Czasem można sobie zrobić coś takiego innego, warzywa ścieram obieraczką(pietruszka, marchewka, por na krążki) w sumie sporo tego, mięcho na kawałki. Podsmarzyć mięcho i hop do garnka, potem warzywa. Przyprawy jak do rosołu(liść laurowy, ziele angielskie, sól, pieprz) zalewasz trochę wody - tylko tyle żeby poddusić, nie tyle żeby się to [...]
[...] Skład sałatki: kapusta pekińska, pierś z kurczaka, marchew, kukurydza, papryka, ogórek, cebula, sos majonezowo ziołowy, musztarda, przyprawy. abeli z kaloriami niema... Krymin co do tych kalori to jakoś tak dzisiaj wyszło i gdybym chciał utrzymać ten bilans na poziomie 3100 to musiał bym odpuścić kolacje [...]
W sumie wystarczą przyprawy - jeżeli twaróg jest pierwszej klasy, to podokładnym zmieszaniu ma lekko kremowy smak - bardzo mi to w ząb, jeden z moich ulubionych posiłków na CKD.
1. Ciasto fasolowe w formie babeczek i normalnej (z czarną porzeczką %-)) 2. W końcu dotarły aromaty i przyprawy, bardzo polecam jak komuś nudzi się smak białka :P 3. Pancakesy na następny dzień :) /SFD/Images/2015/7/23/268dff92f07d43279b0716d17b25acd2.jpg /SFD/Images/2015/7/23/40df8dcf77244cb68536a74bf389e084.jpg [...]
przyprawy naturalne jakie lubisz, tylko nie mixy, te mixy sam sobie mozesz zrobić. Soli nie za duzo. Ryba moze sie rozpaśc przy gotowaniu, mozesz ja podpiec w piekarniku.
[...] krewetki, to wrzucasz na patelnię i dodajesz zioła, nic prostszego :) a papryki przekrajasz na pół, usuwasz środek, kroisz w drobną kostkę/mielisz kurczaka, dodajesz zioła przyprawy wg uznania, robisz z niego kulkę i wkładasz do papryki. w wersji nieredukcyjniej można dodać przecier pomidorowy i posypać mozarella. wkładasz to do piekarnika i [...]
[...] wypij filiżankę mocnej czarnej kawy , lyknij 3 tabl. Burn&Shape, karnitynę, Bcaa -nie uzywaj żadnych dodatków do posiłków typu sos Knorra, musztarda itp. uważaj też na przyprawy, które mają w skladzie cukier - jeśli skusisz się na owoc, musisz wiedziec ile ma węgli i wlicz je do bilansu całodobowego - zrezygnuj z warzyw, które mają sporo [...]
W Polsce jeszcze wiele poloznych jest bezczelnych, uwazaja, ze to rodzaca ma im zrobic łaskę. Kurcze tu nie do pomyslenia, by jakas sie nie usmiechala, nie pomagala, nie kleczala albo biegala za toba. Polozna przy mnie w toalecie kleczala przy kiblu bo nie chcialam wstac Jak pomylila powolanie to niech idzie na ochroniarza w w lokalu Oooo [...]
Mozesz tak zrobic, tylko nie uzywaj tych wszystkich mieszanek typu: 'Do kurczaka', czy coś. Lepiej wez pieprz, majeranek, papryke i inne naruralne przyprawy, wymieszaj i dopraw, o wiele zdrowsze ;) A ryby są zdrowe: łosoś, makrela ... Zmieniony przez - akneraj w dniu 2009-11-24 22:25:11
Dziękuję za solidną porcję informacji i drobiazgowy wykład o tłuszczach! Pozwoliłeś mi zwrócić uwagę na wiele rzeczy w moim odżywianiu, które wymagały poprawy. Zacznę wprowadzać zmiany i prowadzić to ku lepszemu. Owoce ograniczone, dodane omega 3 (siemie dziś próbowałem i bardzo mi smakuje), sporo dowiedziałem się o tłuszczach (jako główny daję [...]
[...] oraz okres półtrwania w kriwoobiegu. Suplementy na samej kurkuminie są nieskuteczne, a na bazie sproszkowanej kurkumy to strata pieniędzy (bo to niczym nie różni się od przyprawy kupowanej w sklepie spożywczym). Jest wiele metod tworzenia takich suplementów, każdy rodzaj wykazuje odrobinę inne właściwości. Ja stosuję Kurkuminę BCM-95 [...]
[...] ( 200 g bakłażana, 200g cukinii, 50 g czerwonej papryki, 20 g czerwonej fasoli z puszki, łyżkę groszku zielonego, ząbek siekanego czosnku, 200g pokrojonego pomidora, przyprawy: pieprz czarny, bazylia) ewentualnie dodaje ser feta. Do tego 40 makaronu bezjajecznego z semoliny. PODSUMOWANIE: ok. 680 kcal w tym do 52 g białek, do 25 g [...]
Teraz to wygląda tak. Rzucam do oceny. Oczywiście będę sobie zmnieniał co jakiś czas źródła mięsa w okołotreningowych, tłuszczy. Warzyw nie dodawałem, nie ma sensu ich wliczać, wiadomo, że tu też jakąś różnorodność wprowadzę. Przyprawy też idą w ruch: pieprz cayenne, imbir, cynamon, czosnek. Masło orzechowe wymienię na jakiejś lepszej firmy jak [...]
[...] Dolewamy na patelnię wody i dusimy na wolnym ogniu pod przykryciem 70-80 minut, gdy czas duszenia dobiega końca dodajemy pokrojoną drobno cebulę, pastę z papryczek, bulion, przyprawy. Jogurt naturalny hartujemy kilkoma łyżkami wywaru i dodajemy do mięsa, cały czas mieszając trzymamy nasze danie na ogniu przez 5-10 minut. Podać z 50g gotowanej [...]
[...] dam zdjecia bo zamierzam przyrzadzic takie danie,do tego polecam sos keczupowo czosnkoo cebulowy ale to jako ciekawostke,bo wiadomo ze nie jest to odzywcze ale za to bardzo smaczne:).Wiec dajemy keczup do tego troszke skrojonej cebulki co nie wrzucilismy na patelnie,lyzeczke przyprawy chilli,2 glowki czosnku i rozcienczamy to oliwa z oliwek.