[...] 29 tys. palaczy papierosów w wieku 50-69 lat. Wykazało ono, że zażywanie beta karotenu, który w organizmie przekształca się w witaminę A, o 18 proc. zwiększa u nich ryzyko raka płuc. Wielu palaczy zażywało beta karoten, gdyż sądzili, że będą mniej podatni na ten typ raka, najbardziej śmiertelnego wśród wszystkich nowotworów złośliwych. Podobnie [...]
[...] by Sherrill Sellman Extracted from Nexus Magazine, Volume 5, #4 (June - July 1998) Ogólnie tekst o tym jak bardzo tamoxifen wpływa na powstawanie bardzo złośliwych rodzajów raka wątroby, w przypadku podawania szczurom powikłania wątrobowe wystąpiły aż u 12%." "W ostatnich 2 latach zaobserwowano wzrost zachorowalności na raka wątroby u kobiet [...]
[...] spermy. Safed Musli Afrodyzjak i pomoc w podnoszeniu libido. Sarsaparilla jest rośliną występującą głównie w Meksyku, gdzie od wieków była stosowana na reumatyzm, raka i choroby skóry. Sarsaparilla zawiera duże ilości hormonów męskich androgenów pod postacią sarsapogenin, które imitują działanie testosteronu i DHEA, oraz [...]
[...] dziasel -chwianie zebow -krwawe wybroczyny podskorne spowodowane kruchoscia naczyn krwionosnych -niekotre badania dowodza ze duzy brak witaminy C moze spowodowac raka -w wyniku dlugotrwalego niedoboru witaminy C rozwija sie schorzenie zwane gnilcem lub szkorbutem. Wystepownie kwasu askorbinowego:owoce,warzywa,owoce dzikiej rozy,czarna [...]
[...] A to dlatego, że rozpuszcza się w tłuszczach. Jak wykazały badania spożywanie likopenu zapobiega nowotworom i chorobom serca. Najlepiej udokumentowane są badania dotyczące raka prostaty oraz chorób układu krążenia. Naukowcy z Toronto stwierdzili, że likopen zapobiega utlenianiu tzw. złego cholesterolu - LDL - zapobiegając tym samym rozwojowi [...]
[...] życie człowieka i wybitnie degraduje czynność umysłu ludzkiego. Przy pomocy tych sposobów z miażdżycy wyleczyć się nie można, można natomiast znacznie częściej zachorować na raka. Cukrzyca typu II obecnie jest leczona (to nie znaczy, że wyleczana) najczęściej lekami doustnymi wymuszającymi zwiększone wydzielanie własnej insuliny przez trzustkę (u [...]
[...] czesciowo uwodornione, np. margaryna, czyli "sfalszowane maslo'/ Blokuje ona twoj metabolizm, powieksza ciezar ciala, podnosi ryzykop wystapienia cukrzycy, chorob serca i raka. Te trucizne konsumujemy jednak na calej planecie bez ostrzezenia zesrtony oficjalnych czynnikow. Jest ona uzywana w prawie kazdym komercjalnym prcesie pieczeia i [...]
[...] obustronnemu powiększeniu, jest obrzmiały i może być bolesny. Ginekomastia spowodowana jest zaburzeniami hormonalnymi, najczęściej na skutek leczenia hormonalnego (leczenie raka stercza). Ginekomastia nie jest chorobą, lecz symptomem wywołanym zaburzeniami hormonalnymi. Powiększenie piersi u mężczyzn może też być mylone z LIPOMASTIĄ, jednak [...]
[...] Instytutu Badań Farmakologicznych przeprowadzili badania, z których wynika, że spożywanie produktów zbożowych o wysokim indeksie glikemicznym może zwiększać ryzyko raka nerek. Badania polegały na zebraniu, przy pomocy kwestionariuszy, informacji na temat częstości spożywania poszczególnych produktów spożywczych. Objęto nimi prawie 800 [...]
[...] także uwagę na fakt, że niedobory błonnika w tej diecie (po koniecznym wyeliminowaniu pieczywa, również czarnego) mogą zwiększać ryzyko chorób żołądka i jelit, w tym raka jelita grubego. Dlatego tę dietę należy koniecznie uzupełniać o bogate w błonnik jabłka, czy też marchewki, które, choć zawierają węglowodany (cukier), to przynajmniej w [...]
