CHARAKTERYSTYKA I FUNKCJE WITAMIN Z GRUPY B Zaliczamy do nich tiaminę (Wit. B1), ryboflawinę (Wit. B2), niacynę (Nikotynamid), kwas pantotenowy, pirydoksynę (Wit. B6), kwas foliowy (zwany też folianem), cyjanokobalaminę (Wit. B12) oraz biotynę. Z tymi składnikami nierozerwalnie związane są również trzy inne kofaktory metaboliczne – cholina, [...]
zakrzes magnes to nie magnez wcale nie zawiera 4 razy wiecej a ty;lko 2 razy Ryż brązowy 100 g produktu zawiera: Białko Tłuszcze Węglowodany (strawne) 7.1 1.9 68.1 Uwaga: Ostrożnie. Prodkut zawiera dużą ilość węglowodanów i jest produktem na surowo niejadalnym. Pozostałe dane: Wartość energetyczna : 322 Odpadki : 0 Kwasy tłuszczowe [...]
[...] poprawia wygląd skóry, włosów i paznokci, stymuluje wzrost włosów i wzmacnia je. Ekstrakt pokrzywy wzmacnia paznokcie i włosy. Zawarte w produkcie witaminy z grupy B (ryboflawina, biotyna, niacyna) oraz witamina A pomagają zachować zdrową skórę. Naturalne antyoksydanty: witamina C i E, ryboflawina, cynk oraz miedź przyczyniają się do [...]
Jeśli tylko nie jesteś na niego uczulony, to można go włączyć do diety. W sumie apiterapia, czyli leczenie produktami pszczelimi, zyskuje na popularności. A patrząc na skład to spokojnie można go porównać do animal paka%-) Zawartość niektórych witamin i inne wartości odżywcze w pyłku kwiatowym (porównaj do kompleksu multiwitaminowego i sam [...]
zrobiłem kiedyś test: w wielu sklepach bylem z kalkulatorem gł w bialymstoku, sprawdzalem ceny 1g białka w roznych produkach, pod uwagę brałem sery, ryż, kasze, kefiry, wszelkie produkty mleczne i wiele innych i jakos wyszlo jogurt z sokolki 0%, ktory zawiera 4,6g białka jest najtańszą sklepowa formą białka(przy cenie ok. 1,7zł, wadze 400g, to 1g [...]
[...] oraz ogólną kondycję organizmu. Witamina B1 (tiamina) – sprzyja pozyskiwaniu energii ze spalania węglowodanów, przenoszeniu impulsów nerwowych. Witamina B2 (ryboflawina) – bierze udział w przemianach węglowodanów, białek i tłuszczów, przyczynia się do przyrostu siły i masy mięśniowej. Witamina B3 (niacyna) – [...]
Substancje odżywcze - całe jajko kurze Ilość kalorii 75,0 kcal Białka 6,3 g Tłuszcze 5,0 g Węglowodany 0,6 g Cholesterol 215,0 mg Witamina A 317,0 IU Witamina D 24,5 IU Kwas foliowy 23,0 mcg Ryboflawina (B2) 0,254 mcg Żelazo 0,72 mg Magnez 5 mg Sód 63 mg Substancje odżywcze - białko jaja [...]
Substancje odżywcze - całe jajko kurze Ilość kalorii 75,0 kcal Białka 6,3 g Tłuszcze 5,0 g Węglowodany 0,6 g Cholesterol 215,0 mg Witamina A 317,0 IU Witamina D 24,5 IU Kwas foliowy 23,0 mcg Ryboflawina (B2) 0,254 mcg Żelazo 0,72 mg Magnez 5 mg Sód 63 mg Substancje odżywcze - białko jaja kurzego Ilość kalorii 17,0 kcal Białka 3,5 g [...]