[...] się w 1000. Mam siedzącą pracę więc muszę uważać z ilością jedzenia. Wiadomo, nikt nie chce przytyć. Jak mogę zastąpić to białko zwierzęce? wiem, że jest ono konieczne do budowy mięśni lecz nie mogę zmusić sie do jedzenia większej ilości. Jedna pierś w miesiącu to max co mogę z siebie dać. Jadam raczej ryż, warzywa, owoce i ciemne pieczywo.
[...] lata + przerwy i brak regularności. Od 2017 systematycznie 5 x w tygodniu. 6. DIETA: białko: poch. zwierzęcego ok 130/150g, odżywki WPC WPI ok 90 g, węglowodany gł złożone-> pieczywo pełnoziarniste i trochę prostych -> głównie z owoców i soków, ok 30 g tłuszczów - lniany omega 3 65%, Olej z wątroby rekina i reszta ok 20 g z diety z przewagą oleju [...]
Za dużo to nam nie mówi, najlepiej napisz co dzisiaj zładłeś w stylu sniadanie 6.00 pieczywo + jaja II snaidanie ziemniaki + pierś + pomidor itd a najlepiej jakbyś dał zrzut wg schematu http://www.sfd.pl/ZRZUT_DIETY_JAK_ZROBI%C4%86_ANKIETA_i_REGULAMIN_DZIA%C5%81U.-t922822.html
[...] z diety z uwagi na bardzo niekorzystne proporcje kwasów tłuszczowych. Musisz mieć również świadomość, że dżem, wafle, gotowe surówki, przetwory mięsne, produkty light, pieczywo chrupkie to mocno produkty poddane większemu lub mniejszemu przetworzeniu. Można je dodawać, ale zwróć uwagę na to, że u Ciebie jest to praktycznie baza diety.
[...] - makaron pelnoziarnisty 2.Jaki najlepiej wybrac makaron ,pelno tego w sklepach. Wystaczy ze bedzie pisac pelnoziarnisty ,czy trzeba zwracać uwage z jakiej jest mąki ? - pieczywo pelnoziarniste - kasza gryczana - wafle ryzowe (sporadycznie w przypadku braku czasu na ugotowanie czegos sensownego) [...]
Witam Można używać tostera ale trzeba pamiętać, by wrzucać do niego pełnowartościowe pieczywo. Nie powinno mieć to jakiegoś negatywnego wpływu na stan zdrowia jednak warto zachować umiar. Warto tutaj zaznaczyć, iż podczas ogrzewania żywności dochodzi do szeregu reakcji chemicznych .Wrzucanie chleba do tostera jest tutaj świetnym przykładem. [...]
[...] rusze bo po nich mam najgorszego rewolucje. Również, kiedyś zmiana diety na mów carb praktycznie wyleczyła mi cerę. Obecnie jedząc powiedzmy w święta jakieś pierogi, białe pieczywo itp mam pogorszenie cery - większy łojotok itp. Jak będę w domu napisze jak moja dieta wygląda bo przez telefon to jednak za ciężko, tym bardziej na Lumii To jest [...]
[...] lniane, oliwa z oliwek, orzechy, awokado, czasami i tłuste mięska też, żółtka jaj ( źródło fosfolipidów, w tym choliny ). Wafle zbędne, węgli masz do wyboru szeroką gamę: ziemniaki, bataty, kasze, makarony (przetworzone, ale też może być ) , ryże, płatki jaglane, owsiane, jakościowe pieczywo. Możesz sobie fajnie komponować posiłki, smacznie.
w/w pieczywo będzie tak samo kaloryczne bez względu z jakiej mąki jest zrobione, wpiernicz szyne i sera i zjedz ze smakiem i to się nazywa zdrowy rozsądek i podejście zdrowe :)
witaj, jak najbardziej "bulka" moze byc ok podczas pracy;-) jednak musi byc to kanapka odpowiednie, wysokiej jakosci, ktora bedzie miala wysoka wartosc odzywcza. wykorzystac mozna ciemne pieczywo, mieso przygotowane samemu w plastrach i cos mozna zadzialac;-)
Ogólnie to jakoś szczególnie się te dni nie różnią, zamiast np kaszy kus kus to mam makaron/ryż/ziemniaki. Zamiast płatków owsianych to pieczywo zazwyczaj bułki z pestkami z dyni, lub płatki owsiane + banany + odżywka białkowa i mleko. Wieczorem zazwyczaj serek wiejski lub jajecznica lub twaróg, oraz na obiad warzywa na patelnie dodatkowo. [...]
[...] tego co mam poniżej na śniadanie musli męskie one more Day, drugi posiłek skyr naturalny, kanapki graham z masłem orzechowym, obiad ryż, kurczak i warzywa, czwarty, znów pieczywo graham czy razowe z czymś z lodówki, na kolację wafle ryżowe z masłem orzechowym. Chce zrobić taką zmianę: Drugi posiłek chce wrzucić w czwarty a na drugi mleko [...]
[...] z której wypieka się chleby wysokiej jakości różni się od mąki rafinowanej barwą – jest wyraźnie ciemniejsza. Stąd też wydawać by się mogło, że dobre jakościowo pieczywo od tego gorszej jakości rozróżnić można po kolorze. W praktyce jednak sytuacja wygląda inaczej, gdyż piekarnie często dodają do swoich wyrobów składniki zmieniające [...]
Przeciec napisałem ci z doświadczenia a nie z teorii , wiec doceń to %-) Postrzeganie żywności jedynie jako źródła kalorii jest poważnym niedopatrzeniem zarówno w kontekście jej wpływu na nasze zdrowie jak i masę ciała oraz estetykę sylwetki. Np rozkład i relacja makroskładników takich jak węglowodany, białko i tłuszcz w diecie może mieć spore [...]
Dzięki! Wrzucam DANE podstawowe WIEK: 31 lat NIEPRZERWANY STAŻ TRENINGOWY: 3 lata pole dance, teraz przerwa 2 lata PARAMTERY OBWODÓW WAGA CIAŁA: 51,5 kg WZROST: 168 OBWÓD RAMIENIA: 24 cm OBWÓD ŁYDKI: 33 cm OBWÓD UDA: 50 cm OBWÓD BIODER: 89 cm OBWÓD NA WYSOKOŚCI PĘPKA: 72 cm OBWÓD TALI 63 cm OBWÓD KLATKI PIERSIOWEJ: 71 cm CEL CO CHCESZ [...]
Tak, jem :) drób, wieprzowina, rzadziej wołowina, ryby (tuńczyk, łosoś, szczupak), nabiał, owoce i warzywa (sezonowe), makarony, kasze, ryż, pieczywo Mało orzechów, ale nad tym już pracuję (lista zakupowa się zapełnia)
[...] tańszy erytrytol jak najbardziej nadają się jako substancje słodzące do posiłków. Odnośnie do pieczywa: https://potreningu.pl/artykuly/kanapki/chcesz-kupic-dobrej-jakosci-pieczywo-oto-najwazniejsze-informacje-5424 Jak najbardziej się zgodzę, wiem że jest taki regulamin, tylko dużo produktów które będę używał porostu tam nie ma... chciałem [...]