[...] poziom Argininy w naszym organiźmie? Żywność bogata w argininę to przede wszystkim, orzechy, migdały, kakao, brązowy ryż, płatki owsiane, wszelkiego rodzaju muesli, produkty z pełnych ziaren, owoce morza. Naturalnym pożywieniem możemy jedynie zapobiec niedoborom Argininy, ale dawka w ten sposób dostarczona na pewno nie wpłynie na nagłe [...]
[...] wchodzą w grę. Jeden problem jest taki, że Maluszek, ma bardzo wrażliwy brzuch i źle reaguje na nabiał krowi, niektóre owoce i warzywa, a także jajka. Powoli testuję nowe produkty. Nabiał krowi zamieniłam na owczy. W planach mam przetestowanie koziego i jajek przepiórczych, dlatego niech nikogo nie zdziwi, że moja dieta wygląda dość [...]
[...] korzystamy z cennych sugestii współpracujących z nami najlepszych ośrodków naukowo-badawczych w Polsce i w USA. Dzięki temu nasi klienci mają pewność, że otrzymują od nas produkty bezpieczne, sprawdzone, gwarantujące najlepsze możliwe od uzyskania efekty. W oparciu o potrzeby i propozycje płynące z rynku nieustannie poszerzamy naszą ofertę. [...]
[...] życia i zrzucania wagi, wylali dziecko z kąpielą? Czy unikając tłuszczu nie pozbawiamy się substancji korzystnie wpływającej na nasze zdrowie? Najnowsze badania wykazują, że produkty mleczarskie bynajmniej nie są tak szkodliwe, jak kazano nam wierzyć. Wręcz przeciwnie - są dobre dla zdrowia. W szczególności niektóre tłuszcze, proteiny i witaminy [...]
[...] enzymów dehydrogenazy alkoholowej, zdolnych unieszkodliwić tylko określoną ilość alkoholu. Jak alkohol oddziaływuje na prawidłowe funkcje naszego organizmu? Alkohol lub produkty jego rozkładu są zdolne do aktywnego przedostawania się do wnętrza komórek różnych organów, powodując ich odwodnienie, zmiany w strukturze wewnątrzkomórkowej oraz w [...]
[...] o jednym. Nie wystarczy się żywić odżywką białkową a potem kreatynę zapić carbo. Nie wystarczy też na obiad pierś z kurczaka, która zdążyła się nam przejeść. Są bowiem pewne produkty, które nie koniecznie muszą nas utuczyć, a mają duży wpływ na wydzielanie serotoniny. Chodzi przede wszystkim o produkty wysokowęglowodanowe, niskotłuszczowe i [...]
[...] energetycznej jego dziennej racji pokarmowej. Przez tysiąclecia poza owocami i miodem, jedynymi węglowodanami spożywanymi przez człowieka były cukry złożone, czyli zboża, produkty skrobiowe, rośliny strączkowe itp. Ich właściwością jest to, że są przyswajane stopniowo i powodują niewielki wzrost poziomu glukozy we krwi, a co za tym idzie, [...]
[...] Ale maxymalnie optymalny i wypasiony po brzegi zestaw kupimy za ~400pln, dostaniemy 11suplementów, o łacznej wadze ~12kg a nie jakies dwie popierdoołki po 300g! Kupujcie produkty o potwierdzonym składzie - składzie który nie tyle że może zadziała,może nie - nie kupujcie kotoa w worku,czy nie wierzcie ze na wierzbie wyrosna gruszki! Pewnie [...]
[...] natychmiast po odczuciu bardzo szybkiej pracy serca (kołatania), roztrzęsienie, silny ból głowy, przyspieszony oddech lub podobne objawy. Osoby, które spożywają dodatkowe produkty zawierające kofeinę z tym produktem mogą mieć poważne i różnorodne skutki zdrowotne. Każda dawka zawiera 20 mg efedryny. Maksymalna rekomendowana (przez amerykańską [...]
