Jesteś w dziale ODZYWIANIE, zapraszam do działu Trening dla początkujących, tam masz możliwość wykorzystania gotowych planów. Plany dla meżczyzn i kobiet nie różnią się niczym. Indywidualnych planów za darmo Ci nikt nie rozpisze, możesz skorzystać z opcji wykupienia na potreningu.pl
Tutaj możesz przeczytać o podstawach: http://potreningu.pl/articles/290/jakzabrac-sie-za-ukladanie-diety Zacznij od policzenia zapotrzebowania kalorycznego http://www.sfd.pl/-t276436.html Jeżeli Twoim celem jest redukcja to odejmujesz ok 300kcal http://www.sfd.pl/-t1135388.html - Źródła węglowodanów w diecie. [...]
[...] 2. Zapotrzebowanie kcal. Wyliczenie zapotrzebowania kalorycznego na podstawie dokładnego wzoru będzie niezmiernie istotne. Można to zrobić tutaj: http://potreningu.pl/articles/5255/zapotrzebowanie-kaloryczne-dla-wnikliwych-. Jeżeli do tej pory jadłeś 4000 kcal i chcesz redukować, to możesz zacząć od ucięcia 500 kcal i [...]
Dieta, szczególnie ta dobrze dobrana pod nas organizm jest podstawą w każdej dyscyplinie sportu. Szczególnie w sportach sylwetkowych. Aby była możliwość sprawdzenia i poprawienia Twojej diety, konieczne jest zastosowanie pewnych podstaw, które dla sprawdzającego będą niezbędne. Przede wszystkim powinieneś wypełnić dokładnie ankietę działu. [...]
Dobrze dobrana dieta jest podstawą uzyskania dobrych wyników siłowych, budowy mięśni, czy redukcji tkanki tłuszczowej. Jednak znaczenie ma również w innych dyscyplinach sportu. Nie tylko w kulturystyce. Aby dieta miała ręce i nogi, niezbędne jest wyliczenie zapotrzebowania kalorycznego. Nie podałeś nic na ten temat. 2500 kcal dla osoby o Twojej [...]
Na domsy zwane zakwasami nic, organizm się przyzwyczai po pewnym czasie i nie będą tak odczuwalne. Mozesz poczytać http://potreningu.pl/articles/4520/zakwasy-doms-zniszczone-miesnie--sposoby-walki
[...] również źródło tłuszczów (np. wspomniane jajko): http://www.sfd.pl/T%C5%81USZCZE,_jakie_wybiera%C4%87_Z_czego_czerpa%C4%87_-t1135648.html. Ciekawe przepisy na temat posiłku, np. tatara możesz znaleźć tutaj: http://www.sfd.pl/Kuchnia_SFD-f356.html lub tutaj: http://potreningu.pl/kitchen/list /SFD/2018/1/12/65bebe698b344901aab044f81d6ac7ab.jpg
To w.takim razie co.byś polecił na zakwasy? cool down http://potreningu.pl/articles/5212/cool-down---sposob-na-poprawe-regeneracji A na skrórcze coś też to wpłynie magnezy i inne vitaminy zacząłem brać magnez, potas i sod, odpowiendie proporcje, sam magnez moze byc zbyt slabym rozwiazaniem
[...] co mięsnie nie mają budulca. Nie bójmy się więc dołożyć trochę jedzenia.Na pewno w ten sposób nie przytyjemy. Jak zabrać się za układanie diety ? Odsyłam do lektury : http://potreningu.pl/articles/290/jak-zabrac-sie-za-ukladanie-diety Kolejnym krokiem jest odpowiedni trening siłowy oparty na wielostawowych ćwiczeniach, a nie maszynach. [...]
jak wliczysz w dietę to moze być. Pamiętaj tylko by patrzeć na składy produktów bo niestety często jest tak że soki 100% są tylko z nazwy,a i cukrów nie brakuje. a o serach kiedyś coś ciekawego czytałem,łap: http://potreningu.pl/articles/3475/dlaczego-warto-jesc-sery
[...] że o ile strawność jaj poddanych obróbce termicznej wynosi 91%, o tyle jaj surowych tylko 51%, jest więc niemal dwukrotnie mniejsza. Po więcej zapraszam do tematu: http://potreningu.pl/articles/16/picie-surowych-jaj-nie-wzmocni-twoich-miesni Reasumując, nie ma zupełnie sensu pić surowych jajek, gdyż oprócz złego smaku przyswajamy o połowę [...]
Daj to WPC do śniadania a kolacja pełnowartościowa. Do każdego posiłku minimum 200g warzyw. Poza tym, wklej wyliczenia zapotrzebowania kalorycznego: http://potreningu.pl/articles/5255/zapotrzebowanie-kaloryczne-dla-wnikliwych-
Tutaj możesz przeczytać o podstawach: http://potreningu.pl/articles/290/jakzabrac-sie-za-ukladanie-diety Zacznij od policzenia zapotrzebowania kalorycznego http://www.sfd.pl/-t276436.html Jeżeli Twoim celem jest redukcja to odejmujesz ok 300kcal, jeżeli masa to dodajesz Ok 300 kcal http://www.sfd.pl/-t1135388.html - Źródła węglowodanów w [...]
[...] do obliczania kalorycznosci. Co do białka nie ma takiej ilosci, inna bedzie dla osoby co wazy 60 kg a inna dla dzika 130 kg masy który spożywa 260g białka podzielone na 5 posiłków to wychodzi ok 50g czyli co przyswoi 25g a co z resztą ? Na serwisie potreningu.pl masz artykuły o progu leucynowym, dobrze dać minimum na posiłek te 40g białka.