I truskawki do stejka jecie? Nie myślałam nigdy i takim połączeniu. U nas rzadko takie promki na wołowinę, chyba że na szponder, jak bardziej mięsne kawałki chwyce to też zapasy w zamrażarce:-D i piersi z kuraka też obowiązkowo nagromadzone ;)
Wiesz, to są niby płaty piersi kurczaka opiekane na maszynie do kebsa. Ale coś mi tu nie gra. One powinny być suche jak wiór przy takiej obróbce termicznej - a nie są. Wiec możliwe ze były dość długo marynowane w czymś. Najpewniej czymś z dodatkiem tłuszczu. To moje gdybanie - ale w tym wypadku wole niedosZacowac . Wolałbym jeść w domu i wiedzieć [...]
[...] Tu nie chcę przegiąć. Porzuciłem paranaukowe domowe sposoby wyliczania kalorii itp. Jem tyle żeby nie czuć dotkliwego głodu i mieć siłę do ćwiczeń. Generalnie około 0,5 kg piersi z kurczaka/indyka dziennie, jajka, ryby, warzywa, maks 0,5 kg owoców, twarogi, kefiry, jogurty, płatki owsiane i kukurydziane itp.. Sól w minimalnych ilościach w dni [...]
Jak mięso sporządzić np;wołowinę,piersi z kurczaka i warzywa inne potrawy dla kulturystów bez tłuszczu na patelni grillowej z pokrywką.Kupiłem patelnię grillową i jak sporządzić wołowinę i piersi z kurczaka ,ryby i warzywa i czy można zawinąć folią aluminiową i czym nasmarować patelnię czy olejem kokosowym i jakie przyprawy dodać i ile gotować [...]
[...] sportowców i dietetyków drób oraz wołowina to najlepsze źródła białka, to wieprzowina wcale nie jest od nich gorsza. Zawartość białka w wieprzowinie jest niewiele niższa od piersi drobiowej, co więcej, mięso wieprzowe jest też świetnym składnikiem aminokwasów BCAA oraz witamin i minerałów. Zaś tłuszcz może stanowić świetne źródło energii w [...]
Witam Żeby uzupełnić ów świetny przepis dopiszę, jakie wartości odżywcze mają produkty w nim zawarte. Powinno to zachęcić użytkowników do próbowania podobnego dania. O piersi z kurczaka nie trzeba tutaj za wiele pisać. To chyba najpopularniejsze źródło białka w diecie. Nie ma się co dziwić, gdyż ma bardzo dobry aminogram i w 100g zawiera około 20g [...]
[...] przekąski, słodzone napoje i fast foody. Tym samym postarać się zredukować nieco tkanki tłuszczowej. To powinno wprowadzić zmiany wyglądu także w rejonach klatki piersiowej. Niezależnie od wyniku Twoje zdrowie na tym skorzysta. Jeśli nadal Twoje piersi będą wyglądały na "podejrzane", wtedy warto skonsultować się z endokrynologiem. [...]
Prawda jest taka, że w tym przypadku ani dietą ani suplementacją wiele nie ugrasz... Nie będę Cię oszukiwała. Rozmiar piersi jest uwarunkowaniem genetycznym (ale niekoniecznie musisz sugerować się mamą, gdyż dziecko jest wypadkową rodziców i dziadków). Gdyby można było to załatwić dietą lub suplementami, to wiele Pań pewnie pokusiłoby się na tego [...]
[...] W tym przypadku woda odparowuje i także drastyczny wpływ ma na to długość obróbki. Mięso traci ok 20% wody podczas smażenia kontaktowego. Zatem jeśli chcesz zjeść 100g piersi z kurczaka, to po usmażeniu będzie ona miała mniej więcej 80g, ale w dzienniczku żywieniowym nadal musisz wpisać 100g surowej piersi z kurczaka, czyli jakieś 21g [...]