[...] 2007-04-23 17:48 Słodzik nie szkodzi zdrowiu Dobra wiadomość dla cukrzyków i wszystkich dbających o sylwetkę. Wbrew pogłoskom zastępujące cukier słodziki nie powodują raka. Ogłosiły to Europejski Urząd ds. Bezpieczeństwa Żywności i amerykańska Agencja ds. Żywności i Leków. Na początku lat 90. opublikowano wyniki kilku testów [...]
[...] całkowicie nieuleczalne. Tak, więc począwszy od kataru poprzez wszelkiego rodzaju zapalenia gardła, zatok, uszu, płuc, dochodzimy do artretyzmu, reumatyzmu, astmy, gangreny, raka i wielu innych. „Produkty uboczne" powstające z nieprawidłowej diety, gnicia i fermentacji resztek pokarmowych w przewodzie trawiennym, zażywane leki, brak ruchu i [...]
[...] = 0.51, p = 0.001). Weight gain was associated with improved quality of life (p<0.01) only in the E group. http://gut.bmj.com/content/52/10/1479.abstract 200 osob chorych na raka spozywalo przez okres 8 tygodni dwa suplementy: -480ml, 620kcal, 32g bialka (C) -480ml, 620kcal, 32g bialka + 2,2g EPA (E) niestety nie byli w stanie wypic 2 puszek [...]
[...] niedoczynności zapewnia ochronę serca. Rosnąca ilość ataków serca jest związana ze wzrostem częstości niedoczynności tarczycy. Niedoczynność może również zwiększać częstość raka i ropniaka płuc. Nawet do 40% społeczeństwa w Stanach Zjednoczonych może być dotknięte niedoczynnością tarczycy. Społeczeństwo składa się obecnie z dwóch grup: [...]
[...] niemal wszystko, można smażyć i piec oraz używać do sałatek czy surówek. 15. POMIDORY Bogate w witaminę C i E oraz w likopen który chroni przed niektórymi postaciami raka, przeciwdziałając szkodom wyrządzającym w organizmie przez wolne rodniki. SA także dobrym źródłem karotenów i potasu. Dzięki tym walorom, pomidory są znakomitym [...]
[...] wątroby polegającego na akumulacji kropel tłuszczu wewnątrz hepatocytów (komórek wątroby) NAFLD w sposób znaczący zwiększa ryzyko rozwoju marskości i zwłóknienia oraz raka złośliwego wątroby. - Miażdżyca (arterioskleroza) Insulinooporność jest jednym z czynników rozwoju miażdżycy. Miażdżyca to przewklekły proces postępujących zmian [...]
[...] na infekcje bakteryjne. 6. Może spowodować uszkodzenie nerek. 7. Zmniejsza stężenie dobrych lipoprotein HDL. 8. Prowadzi do niedoboru chromu. 9. Ułatwia wystąpienie raka piersi, jajników, jelit, prostaty i odbytu. 10. Zwiększa poziom glukozy i insuliny na czczo. 11. Powoduje niedobory miedzi. 12. Zaburza wchłanianie wapnia i magnezu. [...]
[...] na wikipedia, gdzie po przeczytaniu calego artykulu "zbaranialem", otorz okazalo się ze testosteron ktorego chce miec wiecej w organizmie przyczynia sie do powstawania raka prostaty, a wiec przyspieszam swoja nieuchronna smierc, czemu nie uchronna, poniewaz rak prostaty predzej czy pozniej dopadnie kazdego z mezczyzn, a dostarczanie do [...]
[...] zmniejszyć ataki astmy. Rak wątroby. Z badania przeprowadzonego przez szwedzkich naukowców wynika, że picie 2 filiżanek kawy dziennie zmniejsza ryzyko zachorowalności na raka wątroby średnio o 43%. Wpływa na to zawarty w kawie przeciwutleniający polifenol - kwas chlorogenowy. Wpływ na serce Badania opublikowane przez amerykańskich (Harvard [...]
[...] układu immunologicznego Beta-karoten jest szeroko stosowany prekursorem witaminy A (retinol) i może pomóc w chorobach serca i niektórych rodzajach nowotworach w tym raka prostaty i raka płuc. Ludzki organizm przetwarza beta-karoten w witaminę A. Witaminy są potrzebne dla wielu procesów zachodzących w organizmie; zapewnia zdrowy wygląd [...]