TEMAT:Jak uchronić się przed infekcją. Jakie substancje zawarte w suplementach diety pomogą nam ustrzec się przed przeziębieniem. Sezon jesienno-zimowy w pełni , wiele osób właśnie teraz postanawia rozpocząć swoją drogę do wymarzonej sylwetki , planując dłuższą przygodę ze sportem .Część osób stawia sobie za cel polepszenie kondycji i zrzucenie [...]
[...] z niestabilnością L-glutaminy powodują szeroko zakrojone poszukiwania patentów i preparatów pokrewnych. W mózgu wykryto dwupeptyd L-glutaminy i tauryny, niektóre inne dwupeptydy zawierające L-glutaminę zostały ostatnio zidentyfikowane i opatentowane, m.in.. również glicylo-glutamina i alanylo-glutamina. Te peptydy są wyjątkowo drogie i warto [...]
[...] z niestabilnością L-glutaminy powodują szeroko zakrojone poszukiwania patentów i preparatów pokrewnych. W mózgu wykryto dwupeptyd L-glutaminy i tauryny, niektóre inne dwupeptydy zawierające L-glutaminę zostały ostatnio zidentyfikowane i opatentowane, m.in.. również glicylo-glutamina i alanylo-glutamina. Te peptydy są wyjątkowo drogie i warto [...]
[...] W efekcie pokarmy zawierające sferyczne białka będą prowadzić do potencjalnych alergii i nietolerancji. Niektóre z tych białek nie będąc kompletnie strawione do aminokwasów (peptydy w różnych formach) mogą się przedostać/wchłonąć przez nieszczelne jelito do krwiobiegu. One nigdy nie powinny zostać wchłonięte w naturze. Jednak teraz dostają się do [...]
[...] do wzmożonej produkcji włókien kolagenowych i elastycznych oraz glikozoaminoglikanów Badania potwierdziły, że stosowanie preparatu, który zawiera 10 % kwas mlekowy i peptydy sojowe może działać hamująco na rozstępy powstające w czasie ciąży. 5.1.6 Witamina A Witamina A ( akseroftol ) określana jako witamina wzrostowa , ulega łatwemu [...]
[...] Makrocząsteczki, takie jak tłuszcz czy białka, są zatrzymywane, zaś substancje posiadające mniejszą masę cząsteczkową, jak choćby sole mineralne, kwasy, niskocząsteczkowe peptydy czy laktoza przenikają przez membranę. W taki sposób otrzymywane są koncentraty o stężeniu białka od 30 do 50 %. Izolaty białek serwatkowych (WPI) zawierają w swoim [...]
[...] przyswajanego przez organizm sportowca zmodyfikowanego pochodzącego z różnych źródeł białkowych lub tylko z jednego źródła ( białka mleka, jaj, soi) preparatu zawierającego peptydy i wolne aminokwasy. Co ciekawe pewne peptydy wchłaniają się znacznie szybciej niż pojedyncze aminokwasy, ponad to odpowiednio zaprojektowane peptydy są idealnym [...]
tu tez troche czytania ale macie tu zato WSZYSTKO na ten temat Yał Gospodarka hormonalna W mojej pracy postanowiłem zająć się jednym z najciekawszych zagadnień związanych z funkcjonowaniem organizmów żywych- gospodarką hormonalną, a więc pracą i rolą hormonów- substancji chemicznych odpowiedzialnych za najróżniejsze funkcje życiowe- od wzrostu, [...]
[...] narażonym na przeciążenia stawów, w tym sportowcom, ludziom z nadwagą i w podeszłym wieku. - Mocne stawy i piękna skóra - Kompleksowy renowator chrząstek - Wysoce bioaktywne peptydy kolagenowe Ruch sprawia że odczuwasz dyskomfort, który ogranicza Twoją codzienną aktywność? Chcesz dać z siebie wszystko podczas treningów, ale boisz się o swoje [...]
