[...] razy w tygodniu ćwiczenia z tamliee web a czasami rower. Śniadanie ok 9 - płatki owsiane , kawa z mlekiem bez cukru 0k 11 - sałatka z pomidorów , ogórka, papryki 14-15 obiad ryba lub pierś z kurczaka plus warzywa ok 18 ej serek wiejski plus pomidor ok 21 czasami jak mi się chce jeść tuńczyk lub kabanos , idę spać ok północy. czy przy takim [...]
Śniadanie ok 9 - musli własnej roboty z mlekiem i kawa 0k 11 - sałatka z pomidorów , ogórka, papryki z serkiem i oliwą 14-15 obiad ryba lub pierś z kurczaka plus warzywa i oliwa ok 18 mięso pieczone ziemnaki warzywa ok 21 serek wiejski warzywa olej lniany
hej! szukam przepisu na zupkę z rybą pamiętam że moja babcia takie coś sobie gotowała, tzn. miała gotowaną rybkę w tym marchewkę inne warzywa itp. i to było pyszne myślicie że wystarczy kawałek ryby ugotować w bulionie warzywnym ?( hehe przypomniała mi sie reklama : warzylionu )
Mam grilla elektrycznego, fajna sprawa na ryby i kuraka, robi się ekspresowo, mój chłop robił sobie na nim też tosty i zapiekanki póki jego kochana żona nie zapomniała wyczyścić grilla po pieczeniu pstrąga (którego NIENAWIDZI) i kanapka mu rybą prześmierdła
[...] sosem czosnkowym bo moga byc suche , sos - majonej, smietana , czosnek, sol, pieprz 3. podudzia z kuraka bez kosci i bez skory- oczywiscie zamarynowane wczesniej 4, kazda ryba - tylko te bez skory - warto natluscic bo lubia sei przyklejac no i chude - nie za dlugo bo sie wory robia ten grill nie dymi jak pisla obli jest super...ja na takim [...]
[...] przepis na łazanki - z sameych lejdisowych rzeczy:-D Wychodzą pycha i osobiście zamierzam się nimi zajadać przez całe święta:-D Oprócz tego w Wigilię,to wiadomo, pierogi, ryba, zupa grzybowa, a w dni świąteczne mięsa + łazanki właśnie i do kawy ciasta z kuchni sfd. Znalazłam też przepis na ciasto orzechowe, ale jeszcze nie robiłam i sama [...]
[...] chleba pełnoriarnistego (60g) masło(20g) ser żółty (15g) jajo 14:00 ryż biały (50g) piers z kurczaka (100g) + warzywa 15:30 TRENING 17:00 kromka chelba pełnoziarnistego (30g) twaróg półtłusty ( 50g) No i nie wiem co na kolacje... Jaj już za dużo, ryba nie, bo zaraz od rodziców byłoby, ze "wydziwiam" hehe|-) Wiec, moze jakas podpowiedz??
mathilda podlaczam sie do pytania bo sama bylam ciekawa i pytanie odnosnie Duńskich frykadeli rybnych w wersji redukcyjnej robil ktos bez huska? mam plan zrobic ale huskajuz nie mam a dodatki zbozowe nie wchodza w gre @@-) i chyba zaryzykuje takie rozpadajace sie bo ryba juz rozmrozona a mi sie chce zjesc cos dobrego :-D
[...] :-) jesli szukasz zamiennika do zageszczania to zalezy co robisz:-) ostatnio uzylam mielonych migdalow albo startej cukinii-takiej mlodej jako zageszczacz do zapiekanki z ryba. No chyba ze do jakiegos deseru... wtedy cukinia tez sie nada :-D-ona jest neutralna w smaku i kiedys pieklam z nią brownies :-) [...]
[...] wszystko placi podatnik tepy bo wierzy w socjalizm haha No znjaomi mieli na chacie kolesia co siedzial wszedzie (drobne kradzieze itp nie to ze dlugie odsiadki albo ze gruba ryba, glupek zwykly) :D Mowi ze w PL bylo ok bo sami swoi, w UK to taki hardcore ze masakra, warunki straszne, wszysyc sie trzymaja razem w swoich nacjach/rasach a bedac [...]
tak dokładnie. jem teraz wszystko i bardzo dużo za każdą razą do syta. przykładowo rozpisze ci wczorajszy dzień puki jeszcze pamietam...:) rano na czczo bcaa xtra jedną miarkę do tego glutamine xtra, 2 banany i płatki na mleku około 500ml.drugie śniadanie 2 herbaty 3 bułki z szynką , pomidor i jogurt 250ml. w domu po pracy około 15 na obiad zupa [...]
A lubicie karpia?{{:-( moim zdaniem śmierdzi mułem i w smaku też średni :) Ryby, standardowo "po grecku", smażę na wodzie w ziołach bez panierki, przykrywam duszonymi warzywami , dodaję przecier pomidorowy i musztardę. W oryginale dodają też cukru, ja nie daję jest ok. Przyprawić wg gustu, całość do lodówki i jeść na zimno. Śledź z beczki w [...]
[...] ale jak robie sama wigilie to dzien wczesniej sole, pieprze, dodaje starta albo drobno pokrojona marchewke, cebule, seler naciowy, cebula, pietruszke korzen i natke warstwami ryba, warzywa itd,,,. wszystko zalewam bialym wytrwanym winem i do lodowki. Na drugi dzien pod wieczor wyjmuje, ukladam w naczyniu zaroodpornym albo brytfance i pieke.
A mnie się ostatnio każda ryba rozwala, jak piekę. Nie zależnie, czy piekę sobie na maśle, czy mężowi tradycyjnie. Już sprawdzałam różne metody: mrożoną, półrozmrożoną, rozmrożoną. Zawsze to samo - albo mi się rozpada, albo surowa w środku.Macie jakieś sposoby?