[...] moze jakieś wskazówki na temat proporcji). 2. W pracy jem 4 posiłki o godz. 8/11/14/17, z czego pierwsze trzy to produkty wysokobiałkowe (mięso, twaróg, białka)+ warzywa ew. owoce o niskim IG, ten o 17 to węglowodany złozone, jesli ide na silownie. 3. Po siłowni pije carbo 30g jade do domu na rowerze godzine i pije łatwoprzyswajalne białko. Jest [...]
[...] rzadko jej słodycze, jak najwięcej sałatek, kurczak, kasza, ryby gotowane lub robione na parze, warzywa na parze, owsianka, dużo zielonych warzyw, twaróg, jogurty naturalne, owoce o niskim IG, nie piję napojów słodzonych itp... Ogólnie staram się i widzę efekty. Moim celem jest schudnąć i przebiec najpierw półmaraton a potem maraton w tym roku. [...]
wzrost 167 waga 60-59 cel- redukcja Dietka ułożona kcal i rozpiska btw zrobiona- wszystko według Tyki -w każdym posiłku białko ww tłuszcz warzywa, albo owoce o niskim IG (ok. 150 gram :P) no i wszystko ok. Chodzę na siłownie. Na początek wybrałam ACT. Według kolejności ćwiczeń podanej przez Tykę i według atlasu wybrałam te ćwiczenia które dla mnie [...]
[...] na skośnej ławce. Jaka jest różnica, czy skośna nie wymaga większej pracy? Mam oczywiście na myśli ćwiczenie prostych i skośnych mięśni brzucha. 7. Może to zły dział ale czy owoce jeść najlepiej tuż przed śniadaniem/posiłkiem okołotreningowym żeby cuktry poszły "na pierwszy ogień"? Ja szamam owoce o niskim IG właśnie do tych 2 posiłków dziennie, [...]
[...] - jakis owoc np 2 jablka kolo 13 - 14 ide do pracy 15-15:30 obiad - jakas zupa lub ryz z miesem - kuchnia tajlandzka kolo17:30 - 18 podwieczorek - cos slodkiego albo owoce 20 - 21 kolacja - roznie (to co na obiad) pracuje roznie - przewaznie do 24 czasem dluzej np do 2 czasem krocej np do 22 24 - 2 ide spac -jak pracuje dluzej to [...]
Na temat cukrów, nawet tych naturalnego pochodzenia, słyszymy wiele faktów oraz mitów. Jedni są za opcją słodzenia i używania produktów zawierających cukry, w tym fruktozę, o której będzie poniższy artykuł, inni zupełnie nie rekomendują takiego działania. Wielu dietetyków zalecało zmianę produktów, które zawierały glukozę, na produkty, które [...]
[...] w określonych okolicznościach nawet kiepskie produkty żywnościowe (o wysokim IG) są korzystne dla sportowców i są szybko zużywane np. po wyczerpującym treningu. Świeże owoce zmniejszają ryzyko W okresie od czerwca 2004 r. do lipca 2008 r. w ogólnokrajowym badaniu wzięło udział 0,5 miliona dorosłych w wieku 30-79 lat (średnio w wieku 51 lat) [...]
[...] wiązana ze szkodliwym wpływem na człowieka. To dlaczego jest piętnowana? W przeszłości spożycie fruktozy wynosiło od 16 do 20 g dziennie, a jej głównym źródłem były świeże owoce. Jednak szybko konsumpcja fruktozy wzrosła do 60-150 g dziennie, a współcześnie pochodzi głównie z sacharozy (lub podobnych do niej substancji). Ponadto wraz z [...]
[...] wzrostu typu 1 (IGF1, insulin-like growth factor 1), zwłaszcza frakcji wolnej niezwiązanej z białkami.” To, co naturalne jest zdrowe – czy na pewno? Czy owoce sprzyjają rozwojowi cukrzycy? Współcześnie wielu „zdrowotnych szamanów” oraz „ekspertów” z dziedziny dietetyki głosi teorie, iż „to co [...]
Hipoglikemia, czyli spadek poziomu cukru we krwi poniżej normy, jest coraz częściej diagnozowanym problemem, dotykającym zarówno osoby z cukrzycą, jak i zdrowe. Dolegliwości hipoglikemii mogą być nieprzyjemne, a nawet niebezpieczne, dlatego istotne jest posiadanie wiedzy na temat sposobów radzenia sobie z nimi. Co jeszcze ma znaczenie? Warto [...]