[...] na otrzymanie idealnie przyswajanego przez organizm sportowca zmodyfikowanego,pochodzącego z różnych źródeł białkowych ( białka mleka, jaj, soi) preparatu zawierającego peptydy i wolne aminokwasy. Wspomniane zjawisko hydrolizy enzymatycznej można porównać do ściśle przemyślanego rozcinania kilku jednokolorowych [...]
[...] na otrzymanie idealnie przyswajanego przez organizm sportowca zmodyfikowanego,pochodzącego z różnych źródeł białkowych ( białka mleka, jaj, soi) preparatu zawierającego peptydy i wolne aminokwasy. Wspomniane zjawisko hydrolizy enzymatycznej można porównać do ściśle przemyślanego rozcinania kilku jednokolorowych [...]
[...] hydrolizowane białka serwatkowe. Hydrolizowane białka serwatkowe mogą zawierać fragmenty peptyd serwatkowych, które są takiego rozmiaru molekularnego co glikomakropeptydy i mogą nawet być w analizie ocenione jako identyczne, jednak nie są to glikomakropeptydy. Mimo to etykiety suplementów białkowych podają, że zawierają pewną ilość [...]
[...] jest mieszanką najwyższej jakości białek: mikrofiltrowany w przepływie krzyżowym (CFM) izolat białka serwatki, ultrafiltrowany koncentrat białka serwatki i zhydrolizowane peptydy białka serwatki. Dzięki zastosowaniu poszczególnych procesów uzyskania białek produkt jest bardzo dobrze rozpuszczalny i rewelacyjnie wchłanialny. Zawiera bardzo [...]
[...] Pamiętamy, że wydajność wysiłków siłowych ograniczana jest przez wzrastające w efekcie ich trwania zakwaszenie. I tu właśnie wkracza beta alanina!... Ten aminokwas tworzy dipeptydy beta alanylowe i beta alanyloimidazol, które są najsilniejszymi, biologicznymi „odkwaszaczami", działającymi właśnie, głównie we wnętrzu szybkich włókien mięśniowych. [...]
[...] o rozgałęzionej budowie cyklicznej, Palatynozę® oraz skrobię z kukurydzy woskowej - 6 form chemicznych kreatyny, w tym najbardziej skoncentrowana forma kreatyny na świecie + peptydy CreaPep - NOP 47™ wzbogacony w selektywne peptydy bioaktywne wzmacniające tlenek azotu (NO) - Osiem różnych matriksów, w celu pokrycia zapotrzebowania organizmu na [...]
[...] nerwowy i mięśniowy. Regeneruje neurony, zwiększa masę mięśniową i siłę mięśni. -Ma działanie immunomodulujące i pośrednio przeciwbakteryjne. -Aktywuje geny kodujące peptydy przeciwbakteryjne -MA działanie przeciwzapalne -Suplementacja witaminy D w dzieciństwie zmniejsza ryzyko wystąpienia cukrzycy typu 1. -Suplementacja tej witaminy u [...]
[...] na negatywne skutki działania nadmiaru tych bardzo reaktywnych cząsteczek. Poza leucyną i aminokwasami siarkowymi istotnymi składnikami białek serwatkowych są bioaktywne peptydy i glutamina, które to wzmacniają układ immunologiczny i obronę antyoksydacyjną ustroju dzięki czemu przyczyniają się do szybszej regeneracji po intensywnych [...]
[...] tylko laktoalbumina oraz białka odpornościowe natomiast w serwatce mleka krowiego oprócz laktoalbuminy i białek odpornościowych(albumina serum, immunoglobuliny, glikomakropeptydy), występuje tez laktoglobulina, której jest aż trzykrotnie więcej niż laktoalbuminy! Frakcja laktoglobuliny posiada nieco inny skład aminokwasowy niż laktoalbumina a [...]
[...] na otrzymanie idealnie przyswajanego przez organizm sportowca zmodyfikowanego,pochodzącego z różnych źródeł białkowych ( białka mleka, jaj, soi) preparatu zawierającego peptydy i wolne aminokwasy. Wspomniane zjawisko hydrolizy enzymatycznej można porównać do ściśle przemyślanego rozcinania kilku jednokolorowych sznurów korali, a później [...]