ja jem na dwa sposoby - jeden z nich jest zdrowy a drugi tuczacy, ale obydwa smaczne jak dla mnie. 1. rozgniesc ser ze smietana i cukrem (nie zaszkodzi szczypta cukru waniliowego) mozna tez dodac troche kakao rozpuszczalnego 2. na ostro z pomidorem, ogorkiem i cebula + czarny pieprz :] :] :]
Przy okazji można używać przyprawy ? Bo instruktor mi powiedział że nie można , ale tutaj na forum wyczytałem że można takie jak " cynamon , imbir , pieprz kajeński/chili/czarny , zioła ,kurkuma , szafran , czosnek. I coś jeszcze można ?
Kup sobie coś taniego i prostego co ma zwykłe proste składniki, jak kofeina, zielona herbata, pieprz kajeński/czarny itp. Spokojnie da taką samą radę jak super zaj**isty spalacz za 200zł. Może być też cytrulina, beta alanina, tauryna i będziesz zadowolony.
[...] najlepiej do każdego z posiłków w towarzystwie tłuszczy dzięki czemu poprawisz wchłanialność witamin rozpuszczalnych w tłuszczach. Nie zapominaj o przyprawach (kurkuma, pieprz kajeński, czarny, zioła, imbir ) stanowią źródła naturalnych termogeników. Poza tym płyny zielona herbata, kawa.. należyta porcja kofeiny podnosi produkcje [...]
[...] najlepiej do każdego z posiłków w towarzystwie tłuszczy dzięki czemu poprawisz wchłanialność witamin rozpuszczalnych w tłuszczach. Nie zapominaj o przyprawach (kurkuma, pieprz kajeński, czarny, zioła, imbir ) stanowią źródła naturalnych termogeników. Poza tym płyny zielona herbata, kawa.. należyta porcja kofeiny podnosi produkcje [...]
Możesz dodać do niego sproszkowany imbir i czarny pieprz- taki sok pomidorowy na ostro nieźle "wchodzi". 8-) Fajnie też wymieszać go z sokiem z buraków, pół na pół. :-))
Możesz dodać do niego sproszkowany imbir i czarny pieprz- taki sok pomidorowy na ostro nieźle "wchodzi". 8-) Fajnie też wymieszać go z sokiem z buraków, pół na pół. :-)) Phiiii... Czosnek zetrzeć i dodać. Tylko że wiadomo, nie zbliżać sie później. Dosłownie i jakby w przenośni. Laleczka na pewno to rozumie.
Ja preferuje miesna wersje sosu. Mielone z indyka, cebulka i czosnek podsmarzam na oliwie z oliwek(nie za duzo), pokrojona w kostke czerwona papryka, pomiodory(i troszke ketchupu), ziola(oregano, majeranek, papryka, pieprz kajanski,p. czarny i troszeczke soli).Na koncu dodaje groszek i troche chudego parmezanu. Dalce lizac! Magdalena Lipinska
[...] a ja w razie czego dokonam jednej korekty. Warzywa możesz jeść do każdego posiłku. One podkręcają prace jelit np. pomidor , papryka, sałata ..do tego lekko warzywko+pieprz+ocet balsamiczny...jak nie masz wielu warzyw to może być nawet sam drobno pokrojony pomidor z tymi przyprawami. Owoc możesz dorzucić tylko do śniadania ananas, banan, [...]
[...] Badania naukowe wykazały, że chrom organiczny jest przyswajany przez organizm około 25 razy lepiej niż chrom nieorganiczny Zrodlem chromu moga byc zboza pelnoziarniste, ziemniaki, brokuly, szpinak, kukurydza, owoce morza, suszone sliwki, rodzynki, a przede wszystkim przyprawy takie jak: czarny pieprz, kminek, majeranek,oraz drozdze piwne.
[...] (Colgate, Signal, itp.) Że powodują raka. No i co? Czy pasty te zniknęły z rynku? Kiedyś przeglądałem książkę o zdrowym żywieniu, a w niej autor wyraźnie napisał, że czarny pieprz, smażone pieczarki, seler i orzeszki ziemne są rakotwórcze. Wyszedłem z księgarni zlany zimnym potem, bo uwielbiam orzeszki i zeżarłem ich tonę. Normalnie, jak w [...]
jakiś sos, chyba sojowy,albo inny light :) , czarny pieprz, przyprawa do grila ostra i przyprawa do kurczaka ostra ,trochę oliwy i grilling :). Ale takiego gofra to bym opędzlował :P
[...] korzen imbiru (ja daje sporo), siekam drobno całą papryczke chilli i wrzucam przyprawy: kurkuma, suszone papryczki jalapeno, curry (bez cukru w skladzie jest kamisa), czarny pieprz, ostrą paprykę WĘDZONĄ (absolutny hit w mojej kuchni. nie kupisz w sklepach tradycyjnych. jedynie net pozostaje)+ rozmaryn/oregano/prowansalskie. Wychodzi z tego [...]
Można dodać oliwy, ale nie po to dajemy odchudzony serek czy jogurt żeby tłuszcze uzupełniać :-) Pieprz biały moim zdaniem ma specyficzny smak, wolę czarny.
Zdecydowana wygrana 11/10. Malwina czy ten przepis na pesto jest dobry, wolę zapytać fachowczyni z Kuchni. miska świeżo zerwanych liści bazylii garstka orzechów nerkowca 6 łyżek oliwy z oliwek duży ząbek czosnku około 5 -6 dkg parmezanu czarny mielony pieprz sól- ilość według uznania.
Przyprawy i zioła<nie tylko te z kuchni> to niedoceniana, a istotna rzecz, nie tylko w przypadku diety redukcyjnej. Pieprz cayenne/kapsaicyna i czarny/piperyna to popularne składniki spalaczy. jak lubisz baaardzo ostre żarcie, a zarazem coś innego niż zwykłe chilli, polecam : http://www.sfd.pl/-t478879.html ryż biały, podmień na brązowy i [...]
[...] do czasu. W obecnych czasach jesteśmy narażeni na rtęć z puszek. Proszę więc nie przesadzać z ich wykorzystaniem. - Stek Przyprawy, jakie polecam, to rozmaryn, czarny pieprz i czosnek. Stek przed usmażeniem powinien być w temperaturze pokojowej. W zależności od grubości (zakładając, że przeciętny kawałek antrykotu, rosbefu ma ok.1-1,5cm [...]