[...] z oliwek, ile to będzie łyżek stołowych? //// 15 GRAM OLIWY TO 3 MAŁE ŁYŻECZKI (DO CUKRU) BĄDZ JEDNA DUŻA (DO ZUPY) 2. Czy oliwa to najlepszy tłuszcz czy może lepszy jest olej z pestek winogron, dyni czy może z orzechów włoskich? OLIWA TO NAJLEPSZY TŁUSZCZ ALE NIE MOŻESZ TYLKO Z TEGO ŹRÓDŁĄ GO CZERPAĆ...SĄ JESZCZE INNE ŹRÓDŁA ZDROWYCH TŁUSZCZY [...]
Witam. Mam 2 pytania: 1. 15 g oliwy z oliwek, ile to będzie łyżek stołowych? 2. Czy oliwa to najlepszy tłuszcz czy może lepszy jest olej z pestek winogron, dyni czy może z orzechów włoskich? Pozdrawiam
[...] poziomu własnego testosteronu . Sportowcy zażywający ZMA przed snem twierdzą, że śpi im się lepiej, sen staje się głęboki i dzięki temu czują się mocno wypoczęci, a na kolejnych treningach mają lepszą wytrzymałość oraz siłę. Uważa się, że głęboki, dający wypoczynek sen jest sekretem do maksymalizowania anabolicznych procesów. ---HMB--- Jest [...]
[...] 0,1 mg (67%) C 32 mg (50%) Jod 30 mcg (20%) W nawiasach podano stopień realizacji zalecanego dziennego spożycia. Wartość odżywcza 100 g Białko 25 g Tłuszcz (olej MCT, lecytyna) 2 g Węglowodany 69 g Wartość energetyczna 1752 kJ 394 kcal Białko pszeniczne, białko mleka oraz białko jaja kurzego zawiera następujące aminokwasy: [...]
ja też żadko smażoną robie...dla mnie nawet w smaku o wiele lepsza gotowana...taka mięciutka z warzywkami PYYCHAAA :) najlepszy do dłuższego smażenia jest OLEJ KOKOSOWY...ten z pestek też może być
no tak ale szybko sie pali, a ja np piersi z kurczaka nie tluke na plasko hehehe, wiec jak juz smaze to musi troche polexec na tej patelni zeby w srodku nie byla surowa, to tego idealny olej to z pestek winogron, i tak zadko robie smazona:P
ja bym sie zastanawiał nad magnum.jest najtanszy i ma poza tym olej mct i kreatyne.fakt ze troche mało białka.tyle samo prawie co gain bolic.a jak ze smakami gain bolica i tego magnum??
[...] (laktozy) są to białka wolnowchłaniające (około 8godzin) i nieźle się zapchasz i złe samopoczucie gwarantowane....wiecej urozmaicenia, dodaj do diety jajka , mięso (piersi z kurczaka/indyka,wołowina,cielęcina) , ryby , tłuste ryby.....do oliwy jako źródła tłuiszczy dodaj tłuszcze z ryb , żółtka , pestki dyni , orzechy włoskie , olej lniany
nie koniecznie umrzesz zależy do jakiego naczynia trafi twój babelek i nie ma tu rózniczy czy wstrszykuje powietrze rtęć czy olej rzepakowy to co wstrzyknąłes pzrze zyły wraca do serca do prawego przedsionka z niego do prawej komory a z tamtąd jest tętnicas płucna papowane do któregos z płuc twój bąbelek przemierza sobie i wpada do coraz to [...]
a wlasnie jak jest z maslem czy mozna go 'szamac'? w muscle pisze , ze produkty pozadane w diecie to: Tluszcze : oliwa z oliwek , olej lniany, orzechy wloskie , migdaly i maslo? czyli co zamiast oleju lnianego mozna sobie maslo jesc ~~?
Szukalem informacji na temat tego kwasu i trafilem na taki tekst. Może to kogosc zainteresuje,w szczegolnosci kobiety. Kwas tłuszczowy zawarty w oleju wiesiołka blokuje gen wywołujący raka Dominique Patton Kwas gamma linolenowy (GLA), jeden z kwasów znajdujących się w oleju z wiesiołka i w kilku innych olejach roślinnych hamuje działanie [...]
witam mam takie teoretyczne pytanie czy jest sens trzymac cala diete na odzywkach?tzn wyliczona diete zaspokajac tylko z b/ww/tl bialko,carbo,oliwa,olej lniany itd? a to co dojadam w normalnym pozywieniu dac na +?
Tykoś - wiesz, że jestem daleki od kłócenia się bo jak wpsomniałem - teoretyczne stricte dywagacje mam już na szczęście za sobą. Musze zobaczyć ten olej w końcu. Ile pijesz go dziennie ? Bo mi się kończą omega3, a i oliwa się dzisiaj skończyła hehe ostatnie zdanie jest najważniejsze Charon - owszem nie mylisz się Zmieniony przez - kanarek w [...]
[...] miedzy pasjonująca dyskusję na regułki, ale taki jestem . Olej moze stać max tygodni w lodówce, jednak jak np. zamawiam ze strony to wiadomo jak był przechowywany.. ja oleje zasuwam do buzi, zapijam czymś i z bani. generalnie w cyklu amsowym nastepnm mam plan zwiekszyc spozycie tłuszczy, dodajac 40-50 ml oliwy dodatkowo, i torchę [...]
no mnie wchodzi spokojnie, z reguły robię tak że walę 1-2 łyżki stołowe w trakcie posiłku pomiędzy jednym kęsem a drugim i w ogóle nie czuję tego oleju hehe jest wszakże jeden wyjątek (i ostrzeżenie zarazem ) - ten olej *****sko łatwo się psuje i jak za długo stoi robi się absolutnie niejadalny (gorzki) tak więc lepiej zanim chluśniesz w gardło [...]