Tutaj nie ma specjalnych opcji. Wybierasz źródło węglowodanów np. płatki owsiane, gryczane, jęczmienne, żytnie, orkiszowe, ryżowe, różne rodzaje kasz, ryże. Do tego dodajesz źródło białka, np. twaróg, serek wiejski, skyr, odżywkę białkową. Źródło tłuszczów np. olej MCT, orzechy, pestki, nasiona, masło orzechowe. Żeby nabrało konsystencji koktajlu [...]
Słonecznik nie jest dobrym źródłem tłuszczy, na kolację wrzuciłabym węgle. I nie wymieniaj owsianych na otręby, a np. na jaglane, czy gryczane płatki. Gratulacje spadków !
Junior SFD - pierwsze kroki na siłowni i w sporcie
Możesz sobie ustalić np. 4 posiłki dziennie. Bez liczenia uwzględniając, ze powinny być zbilansowane na tyle na ile sie da. Czyli w każdym niech jest porcja bialka np. Jajo,ryba, nabiał,podroby. Do tego porcja węglowodanów czyli ryze np. Basmatii,paraboliczny,kasza np. Jaglana,gryczana,jęczmienna, owoce różnego rodzaju, platki jaglane,gryczane, [...]
Spore ilości płatków owsianych, ryżu brązowego, mogą one spowodować problemy żołądkowo - jelitowe po pewnym czasie, wymieniaj je częściej np. na płatki jaglane, czy gryczane. Ryż biały częściej na basmatii, czy paraboliczny, jaśminowy. Pamiętaj o rybach, by je wrzucać, jak lubisz to też awokado, orzechy, czy olej lniany.
[...] nigdy nie weźmiesz jej do ust) ta szynka to też pewnie paczkowana, full przemiał...lepiej zastąpić to indykiem, kurą, schabem...musi też sam cukier, węgle proste, lepiej płatki owsiane/.jaglane/gryczane. Poza tym zapraszam do działu Lejdis :) Tam wiele kobiet zmaga się z podobnymi problemami :) No i siłownia by się przydała, uwydatnić tu i [...]
Nie zbudujesz mięśni brzucha biegając rano i wieczorem. Mocny trtening +dieta. Jakie składniki odżywcze? białkajaj, piersi z kurcząt i indyka,ryby, chuda wołowina,twaróg, płatki owsiane, ryż cimny i jasny(w zależności czy jesteś po treningu), kasze gryczane i jęczmienne, olej lniany, tran, oliwa z oliwek, orzechy I teraz należy to poukładać w [...]
[...] od krowy, nie zastanawiaj się, tylko bierz od razu. Z niego rób sobie zsiadłe mleko, twaróg itd. Do 3 posiłków dodawaj węglowodany, czyli ryż (najlepiej brązowy), kasze, płatki owsiane, jęczmienne, gryczane itd., chleb razowy (tylko taki prawdziwy, supermarketowy odpada), wasa, makaron (tylko pełnoziarnisty), warzywa strączkowe (fasolka, [...]
Płatki owsiane dobrze wymieniać na jaglane, czy gryczane. Chodzi o to, że w takiej ilości, jaką Ty sobie serwujesz mogą powodować u Ciebie jakeś problemy z jelitami ;-) Bo tam było ich ponad 150g dziennie z tego co widziałam. Natomiast sosy sojowe, nie jestem zwolennikiem, kilka gram nie zaszkodzi, ale można zawsze zrobić coś na bazie jogurtu [...]
Płatki chirios wywal - wrzuć jaglane, gryczane owsiane. Jajecznica na maśle to gotowiec wrzuć tyle jaj (sztuk, bądź gram) ile zużyłeś do swojej potrawy i to samo z tłuszczem, na którym ją przygotowywałeś. Podbij tłuszcze do 90 kosztem białka, bo masz go za dużo. 160-180max.
Płatki owsiane możesz zastąpić czymkolwiek%-) ryż, kasza jaglana, makaron pełnoziarnisty, inne rodzaje płatków (np. gryczane, jęczmienne, jaglane). Od Corn flaksów się raczej trzymaj z daleka.
Masz możliwość doboru wielu różnych produktów, więc nie powinno to być problemem. Np płatki owsiane, żytnie, jęczmienne, orkiszowe, gryczane, siemię lniane, orzechy włoskie, laskowe, brazylijskie, pecan, nerkowce, migdały, pestki z dyni, wiórki kokosowe, suszone owoce, itp. Jest tego sporo.
Ziemniaki, bataty, kasze, ryże, owoce, płatki jaglane, owsiane, gryczane. Masz wiele możliwości z wykorzystaniem różnorakich węgli. Ja sądzę, żę problemem nie są frytki ...tylko zużycie materiału po prostu. Za mało kalorii (?) nie wiem ile masz w bialansie zerowym?, za dużo aktywności.
[...] boisz się złapać trochę fatu to po prostu weź się za michę ale z głową, Żródla węgli: Kasza gryczana, ryż brązowy i paraboliczny, ziemniaki, makaron razowy, chleb razowy, płatki owsiane, gryczane, jęczmienne, pełnoziarniste pszenne i otręby, warzywa Bialko: Jaja, kurak, chude czerwone mięso, RYBY(ważne) Tłuszcz: ryby morskie, oliwa z oliwek, [...]
W sumie do zmiany jest wszystko. Białko do obniżenia 120-130g wystarczy. Tłuszczy daj 80-90g reszta węglowodany. Posiłki to w sumie przekąski, zrób z nich 4 normalne posiłki, czy 5 jak Ci pasuje. Zbilansuj je. Czyli każdy ma mieć porcję białka, węglowodanów i tłuszczy. Gajner CI nie potrzebny, jeść się naucz. Płątki do wymiany masz jaglane, [...]
[...] potrzebował i rozłóż to mniej więcej równo po posiłkach (w potreningowy 5. bez tłuszczu). Żródła węgli: kasza gryczana/jaglana, makarony, ryż biały/paraboiled jest tani, płatki owsiane/gryczane/jaglane. Ze źródeł tłuszczów: oliwa z olwek, olej lniany, awokado, wszelkie orzechy, z tanich źródeł masz słonecznik, pestki dyni, do tego od czasu do [...]
[...] redukcję. Zmian dokonałabym podobnych, które wymieniła Deja vu. Mianowicie - węglowodany dodaj warzyw, innch kasz (jaglana, jęczmienna jeszcze jest itd) do tego ziemniaki, płatki owsiane(zwykłe, choć nie znam składku Twojej owsianki), jaglane, gryczane) do tego wymiana tłuszczy, a raczej dodatnie oleju kokosowego, tłustego mięsa (jak schab, [...]
[...] a mam większe zapotrzebowanie :< Co do samego tematu: Zamiast 300g ryby i 50g białego ryżu zjedz 200g ryby i 150g ryżu brązowego. Jedz pieczywo razowe, makaron razowy, płatki (owsiane, orkiszowe, jęczmienne, gryczane itp.) na mleku pełnym, dużo warzyw i owoców. Prawdopodobnie nie metabolizujesz białek i tłuszczy na szeroko pojętą "energię" [...]