Witam, Więc w tej chwili staram się stworzyć fundamenty diety, która w życie powinna wejść w okolicach sierpnia-września. Docelowo ma być 5 posiłków dziennie. Zapotrzebowanie wychodzi mi w granicach 2900-3200 w zależności jak liczę. Ostatnio jednak praca jest znacznie bardziej siedząca dlatego bardziej przymierzam się do tej dolnej granicy. W [...]
[...] przyczynia się m.in. gen kodujący apoproteinę B. Białko to zamiast usuwać nadmiar tłuszczów, sprzyja odkładaniu go w komórkach. Gdy u chorych zastosowano dietę obfitą w produkty zawierające kwasy omega-3, blokujące działanie genu kodującego apoproteinę B, po kilku miesiącach płytka miażdżycowa w ich naczyniach krwionośnych zmniejszyła się [...]
[...] 3 lata zwiększyłam wagę z 45 do 48-50 kg. W związku z tym, że niedawno przejrzałam na oczy, wykluczyłam z mojego jadłospisu cukier, fast foody i bardzo ograniczyłam smażone produkty, zastąpiłam je owocami i warzywami. Odważyłam się do Was napisać, bo zbierając informację trafiłam na historię [...]
Siemanio znalazlem u siebie jakies opisy z laboratorium odnosnie pierwiastkow i metabolizmu. Napisze jakie produkty zawieraja jakie pierwiastki a kto bedzie chcial uzyskaxc wiecej info o nadmiarze lub niedoborze to niech pisze bo nie chce mi sie wszystkiego pisac bo troche tego jest. Wiem ze bylo to pewnie na sfd ale odswieze. WAPŃ : czekolada, [...]
[...] istnieje słynna klinika jego imienia). Twierdził, że mleko powinno być najwyżej dodatkiem do diety. Wyjątkiem są, według niego, łatwiej przyswajalne dla człowieka kwaśne produkty mleczne (jogurty, sery) i mleko pełne, prosto od krowy karmionej trawą. Ewa Wachowicz, z zawodu technolog żywienia, kiedyś Miss Polonia, dziś producent programów [...]
[...] a więc można dłużej i mocniej trenować. Wykazano, że żeń-szeń syberyjski podnosi ostrość psychiczną i fizyczną oraz wytrzymałość bez "dołków", które wywoływane są przez produkty kofeinowe. Dziki ziemniak (Discorea villosa) Roślina ta występuje głównie w Meksyku. Wykazuje podobieństwo strukturalne do androgenu nadnerczego DHEA, przez co [...]
[...] interesujące mechanizmy molekularne, wskazujące, że konsumpcja mleka i produktów mlecznych może sprzyjać powstawaniu zmian trądzikowych. Pokrótce mleko i niektóre produkty mleczne mają silny wpływ na zwiększanie poziomu insuliny i insulinopodobnego czynnika wzrostu-1 (IGF-1). W badaniach wykazano związek między zwiększonym stężeniem [...]
[...] krwi, tym dłużej można ćwiczyć, nie ulegając zmęczeniu. Za to po treningu postępujemy odwrotnie, bo musimy odnowić zapasy zużytego glikogenu. Wtedy właśnie powinniśmy spożyć produkty o wysokim GI, który pobudza wydzielanie insuliny, hormonu odpowiedzialnego za odnowienie zapasów glikogenu. W czasie trwania zawodów, które się przedłużają, można [...]
Junior SFD - pierwsze kroki na siłowni i w sporcie
[...] posiadają już jakieś pojęcie na temat stosowania tego typu specyfików. Należy pamiętać oczywiście, iż suplement diety oznacza dodatek do niej, a nie składnik zamienny za produkty żywieniowe. Co trzeba wiedzieć, czyli garstka podstaw Generalnie odnowa komórkowa tkanek mięśniowych jest bezpośrednio powiązana z uszkodzeniem mięśni, a tym [...]