[...] na skórze ochronny film oraz wzmacniających barierę lipidową w głębi warstwy rogowej naskórka Do takich zaliczamy m.in. Oleje roślinne bogate w kwas linolenowy (GLA) - oleje z wiesiołka, ogórecznika i czarnej porzeczki bogate w NNKT (niezbędne nienasycone kwasy tłuszczowe) - olej lniany, konopny, słonecznikowy, sojowy, rzepakowy, olej z [...]
[...] mleku i jajach, przyczynia sie do chorób serca. Mleko w proszku jest dodawane w ilosci 1% do 2% do mleka. “Uzywaj wiecej wielonienasyconych olejów" Wielonienasycone oleje spozywane w wiekszych ilosciach przyczyniaja sie do nowotworów, chorób serca, chorób autoagresywnych (choroby ukladu immunologicznego), zaburzen uczenia sie, chorób [...]
NIEPEWNY CO DO TLUSZCZY? Te tluszcze bogate w skladniki pokarmowe, odzywialy zdrowe populacje przez tysiace lat: * Maslo * Lój wolowy i barani * Smalec * Tluszcz kurzy, gesi i kaczy * Oleje kokosowe, palmowe i sezamowe * Olej z oliwek tloczony na zimno * Olej lniany tloczony na zimno * Oleje z ryb morskich Te [...]
[...] ciałem ale białą twarzą i to nie jest tak zupełnie tym, czego oczekują sędziowie. Zbyt dużo olejku sprawia, że wyglądasz gładko, zbyt mało, że matowo. Pamiętaj że olejek musi być naniesiony równomiernie na całe ciało. Należy zadbać o dobre uczesanie. Spodenki do pozowania powinny przylegać ściśle do ciała, szczególnie z [...]
[...] balast i zbliża do sukcesu. JAKICH TŁUSZCZÓW UŻYWAĆ ? Wśród dobrych olejów roślinnych są lepsze i gorsze. Ze względu na korzystną relację kwasów tłuszczowych zalecane oleje to w kolejności: * olej sojowy (tłoczony na zimno) * olej z oliwek (extra virgin - tłoczony na zimno) * olej słonecznikowy (tłoczony na zimno) * olej [...]
zrobisz jak bedziesz chcial, ale wybacz jak ty nie wiesz ze oleje mozna mieszac to nie dziw sie ze cie tak odbieram. co do propa optymalnie 6tyg max a susta 12tyg max
jak w temacie, czy sa inne oleje lub produkty o zblizonych wlasciwosciach ale nizszej cenie(MCT troche drogo wychodzi przy czestym stosowaniu)? no i jaki ma to zwiazek np. z oliwa z oliwek, chodzi o NNKT? no i jeszcze MCT a Omega 3? jest jakis wyrazny zwiazek?;]
Na pewno nie należy smażyć na olejach tłoczonych na zimno, które na swoich etykietach mają sformułowanie "przeznaczone do spożycia na surowo w zalewie sałatkowej", gdyż takie oleje nawet w warunkach krótkotrwałego smażenia, bardzo szybko ulegną niekorzystnym przemianom
[...] sportowe, stosujacych diety niskotł. Co do barów szybkiej obsługi to niestety masz racje, nie stosuja sie do zalecen, jednak w porzadnych lokalach naprawde stosowane sa oleje ktore wymienilem. Smalec - zazwyczaj w gospodarstwach domowych, choc spotkalem sir tez ze smazeniem na smalcu w restauracjach. pozdrawiam ps pisalem to kilka lat temu [...]
[...] Powyższe fakty decydują o tym, że w gastronomii masowej do smażenia nie stosuje się zdrowych tłuszczy roślinnych, a zazwyczaj smalec, olej palmowy lub czasem oleje rafinowane ( pozbawione NNKT i witamin), pozwala to na długotrwałe używanie tłuszczu bez jego wymiany. Jeśli już ktoś jednak nie chce pozbawić [...]
[...] Nie ukrywał irytacji: - Żeby zrozumieć, jak często fałszuje się żółte sery, podam przykład. Do wyprodukowania 1 kg żółtego sera potrzebne jest m.in. 12 litrów mleka. Koszt produkcji kilograma to minimum 11 zł. Jak to możliwe, że ser w sklepie kosztuje 12 zł? Proszę zapytać mleczarzy, po co im specjalne oleje roślinne w zakładach - powiedział."
[...] Omega-3 będąc wege to wybrałeś jako suplement z oleju lnianego? Pasztety sojowe, większość wędlin sojowych, paprykarze to niezbyt dobre produkty (mąka ziemniaczana, oleje, białko pszenne, bułka tarta itp. w niemałych ilościach). Białko sojowe spożywane w jednym posiłku razem z białkami zwierzęcymi to dobry wybór, więc te tofu + ser czy [...]
[...] więc się nie czepiać jak się pomylę): mięsa średnio : 9 ryby : 8 sery tłuste : 23 jajka : 28 słodycze : 4 warzywa średnio : - 4 owoce średnio : - 3 makarony i kasze : 5 oleje i inne tłuszcze : 0 czerwone wino : - 3 stąd prosty wniosek nr 1 - aby zrównoważyć zakwaszenie spowodowne zjedzeniem 100 gram jajek należałoby zjeść 700 gram warzyw [...]
a ja Wam powiem, że mam bigo nie mogę patrzeć na siebie w lustrze wciąż uwarzam że jestem zachudy za mały, że nie mam mięśni (chociaż tacham spore ciężary, wiadomo, że jakbym nie miał mięśni to bym nie dał rady ich podnosić) wydaje mi się że mam najmniejsze mięśnie na klatce, że byle chudy leszcz ma większe, nastepna opcja to taka że mam za dużo [...]
[...] przedstawiam 2 skąłdy produktów co to za produkty pwoeim jakoś później są "średnie" ale może jakoś da sie je wykrozystać np do sniadania lub obiadu. 1 białko serwatkowe , oleje roślinne ( palmowy kokosowy rzepakowy słonecznikowy ) odtłuszczone mleko w proszku , laktoza z mleka , błonnik pokarmowy ( galaktooligosacharydy , polifruktoza ) [...]