[...] sie produkcji wolnych rodnikow, za zawal, za przyspieszone starzenie sie komorek co do nadmiaru omega-3 to i owszem krwawienie jest jednym z polecanych zrodel omega-3 sa oleje z ryb glebinowych w ilosciach 1 lyzeczka na 15-20 kg ciala dziennie (oczywiscie jest to ilosc przyblizona) Pytaj gdy uslyszales za malo!! Fakty, nie mity 'Alternatywna [...]
[...] unikaj" NNKT to oliwa ze słonecznika, olej sojowy, wiesiołkowy, makrela, tuńczyk - co z nimi nie tak? zbyt duza ilosc NNKT a szczegolnie omega - 6 w ktore sa bogate oleje roslinne przy braku zrownowazenia omega -3 (tluszce ryb) jest szkodliwa dla zdrowia; sa tez badania ktore pokazuja ze zbyt duza ilosc omega-3 tez moze byc przyczyna [...]
[...] zawartość kwasów Omega-3 aby zmniejszyć podatność produktu na to zjawisko. Jest to powszechna praktyka dzięki której zwiększa się trwałość produktu i u nas chyba wszystkie oleje lniane dostępne w sklepach są właśnie olejami niskolinoleowymi. Olej który możemy kupić w aptece zaś(zapomniałem nazwy) jest nieratyfikowany i tłoczony na zimno przez [...]
[...] teflonowej jest tak gładka że możesz na niej smażyć przy minimalnym użyciu tłuszczu. Do smażenia używaj oliwy z oliwek. Zawiera ona nieporównywalnie więcej niż tradycyjne oleje nienasyconych kwasów tłuszczowych, które obniżają poziom cholesterolu we krwi. Przy wyborze oliwy z oliwek zwróć uwagę na informację, czy jest to oliwa z pierwszego czy [...]
[...] Czym smarować? Otóż korzystniej wypadają tutaj margaryny miękkie (kubkowe) np. rama, kama, itp. Po prostu są one mieszane z olejami 1:4 stąd przypominają właściwościami oleje płynne. Nie nalezy stosować margaryn twardych kostkowych, gdyż zawieraja szkodliwe izomery trans kwasów tłuszczowych. A masło? jezeli raz poraz nim posmarujesz na [...]
werni a Ty dobrze wiesz ze zartuje i jeszcze ten smaila na koncu..........co nie wiesz co on znaczy??? Wcale sie nie mszcze za laske, bo te osoby mnie ***ia! Nie bede sie debialami przejmowal i jesli werniego urazilem( a on wie, ze nie) to niech tez mnie oleje. Pozdrawiam... GG:477467
[...] bóle głowy świąd skóry zwiększenie ryzyko powstania miażdżycy zwiększenie ryzyko powstania kamicy nerkowej Źródła witaminy D Doskonałym źródłem witaminy D jest tran i oleje rybne, które znajdują się w rybach, takich jak łosoś, tuńczyk, śledź, makrela czy sardynki. Witaminę tę znajdziemy również w mleku (najlepiej wzbogaconym dodatkowo [...]
tak ale nie sądze by był to zator - nie było mnie przy tym jak on działał! Poza tym do wodnych roztw można używać igieł o mniejszej średnicy a on 0,6 igłą walił rożne oleje i zawsze było dobrze!!!! REACT_OPOLE
Nie odpisujcie i będzie spokój. Post-ankieta Bóstwa miał bodajże 112 wypowiedzi. Widać że wzbudza zainteresowanie więc ciągnie to dalej. Jak go każdy oleje to da spokój. SONBATY
[...] spoosbami ale zawsze zgodnymi z prawem. Jedna z firm produkujacych zwykly olej roslinny reklamowala sie ze ich olej nie zawiera cholesterolu - to nie znaczy ze inne oleje zawieraja ale ... niektorzy moga tak pomyslec. Podobnie i w branzy odzywek - naklejenie certyfikatu autentycznosci nie znaczy ze inne dostepne produkty tego samego [...]
Dokładnie. Ja biorę hmb ultimate przez cały czas, ale tylko w dni treningowe, po treningu. Dotychczas brałem 4 kaps. a ostatnio 5 kaps. Jeśli dopilnuję diety, dobrego ćwiczenia i odpowiedniej podaży białka to jest dobrze, a jeśli oleję te sprawy to i hmb nie pomoże. Ale ogólnie jestem zadowolony bo wydaje mi się, że np. teraz trenując i jedząc na [...]
[...] prowitamina A - żółty, naturalny; produkty tłuszczowe (np. masło) E 160b - annato, biksyna, ekstrakt z nasion Bixa orellana L. - żółty, naturalny; margaryna, oleje, sery żółte E 160c - kapsantyna, kapsorubina (występuje w papryce czerwonej) - czerwony, naturalny; różne E 160d - likopen, likopina, psi-karoten (występuje w [...]
[...] wpływ na poziom cukru IG<50 a w szczególności makaron sojowy, soczewicę, groch, fasole, warzywa zielone itp. 6. rezygnacja ze złych tłuszczy (masło, smalec, oleje rafinowane) na korzyść dobrych (oliwa z oliwek tłuszcz z gęsi, olej słonecznikowy, rzepakowy 6. spożywanie raczej ryb tłustych niż mięsa (z wyjątkiem drobiu, chudej [...]
[...] spozywac tej saltaki do kazdego posilku ale nie widze powodow dla ktorych mialbys z niej rezygnowac. Jesli tylko Ci smakuje jedz smialo. Uwazac nalezy zwlaszcza na sosy i oleje (choc jesli to oliwa z oliwek to b. dobrze) bo dostarczaja sporo kalori. Ta lista nie robi najleszego wrazenia ale nie ma sie co obawiac bo wspomniane skladniki [...]
[...] Zbliżona jest raczej do izokalorycznej pod względem skladu procentowego - czyli mniej wiecej po równo węglowodanów, białek i tłuszczów, ale tłuszcze raczej rybne i oleje roślinne, zwłaszcza wieczorem. A węglowodany - tylko o niskim indeksie glikemicznym, poniżej 50. Posiłki są albo tłuszczowo- białkowe i wtedy jemy tylko węgle o IG [...]
1) clomid - będe musiał sie zastanowić 2) sylimarol - doszedłem do wniosku, że go oleje, bo przy takich małych dawkach: a)nie jest potrzebny b)zmniejszy i tak mały przyrost masy A możeby zamiast clomidu spróbować tribulus terrestis? Po co dodatkowo mieszać w organiźmie, szczególnie przy takich ilościach? Czekam na opinie.