A ja całe życie ważę kurczaka po obróbce. Skoro 1kg piersi puści z 300 ml wody to dlaczego mam liczyć 1 kg piersi w dzienniku. Zazwyczaj pierś smażę i widzę ile wody puszcza.
[...] biorac mete w dawkach 15mg ed, ryzyko ginekomastii jest minimalne, ja jednak w razie czego chcialbym miec nolvadex przy sobie Moje pytanie brzmi: Czy zauwazywszy efekty ginekomastii,(czyli obrastanie tluszczem piersi), zaczecie stosowania nolvadexu calkowicie wyeliminuje ten efekt, czy efekt ten zostanie i nie bedzie po prostu sie powiekszal???
mcsowa18jo "Czy zauwazywszy efekty ginekomastii,(czyli obrastanie tluszczem piersi), zaczecie stosowania nolvadexu calkowicie wyeliminuje ten efekt, czy efekt ten zostanie i nie bedzie po prostu sie powiekszal???" - Jak coś sie dzieje idź do lekarza on Ci doradzi;p
[...] diety jest różnorodność. Oznacza to, że nie możesz bazować na jednym źródle białka, tylko starać się aby było ich najwięcej. Przecież nie musisz jeść każdego dnia piersi z kurczaka. Jakie produkty wysoko-białkowe warto uwzględnić w swojej diecie? - pierś z kurczaka (skoro jest w pytaniu) - polędwiczki wieprzowe (rozsądna cena i [...]
zapomniales napisac btw... piszesz o 80g ryzu, po co zostawiac te 20g ? niewygodnie, lepiej dac caly woreczek 100g ryzu brazowego 1,5 jajka 100g piersi z kurczaka lyzka oliwy ~btw: Bialko 38g, Tłuszcze 26g, WW 77,5g kcal: 671 warzyw nie licze art fajny, fajne danie ktorego jeszcze nie probowalem, a widze ze da sie to szybko zrobic i skladniki [...]
Witam, szukam porady. Cwicze na silowni 4 miesiace nie mam ustalonej konkretnej diety. Trenuje 3 razy w tygodniu i zawsze przed treningiem na obiad jem filet z piersi kurczaka oraz 100 g ryzu bialego a po treningu wypijam koktajl bialkowy w sklad ktorego wchodza banany maslanka jogurt miod i platki owsiane. Moj trenig ulozony jest nastepujaco: [...]
[...] te zabobony się jeszcze utrzymują, z takim jedzeniem suplementy zbędne, kilogramy kreatyny nawet by nic nie dały, sterydy również, gdyż jesteś niedożywiony jedząc 2 kanapki potem jedną i obiad, no chyba że to są wielkie kanapki w których jest z 200 g piersi czy innego mięsa, ale to nie temat o odzywianiu, tylko poruszamy tu kwestie treningowe.
[...] patelni bez dodatku oleju - przed obrobka widac obtluszczone dosyc sporo mieso - po obrobce wytapia sie tluszcz i zostaje dosyc suchy kawal miecha - jak to sie ma do tego ? dzieki za odp. anubis84 Ale w piersi tłuszczu nie masz traci on tylko wodę, co do podudzi bo ja wiem czy tyle tłuszczu aż z nich się wytapia, jak chcesz możesz polowe odjąć.
100g surowej piersi ma ok 20g, ale 100g już po obróbce moze mieć 30g, po prostu podczas obróbki kurczaczek traci wode i np jak wrzycisz 100g surowej to wyjmujesz ok 60g mięsa
Co zauwazyłem jeszcze po tych 7 miesiacach urosły mi piersi,mimo ze nadwagi nie mam,najpierw sie cieszylem ze mam klate wieksza a teraz sam nie wiem czy sie nie martwic.Tak wyglada jak najmniejszy rozmiar u kobiet.Po treningu na kolejny dzien mam chec napinania klaty na maksa i to chyba spotegowalo ten efekt jeszcze bardziej.