II EDYCJA KONFERENCJI FITNESS PEI ZAKOŃCZONA WIELKIM SUKCESEM! 22-23 października na PGE Narodowym w Warszawie odbyła się największa konferencja fitness w Europie – Konferencja Fitness PEI. Wydarzenie składało się z dwudniowych wykładów podzielonych na bloki: żywienie, suplementacja, trening, psychologia w sporcie oraz przygotowanie do zawodów [...]
1) W Goeteborgu, na terenie Svenska Massan w dniach 4-5 grudzień odbyła się jedna z największych imprez fitness i kulturystycznych w Skandynawii - Fitness Festivalen czyli festiwal fitnesowy, gdzie prócz pokazów Kulturystycznych polskich zawodników takich jak: Mariusz Strzeliński, Piotr Głuchowski, odbyły sie też wybory miss fitness Szwecji, oraz [...]
1. Do glikocjaminy potrzebana jest betaina, która w procesie metylacji przekształca glikocjaminę w cząsteczkę kreatyny. 2. maltitol to sub słodząca 3. Kamila Porczyk - Warszawa Mariusz Pudzianowski - Biała Rawska Piotr Głuchowski - Warszawa Mariusz Strzeliński - Elbląg I dla potwierdzenia moja rozmowa z omem który potwierdzi , ze nikt nie [...]
1)Połączenie glikocjaminy i betainy w odpowiednich proporcjach wspomaga naturalną produkcję kreatyny przez organizm oraz magazynowanie fosfokreatyny w mięśniach. Ostatnie badania dowodzą, że glikocjamina ma znacznie lepsze możliwości transportowe niż glukoza 2) Maltitol - (E 965) Syntetyczna substancja słodząca i regulator wilgotności. Mniej [...]
1) Betaina przemienia homocysteinę w metioninę, która metyluje glikocjaminę do kreatyny. 2) Jest to Substancja słodząca 3)Kamila Porczyk - Warszawa Mariusz Strzeliński - Elbląg Mariusz Pudzianowski - Biała Rawska Piotr Głuchowski - Warszawa
1)Z glikocjaminą stosujemy(łączymy) zawsze trimethylglicynę, która jest potrzebna do metylacji glikocjaminy do kreatyny 2) Maltitol - substytut sacharozy zapobiega krystalizacji, ma dużą odporność termiczną, pełni rolę substancji słodzącej 3) Kamila Porczyk w Warszawie Mariusz Strzeliński w Elblągu Piotr Głuchowski w Warszawie Mariusz [...]
1)Połączenie glikocjaminy i betainy w odpowiednich proporcjach wspomaga naturalną produkcję kreatyny przez organizm oraz magazynowanie fosfokreatyny w mięśniach. Ostatnie badania dowodzą, że glikocjamina ma znacznie lepsze możliwości transportowe niż glukoza 2) Maltitol - (E 965) Syntetyczna substancja słodząca i regulator wilgotności. Mniej [...]
1]Dokończ zdanie i uzasadnij:Z glikocjaminą stosujemy(łączymy) zawsze..(tylko 1 odpowiedź) i dlaczego? Betainę lub metioninę (powstającą z betainy). Glikocjamina w wątrobie ulega metylacji przez betainę i przekształca się w cząsteczkę kreatyny. 2] Jaką funkcję w batonach sportowych pełni maltitol? E965 - maltitol - uzyskiwany ze skrobi [...]
1)Z glikocjaminą stosujemy(łączymy) zawsze betainę, ktora przemienia homocysteinę w metioninę, a ta metyluje glikocjaminę do kreatyny. 2) Jest to substancja slodzaca 3) Piotr Głuchowski - Warszawa Kamila Porczyk - Warszawa Mariusz Pudzianowski - Biała Rawska Mariusz Strzeliński - Elbląg
1. glikocyjamine stosujemy z kreatyną ponieważ może nasilić jej działanie :P 2. maltitol to substancja słodząca ( ja coś znalazłem, że ma działanie przeczyszcające ) 3. Kamila Porczyk - Warszawa Mariusz Pudzianowski - Biała Rawska Piotr Głuchowski - Warszawa Mariusz Strzeliński - Elbląg
1.Z glikocjaminą stosujemy (łączymy) zawsze betainę, ponieważ w odpowiednich proporcjach wspomaga naturalną produkcję kreatyny przez organizm oraz magazynowanie fosfokreatyny w mięśniach. 2.Maltitol - (E 965)jest to substancja ktora uzywa sie w batonach zamiast cukru 3.Mariusz Pudzianowski - Biała Rawska Mariusz Strzeliński - Elbląg Piotr [...]
ODPOWIEDZI: 1) Betaina przemienia homocysteinę w metioninę, która metyluje glikocjaminę do kreatyny. 2) Substancja słodząca 3) Kamila Porczyk - Warszawa Mariusz Strzeliński - Elbląg Mariusz Pudzianowski - Biała Rawska Piotr Głuchowski - Warszawa JESLI WIARA CZYNI CUDA TO JA WIERZE ZE SIE UDA :D POZDRO 4 ALL
1. Z glikocjaminą stosujemy betaine GLIKOCJAMINA trafia do WĄTROBY gdzie ulega metylacji przez BETAINE lub METIONINE powstającą z betainy i przekształca sie w cząsteczke KREATYNY 2. Substancja słodząca 3. Kamila Porczyk - Warszawa Mariusz Strzeliński - Elbląg Mariusz Pudzianowski - Biała Rawska Piotr Głuchowski - Warszawa jak teraz nie [...]