[...] podaż węglowodanów a nie pora ich dostarczenia co do polecanych źródeł Źródła białka: mięsa:( pierś z kurczaka, wołowina, podroby, udka, wieprzowina: karczek, schab), ryby (głównie słonowodne: śledź, łosoś, pstrąg, dorsz), mleko, jaja, twaróg, serki wiejskie, jogurty naturalne. Źródła węglowodanów: ryże, płatki owsiane, makarony [...]
pieczywo tostowe, szynka, kotlety sojowe, wafle, wędzone ryby do wywalenia zamiast owocow w kazdym posilku warzywa, gdzie są zdrowe tłuszcze? tylko warzyw nie wliczasz do bilansu nie wiem czy godziny są ok, bo tak to wszystko nieczytelne, ze nie widac gdzie są podane godziny
szynke zamien na peiczone mięso lub sam kup surowe mięso i upiecz szynke margaryny wywal, tluste ryby (nie wędzone) wskazane, masło, oliwa, orzechy, olej lniany - zadbaj o rownowage między kw tluszczowymi
[...] a tak się dowiedziałem o proporcjach - jakby ktoś jeszcze nie wiedział i chciał poczytać ;) i wyliczyłem sobie, że proporcja będzie dość zbliżona do 1:2:1 - jeśli wyrzucę ser żółty i zastąpię go orzechami a pod jaką postacią najlepiej jeść ryby? I jakie?
mozesz kawał mięsa upiec i kroic przez kilka dni proporcje ok - przewaga jednonienasyconych, ale 1:1:1 tez moze byc ryby swieze, mrozone, unikaj wędzonych, z puszek, tilapii i pangii
[...] 1-2 zwykłe bułki + warzywa + kurak. Po prostu źródło ww które ma mniej witamin i wyższe ig, ale dzięki mięsie i warzywom nie ma one znaczenia. Sporadycznie jadam chude ryby, wołowinę, jakieś inne mięsa - kwestia ceny/promocji. trening Ostatnie czasy trenowałem intuicyjnie z dobrym skutkiem. Zmieniałem praktycznie co trening, mieszałem [...]
[...] ograniczyłam. Jem 5 posiłków dziennie i 1-2 godz przed snem pije koktajl Formline. Do każdego posiłku jem białko: jajka, pierś z kurczaka/indyka, rzadko wołowine, twaróg i ryby. Do każdego też jem warzywa. Owoce rzadko jak już to do śniadania ew do drugiego posiłku. Tłuszcze to oliwa z oliwek, ryby, orzechy włoskie i migdały najczęściej. Cel : [...]
[...] się poprawi - prace mitochondriów. Kolejna z rzeczy to makro Białko powinno być na poziomie 2-2,5g na kg masy ciała. 1g białka to 4 kcal. Źródłami białka są: mięsa/podroby/ryby/jaja/twarogi/sery/odżywki białkowe. Tłuszcze powinny stanowić 30% kaloryczności Twojego żywienia. Stanowią one podstawę w budowie gospodarki hormonalnej. 1g tłuszczu to [...]
jw. Sory ale nudzi mnie powtarzanie codzienne kazdemu z osobna, ze podstawowym zrodlem bialka jest miecho, jaja, ryby, wegle to ryze, makarony, kasze, owoce, a tluszcze to maslo, oliwa, lniany, tran, orzeych, ryby tluiste. To jest do ogarniecia przez dziecko z podstawowki, ale jakos dziwnym trafem 90% osob tu przychodzacych po porade nie umie tego [...]
[...] itp należy skupic na na bosilkach bogatych w BTW a także jesc dużo warzyw podaje zródła jakie powinien żesz spozywac węglowodany - płatki owsiane, makaron durum, ryż brown/paraboliczny, kasze jeczmienna,gryczana, chleb razowy białko - ryby, mięso chude, twaróg, jaja zdrowe tłuszcze - tłuste ryby, oliwa z oliwek, olej lniany, orzechy, pestki
a co za problem wsadzić w kanapkę filet z piersi kurczaka czy to grillowany czy to pieczony? /wędzone ryby codziennie to też nie najciekawszy pomysł, stawiaj też na świeże morskie ryby, czy to łososia czy to z tańszych śledzia np. Jak warzywa?
[...] nie katował się niejedzeniem. Gdy poczujesz głód - jedz. Lecz staraj się spożywać posiłki z tych produktów, które są odpowiednie - patrz niżej. weglowodany : ryz/makaron/ziemniaki/kasza/platki owsiane/chleb razowy Bialko : mieso/ryby/jaja/twarog/jogurty naturalne Tluszcze : oliwa z oliwek/olej lniany/nasiona/pestki dyni/orzechy/tłuste ryby
[...] trzeba trzymać się tych 5 posiłków dziennie? jak chcesz mieć efekt to tak, ale to ciężka sprawa, dla mnie 4 to już wyczyn W necie znalazłem ten spis produktów: ryby mięso jaja nabiał brązowy makaron ser żółty parówki konserwy jogurty mleko orzechy olej rzepakowy oliwki słonecznik [...]
[...] proporcje nie za ciekawe, podejrzewam że raczej nie trudno Ci o łapanie tłuszczu co jeść - przede wszystkim takie produkty jak Węglowodany: ryż ciemny, kasza gryczana, od czasu do czasu ziemniaki, chleb żytni pełnoziarnisty Białka drób, wołowina, ryby, sery, jajka Tłuszcze oliwa z oliwek, olej lniany, ryby (tłuste), do smarowania chleba-margaryna
[...] artykule przedstawionym poniżej: https://www.sfd.pl/BIA%C5%81KO%2C_jakie_wybra%C4%87_Z_czego_czerpa%C4%87_-t1135440.html Wystarczy założyć, że zjesz mniej np. tuńczyka w ostatnim posiłku 185 gramów, czyli około 1 puszka, zamiast dwóch. Poza tym, myślę że błędnie podałeś tutaj ilość ryby. Woda z tuńczyka nie ma białka. Podaje się ilość samej ryby.
Wystarczy założyć, że zjesz mniej np. tuńczyka w ostatnim posiłku 185 gramów, czyli około 1 puszka, zamiast dwóch. Poza tym, myślę że błędnie podałeś tutaj ilość ryby. Woda z tuńczyka nie ma białka. Podaje się ilość samej ryby. Faktycznie sugerowałem się chyba puszką jak to wpisywałem. Dobra, a jakbyś mógł mi jeszcze doradzić, czy przy tej [...]
[...] 50g <- tutaj nie wiem ok zwieksz tluszcze mozesz takze bialko do 2g zwiekszyc,jadaj zamiennie kasze/ryze/makarony tylko uwazaj jakie nie te zwykle,zacznij uwzgledniac ryby w swoim menu,jakies orzechy/pestki jedz wiecej warzyw i rosnij Ryby będą, tak teraz na oko patrząc to chyba mi wyjdzie więcej niż 2800 kcal? kiedy i gdzie węgli obciąć [...]