[...] treningu. Drugie natomiast dostarczaja energii systematycznie przez dluzszy czas. Do nich zaliczamy: ryz, ziemniaki, kasze, platki owsiane, makarony, pelnoziarniste pieczywo, warzywa. Najwiecej weglowodanow powinno spozywac sie na sniadanie oraz w czasie przed i po treningu. Z biegiem dnia ograniczamy ich konsumpcje. Przed treningiem [...]
Jest to średniej jakości pieczywo. Oczywiście i dla gorszych jakościowo produktów znajdzie się miejsce w naszych dietach. Kwestia tego, aby ogół produktów obecnych w diecie był dobrej jakości. Więcej na temat pieczywa polecam poczytać w artykule przedstawionym poniżej: [...]
[...] dieta sportowca powinna zawierać około 8-10g węglowodanów na kilogram masy ciała, a ich głównym źródłem powinny być produkty żywnościowe takie jak: ryż, kasza, makaron, pieczywo, owoce, soki owocowe oraz ziemniaki, a także odpowiednie preparaty (CARBO). Wysoki poziom glikogenu w mięśniach można utrzymać także poprzez stosowanie diety [...]
[...] pierś z kurczaka 100g K: 111 B: 21 W: 0 T:3 (w inne dni pierś z indyka/wołowina/tuńczyk w sosie własnym/łosoś wędzony/krewetki/filet z makreli gotowany. W proporcji 100g) - pieczywo chrupkie WASA 3 zboża 30g K:105 B:3 W:18 T:1,2 (w inne dni kromka chleba żytniego/razowego/ryż brązowy/kasza/soczewica 50g) - oliwa z oliwek z pierwszego [...]
[...] kcal,potem zwiększyłem do 1200,następnie wahało się między 1400-1600. W tej chwili 1800-2000kcal z tendencją na te 2000 z małym haczykiem. Wyrzuciłem z diety wafle ryżowe i pieczywo chrupkie,zastąpię je kaszami/ryżem/otrębami/makaronem razowym. Owoc z trzeciego posiłku przeniosłem do drugiego. Czy wskazana będzie od czasu do czasu kromka chleba [...]
[...] kuchnie i zrobilem sobie zarcie. /SFD/2019/3/27/cf56dbf73c124d5ab24d6d3f5b37c058.jpg Dzisiaj postawilem na wegle w takiej postaci bo cos mnie ochota naszla :-)) teraz ide sobie uszykowac kolejny posilek. Wjedzie 250gr kuraka i 150gr focacci (takie wloskie pieczywo na cieplo o niezlym makro). Zmieniony przez - Gugcio w dniu 27.03.2019 00:25:04
[...] treningu. Drugie natomiast dostarczaja energii systematycznie przez dluzszy czas. Do nich zaliczamy: ryz, ziemniaki, kasze, platki owsiane, makarony, pelnoziarniste pieczywo, warzywa. Najwiecej weglowodanow powinno spozywac sie na sniadanie oraz w czasie przed i po treningu. Z biegiem dnia ograniczamy ich konsumpcje. Przed treningiem [...]
[...] stękanie" ;) Historia: zawsze byłam pulchna. Od dziecka, nie miałam nadwagi, ale zawsze byłam +5kg masywniejsza niż rówieśniczki. W moim domu rodzinnym je się zdrowo: ciemne pieczywo, dużo ryb, warzyw, woda mineralna do picia, żadne napoje, soki, słodycze były w domu rzadkością, mama dużo piekła, mało smażyła, lubi robić domowe mięsa do pieczywa, [...]
[...] godziny spożywanych posiłków - rodzaj produktu użytego ( np. płatki jakie to płatki owsiane, kukurydziane, czekoladowe itp. z resztą produktów robisz tak samo jeżeli piszesz pieczywo postaraj się chociaż napisać czy jest to ciemne pieczywo typu graham czy też białe pszenne itp.) - miarę każdego produktu ( np. łyżeczka cukru, łyżka oliwki z [...]
[...] jest zbawieniem. Ciasto na pizzę, nawet na pierogi też Ci ugniecie. Jak chcesz jakieś jasne drożdżowce to można i nastawić z opóźnieniem żeby mieć pachnące i świeże na śniadanko, ale Ciebie powinno interesować zdrowsze pieczywo. Podsumowując: automat polecam, ale głównie jako narzędzie "zagniatające" a nie do całkowitego wypieku.
[...] odzywczą białka pszenicznego. W wyniku niedoboru lizyny białko mąki pszennej może być wykorzystane na potrzeby ustrojowe tylko (o ile pamiętam w ok. 30%). Co ciekawe, pieczywo pszenne zawiera mniej aminokwasu lizyny niż np peiczywo razowe, a to z tego tytułu, że mąka pszenna otrzymywana jest z części środkowej ziarna, która zawiera mało [...]
[...] g płatków kukurydzianych i musli + 250 ml mleka 3,2%+ 20 g rodzynek, słonecznik 40g owsiane zamiast kukurydzianych. Dodaj źródło białka np. jajka 2.10.30- serek wiejski + pieczywo + 15ml oliwa ogólnie ok, ale pieczywo daj razowe. Na białych serach aż tak nie bazuj ponieważ długo się wchłaniają i utrudniają wchłanianie nie których składników [...]