajka, podroby... Owoce i warzywa powinny być na co dzień, ale jeśli dotąd nie jadłeś - wprowadzaj je powoli - najlepiej dodawaj niewielkie porcje do posiłków i co [...]
Super sprawa, podziwiam zwłaszcza że rzuciłeś palenie. Teraz parę miesięcy na porządnym paliwie i konkretnym treningu siłowym. Wołowinka, ryby, dużo świeżych warzyw. Raz w tygodniu zważyć się, zmierzyć wystarczy,