[...] that increased intramyocellular FA and/or FA metabolite concentrations downregulate HSL by negative feedback inhibition (98, 201). To też jest dobry tekst: http://jp.physoc.org/cgi/content/full/554/3/595 Odnośnie tego co pogrubiłem to już wcześniej czytałem w jednym ebooku, że to właśnie o to chodzi, dodatkowo, że to nie jest problem przy [...]
[...] constant of zero, allowing it to be totally ionized across a wide pH range, from a low pH of 2 to 3 as one would find in stomach acid, to as high as the slightly alkaline physiologic pH of 7.4 (the pH of the main extracellular body fluids such as serum and lymph).1 Of notable importance, is that the natural pH of the skin mantle is a mildly [...]
Jest fajny art. w Kulturystyce „KREATYNA- nowe perspektywy” dr Petera Forta, odcinając sponsorowane kawałki to całkiem treściwe info. Generalnie dobrze się czyta tego faceta. Wkleje o tym co w poscie, ale całość jest OK. Nowe związki. Rozwój technologii skierowany jest w stronę ciągle nowych wariantów istniejących już produktów [...]
W smaku jednak nie ma porównania. Wrażliwość witamin na obróbkę np. pasteryzację jest jednak większa, niż na światło. Niekoniecznie, pasteryzacja co prawda odbywa się w wysokiej temperaturze, jednak jest krótkotrwała (kilka sekund?). Większość witamin jest dość odporna na wyższe temperatury, nawet witamina C uznawana za wrażliwą na temperaturę [...]
dobre dobre :) ale pytałem serio bo jestem w tym zielony i do tej pory zawsze było tylko białko bądź nic a ph i testosteron dopiero na próbę poszedł pierwszy raz - ale skoro takie podejście to widać połączenie teścia z ph jest dopuszczalne a wnioskuje że nawet wskazane :] a 8kg wagi ile z tego czystej masy to nie wiem, łacznie za 4 tyg 9,5 ale 1.5 [...]
Jestem bardzo ciekaw uzasadnienia tego zdania.Dlaczego ? Uważam że sprawa wygląda dokładnie odwrotnie .. Do tego trzeba jeszcze dodać fakt że cała ta gadka o mniejszym bloku to mit ... Przecież kwestia jest uzależniona totalnie od dawek i predyspozycji osobnika biorącego dany specyfik.. Już o tym kiedyś pisałem - usłyszałem kiedyś taką opinię - [...]
[...] napewno ze były to dobre osiągi a skutki uboczne jakie miałem to dużo pryszczy na plecach ogólnie, na twarzy tez wysypało czasem mdłości i brak apetytu po hard treningu na ph , nie raz bóle główy ale to żadko i czasami seenny w ciagu dnia srasznie byłem... to by błó chyba na tyle jesli hcodzi o moje odczucia co do PH . teraz wiekszość PH to [...]
nedwader jestem obecnie na cyklu M-drol + H-drol, upszednio miałem już kontakt z ph także wiem co robię i wiem jak na mnie działają i na mój ogranizm. jak na mnie te ph działają bajecznie. Wolę ph niż podrabiane saa, na których się wilokrotnie zawiodłem. Moim zdaniem zacznij sobie od jakiegoś łagodnego ph czyli e-stane, h-drol itp żeby zobaczyć [...]
Też w sumie tak robiłem kiedyś upierając się na tabletki zamiast iniekcji, droga była długa, ale zmierzając do tego co Cię interesuje - łykałem te sarmy oraz ph, efektów prawie żadnych - może nabicie złapałem ale przy środkach za tyle hajsu to chyba trochę marnie ;D Teraz pytanie dlaczego tych efektów nie było bo wbrew pozorom środki są spoko - [...]
Bzyku rok temu juz miałem iśc na ten festival, ale pare osob mi odradziło ze jak sie nie trafi żeby bło dużo ludzi to cały czas beda nosic te same rodzaje do póki sie nie skończa :D A ogólnie teraz jakbym mial czitować to wole zjeść po trochu ale więcej rzeczy. Nie to co dawniej że na pierwszym "przystanku" pod korek i tyle %-) Wojtek za tydzien [...]
[...] this can occur even with high blood sugar levels due to the inability of the pancreas to secrete insulin. In this situation, glucose production is augmented but peripheral utilization is reduced. Blood sugar rises to exceedingly high levels of 300 to 2000 mg/dl (normal blood glucose concentration is 80-120 mg/dl). But, due to the low [...]
osłonki itp praktycznie jest wszystko w tym paku jeśli to tam jest oczywiścieodblok niezbędny po tym,tak myśle poza tym w większości ph nie wiadomo do końca co tam siedzi.Czy odpowiednie dla początkujących?zależy kogo masz na myśli.Jest temat o ph tam to wklej paru chłopaków z forum jest dobrez obeznanych w temacie ph.
[...] fructose, sucrose, 10-15 g or a type of sugar) Maltodextrin (from corn and/or rice) 5-10 g Soda Ash 50 mg-1.5 g Natural and/or Artificial Flavors 2 g Magnesium Glycerol Phosphate 500 mg Aspartame, Acesulfame K, Sucralose 200 mg and/or Stevia Extract (Powder mix can be with/without flavors, sugars or sweeteners) The method for preparing the [...]
Zgadza sie zalezne jest od enzymow czy oddzialowuje.Czy na liscie sa saa i ph to niemoge na 100% powiedziec ze tak bo calej listy niepamietam a i nawet calej nieczytalem.A zapytalem dlatego czy naprawde oddzialowuje na ph bo wlasnie w USA, DHB spzedawane jest jako dodatek do cykli saa-ph w celu zwiekszenia przyswajalnosci.W kilku prodoktach juz [...]
[...] K, sucralose and/or stevia extract are added to adjust the mixture for desired taste and desired sweetness. The pH of the mixture is again checked and magnesium glycerol phosphate is added to adjust the pH to be between 7 and 14. The powder is then bottled for distribution. In capsule form, the capsule includes the following formulation: [...]
Jeśli już mamy mówić co jest "zdrowsze" w umiarkowanych dawkach i okresach stosowania (czyt. z głową) - saa czy ph - to zdecydowanie saa. Dlaczego? Bo są to substancje lecznicze, natomiast ph to syntetyczne nie wiadomo co. Sytuacja ma się podobnie czy narkotyki vs research chemicals. Co jest "zdrowsze" dla ludzkiego organizmu przy założeniu [...]
wlasnie oto mi chodzi ze niektore ph sa mocne i dzialanie maja porownywalne do saa - dla mnie nie maja porównania saa lepsze efekty saa to przedewszystkim lekarstwa a ph stworzono tylko na potrzeby sportowcow - ph stworzono aby sie samemu oszukiwać ze sie nie bierze soku, stowrzono je aby przebić się drug administration, a saa nie sa tylko [...]
Ciekawe rzeczy można się dowiedzieć np. kwasowe pH, niskie pH wywołuje cukrzycę. Ludzie!!! Litości lub literatury, odnośnie cukrzycy chętnie zobaczył bym artykuł o związku z pH. A dieta działa bo gołe białko jest niskoenergetyczne. Glukoneogeneza pochłania wtedy sporo energii, mięcho dobrze smakuje.